FORUMS
Remove All Ads from XDA
H10 GPU

[TOOL] WinDroid Toolkit | Unlock | Root | Flash | Install | Moto X Style

1,248 posts
Thanks Meter: 3,323
 
Post Reply Email Thread
21st September 2015, 04:25 PM |#11  
Member
Thanks Meter: 32
 
More
I agree, an option to one click fix the unlock warning message would be awesome!

Thanks for this tool.

-Funk
 
 
21st September 2015, 06:08 PM |#12  
Probably an issue with Windows 10, but the tool crashes after every command. I have to reopen the tool and try again. I eventually got everything by command prompt, but I loved the tool on my 2014 X. Thank you.
21st September 2015, 06:33 PM |#13  
MattDrumz's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 74
 
More
I seem to be having problems getting this to work.

I'm running this on Windows 10 and haven't had any crashing issues, but none of the actions seem to stick on my device. The bootloader never actually gets unlocked even though the logs indicate that it does (as you can see I tried it multiple times):

Code:
10:22:45 AM[INFO]:Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 64Bit
10:22:45 AM[INFO]:WinDroid Universal Android Toolkit 2.5.0.0
10:22:45 AM[INFO]:mscorlib 4.0.0.0
10:22:45 AM[INFO]:PresentationFramework 4.0.0.0
10:22:45 AM[INFO]:System.Xaml 4.0.0.0
10:22:45 AM[INFO]:System 4.0.0.0
10:22:45 AM[INFO]:MahApps.Metro 1.1.2.0
10:22:45 AM[INFO]:AndroidLib 1.5.2.0
10:22:45 AM[INFO]:WindowsBase 4.0.0.0
10:22:45 AM[INFO]:PresentationCore 4.0.0.0
10:22:45 AM[INFO]:System.Runtime 2.6.10.0
10:22:45 AM[INFO]:System.Threading.Tasks 2.6.10.0
10:22:45 AM[INFO]:Microsoft.Threading.Tasks 1.0.12.0
10:22:45 AM[INFO]:Ionic.Zip 1.9.6.0
10:22:45 AM[INFO]:Microsoft.Threading.Tasks.Extensions.Desktop 1.0.168.0
10:22:45 AM[INFO]:AutoUpdater.NET 1.3.1.0
10:22:45 AM[UPDATE]:AutoUpdater started.
10:22:45 AM[DEVICE]:Device: Moto X Style (Pure).
10:22:50 AM[DEVICE]:Detecting Device...
10:22:50 AM[DEVICE]:No Device Found.
10:23:09 AM[MOTOUNLOCK]:Motorola unlock command started.
10:23:14 AM[DEVICE]:Detecting Device...
10:23:14 AM[DEVICE]:Connected: Online.
10:23:14 AM[MOTOUNLOCK]:Connected: Online.
10:23:19 AM[MOTOUNLOCK]:Rebooting device to bootloader.
10:23:37 AM[MOTOUNLOCK]:User pasting unlock key.
10:23:37 AM[MOTOUNLOCK]:Unlocking bootloader.
10:23:43 AM[MOTOUNLOCK]:Bootloader unlock successful.
10:24:18 AM[MOTOUNLOCK]:Motorola unlock command started.
10:24:23 AM[DEVICE]:Detecting Device...
10:24:23 AM[DEVICE]:Connected: Fastboot.
10:24:23 AM[MOTOUNLOCK]:Connected: Fastboot.
10:24:32 AM[MOTOUNLOCK]:User pasting unlock key.
10:24:32 AM[MOTOUNLOCK]:Unlocking bootloader.
10:24:37 AM[MOTOUNLOCK]:Bootloader unlock successful.
10:24:57 AM[RECOVERY]:First recovery flash clicked.
10:24:57 AM[RECOVERY]:Recovery flash command started.
10:25:03 AM[DEVICE]:Detecting Device...
10:25:04 AM[DEVICE]:Connected: Fastboot.
10:25:04 AM[RECOVERY]:Connected: Fastboot.
10:25:09 AM[RECOVERY]:Flashing recovery.
10:25:09 AM[DEVICE]:Detecting Device...
10:25:10 AM[DEVICE]:Connected: Fastboot.
10:25:13 AM[RECOVERY]:Recovery flash successful.
10:26:42 AM[MOTOUNLOCK]:Motorola unlock command started.
10:26:47 AM[DEVICE]:Detecting Device...
10:26:47 AM[DEVICE]:Connected: Fastboot.
10:26:47 AM[MOTOUNLOCK]:Connected: Fastboot.
10:27:05 AM[MOTOUNLOCK]:User pasting unlock key.
10:27:05 AM[MOTOUNLOCK]:Unlocking bootloader.
10:27:11 AM[MOTOUNLOCK]:Bootloader unlock successful.
10:28:45 AM[REBOOT]:Bootloader reboot button clicked.
10:28:49 AM[DEVICE]:Detecting Device...
10:28:50 AM[DEVICE]:Connected: Online.
10:28:50 AM[REBOOT]:Connected: Online.
10:28:54 AM[REBOOT]:Device rebooting to bootloader.
10:29:02 AM[DEVICE]:Detecting Device...
10:29:06 AM[DEVICE]:Connected: Fastboot.
10:31:06 AM[LOG]:Log saved.
Bootloader still shows that it is locked and I cannot get the recovery to flash. Everything up to this point worked fine.

I can go ahead and just unlock it the manual way, but I wanted to use this awesome tool.

Any idea what is going on here?
21st September 2015, 07:19 PM |#14  
Big Cam's Avatar
Senior Member
Flag West Fargo
Thanks Meter: 245
 
More
Awesome, I plan on buying a Moto X Pure in the next month or two and root access was something I am not willing to go without, glad to see the forums are already coming alive for this new powerhouse!
21st September 2015, 09:10 PM |#15  
Quote:
Originally Posted by tjarvis

Probably an issue with Windows 10, but the tool crashes after every command. I have to reopen the tool and try again. I eventually got everything by command prompt, but I loved the tool on my 2014 X. Thank you.



Quote:
Originally Posted by MattDrumz

I seem to be having problems getting this to work.

I'm running this on Windows 10 and haven't had any crashing issues, but none of the actions seem to stick on my device. The bootloader never actually gets unlocked even though the logs indicate that it does (as you can see I tried it multiple times):

Any idea what is going on here?

I'm running Windows 10 and it worked fine
21st September 2015, 10:25 PM |#16  
MattDrumz's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 74
 
More
Quote:
Originally Posted by not-i

I'm running Windows 10 and it worked fine

Strange. I guess I'll just have to try it manually then and make sure something isn't wrong with my setup.

EDIT: I just figured out what the issue was. It might be helpful to put this in the OP so that other people do not make the same mistake:

The installation was failing because I did not go to the developer options and enable OEM unlocking. It works now, thanks so much!
The Following 5 Users Say Thank You to MattDrumz For This Useful Post: [ View ] Gift MattDrumz Ad-Free
22nd September 2015, 12:46 AM |#17  
sdube3's Avatar
Senior Member
Flag Methuen
Thanks Meter: 18
 
More
Will this factory reset my phone?
22nd September 2015, 02:58 AM |#18  
TrenchKato's Avatar
Senior Member
Atlanta, GA
Thanks Meter: 245
 
More
We dont have time for no stinkin' commands! Thanks.
22nd September 2015, 03:52 AM |#19  
MattDrumz's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 74
 
More
Quote:
Originally Posted by sdube3

Will this factory reset my phone?

Yes. Unlocking the bootloader wipes the device.
22nd September 2015, 04:50 AM |#20  
twoeleven99's Avatar
Senior Member
Flag NYC/TAMPA
Thanks Meter: 228
 
More
App keeps crashing at the twrp step

Sent from my XT1575 using Tapatalk
22nd September 2015, 03:35 PM |#21  
TrenchKato's Avatar
Senior Member
Atlanta, GA
Thanks Meter: 245
 
More
Quote:
Originally Posted by twoeleven99

App keeps crashing at the twrp step

Sent from my XT1575 using Tapatalk

I got it to work by re-enabling the USB debug setting. And I had to start from the bootloader. If I allowed the app to reboot from the system it would crash.
The Following User Says Thank You to TrenchKato For This Useful Post: [ View ] Gift TrenchKato Ad-Free
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes