FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Q] Att Note 3 on Lollipop

2 posts
Thanks Meter: 1
 
By crysallis, Junior Member on 5th May 2015, 08:32 AM
Post Reply Email Thread
I have a note 3, that I'd like to root and install a non Att OS.. it's no longer a covered phone..and I don't care about tripping knox.. Searching for Root and Note 3 and ATT find all kind of way to root and install safestrap.. is that the only way to custom rom this phone?
The Following User Says Thank You to crysallis For This Useful Post: [ View ] Gift crysallis Ad-Free
5th May 2015, 01:33 PM |#2  
Rooted i747's Avatar
Senior Member
Flag Morehead City, NC
Thanks Meter: 98
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by crysallis

I have a note 3, that I'd like to root and install a non Att OS.. it's no longer a covered phone..and I don't care about tripping knox.. Searching for Root and Note 3 and ATT find all kind of way to root and install safestrap.. is that the only way to custom rom this phone?

What are you running right now Kitkat, Lollipop? If you are on N900AUCUCNC2, you can use Towel root https://towelroot.com/ or Kingo root http://www.kingoapp.com/ The only way to install custom rom is to have Safestrap install as the bootloader is locked.
The Following User Says Thank You to Rooted i747 For This Useful Post: [ View ] Gift Rooted i747 Ad-Free
5th May 2015, 07:51 PM |#3  
Junior Member
Flag Eagan, MN
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Rooted i747

What are you running right now Kitkat, Lollipop? If you are on N900AUCUCNC2, you can use Towel root or Kingo root

I'm not the OP, but I have the same question: I have a stock Note 3 with Lollipop (N900AUCUEOC1). I'd love to root it. Is there a step-by-step guide, or better yet a tap-and-go app to achieve root?
5th May 2015, 08:34 PM |#4  
Rooted i747's Avatar
Senior Member
Flag Morehead City, NC
Thanks Meter: 98
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Hiram_Q_Pustule

I'm not the OP, but I have the same question: I have a stock Note 3 with Lollipop (N900AUCUEOC1). I'd love to root it. Is there a step-by-step guide, or better yet a tap-and-go app to achieve root?

You can't root OC1, but you can use Odin to downgrade to NC2 and root it. Odin v.3.10.6 http://forum.xda-developers.com/atta...9&d=1420980613. Once you Odin back you can use Towel root or Kingo root (links are posted above your post). Then install Supersu https://play.google.com/store/apps/d....supersu&hl=en and run it, install Busybox https://play.google.com/store/apps/d....busybox&hl=en open and install it, then Safestrap http://forum.xda-developers.com/devd...ct/dl/?id=7216. (You should make a backup once Safestrap is installed before you flash any Roms). Once you're done you can pick a Rom for your Note 3 http://forum.xda-developers.com/note-3-att/development Now you ever use Odin? http://www.samsungodindownload.com/odin-tutorial/ (The site only shows flashing the All-In-One file so you know). Use all 4 Odin files, N900AUCUCNC2 ODIN Files, BL https://www.androidfilehost.com/?fid=96042739161891602 AP https://www.androidfilehost.com/?fid=96042739161891890 CP https://www.androidfilehost.com/?fid=96042739161891603 CSC https://www.androidfilehost.com/?fid=96042739161891604
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Odin1.png
Views:	5818
Size:	146.9 KB
ID:	3298262  
The Following 11 Users Say Thank You to Rooted i747 For This Useful Post: [ View ] Gift Rooted i747 Ad-Free
8th May 2015, 07:17 PM |#5  
Junior Member
Flag Eagan, MN
Thanks Meter: 0
 
More
Brilliant! I'm rooted on Lollipop, and loving my Note 3 all over again. Thanks for the easy-to-follow instructions, that made it a breeze!
14th May 2015, 08:01 AM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Angry lil differant way
To shorten the process, I downloaded Chainfires app called FlashFire, Then Downloaded full OC1 odin tar and Full N2 Odin tar. I flashed Note 3 back to N2 with pc odin, I then transferred OC1 to my sd card installed Flashfire and used flash Fire to do a complete flash to OC1 while choosing to inject everroot. Saved tons of time and in my mind a lot cleaner. I also have ROM PRO TOOL BOX and Chainfires CF-Bench after installing all the apps I wanted and setting up my personal settings on the phone all together, I installed BusyBox Pro and did a smart install, then rebooted and performed a benchmark. Then opened Rom Pro Tool box and went to cpu and then the benchmark it recognized the benchmark from chainfires cf-bench app so I choose it and also clicked apply at boot. Rebooted and this Note is fast as light and reliable. FlashFire will make back ups for you if your worried about recovery and always a good Idea to have Helium and or Titanium to make a nandriod and a completed setup back up to store on your pc and cloud just in case.
The Following User Says Thank You to EgoNote3 For This Useful Post: [ View ] Gift EgoNote3 Ad-Free
29th May 2015, 05:51 PM |#7  
Junior Member
Flag Memphis
Thanks Meter: 0
 
More
Does anyone know if Rooting directly from OC1 without a wipe is being worked on? or should I just stop whining and just do one of the above options?
30th May 2015, 11:48 AM |#8  
Rooted i747's Avatar
Senior Member
Flag Morehead City, NC
Thanks Meter: 98
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by debugrr

Does anyone know if Rooting directly from OC1 without a wipe is being worked on? or should I just stop whining and just do one of the above options?

Do from post #4
The Following User Says Thank You to Rooted i747 For This Useful Post: [ View ] Gift Rooted i747 Ad-Free
1st June 2015, 07:29 AM |#9  
camkatastrophe's Avatar
Junior Member
Flag Johnstown, PA
Thanks Meter: 0
 
More
Help! Stuck on AT&T load screen after Odin
Followed post 4 instructions, but after Odin (which said PASS!), phone is now stuck on white boot screen with AT&T logo. Checked md5, everything checks out. What do you think went wrong?
1st June 2015, 11:29 AM |#10  
Rooted i747's Avatar
Senior Member
Flag Morehead City, NC
Thanks Meter: 98
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by camkatastrophe

Followed post 4 instructions, but after Odin (which said PASS!), phone is now stuck on white boot screen with AT&T logo. Checked md5, everything checks out. What do you think went wrong?

What was you running before, Lollipop? If you was, you need to do all four files not the All-In-One to change your boot loader back to NC2.
18th June 2015, 03:30 AM |#11  
Junior Member
Flag Tulsa
Thanks Meter: 0
 
More
so much simpler
Thanks for making this simpler! If all goes well then you will be donated to good sir! now if you could just get someone on my at&t s5 active!
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes