FORUMS
Remove All Ads from XDA

[GUIDE] How to flash Android 10 with working TWRP and Magisk

1,364 posts
Thanks Meter: 605
 
By Kollachi, Senior Member on 3rd September 2019, 09:16 PM
Thread Closed Email Thread
4th September 2019, 01:45 PM |#21  
Kollachi's Avatar
OP Senior Member
Flag Osnabrück
Thanks Meter: 605
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Marek.N

So finally I am rooted, so than I have to go to fastboot and flash twrp img? And then flash magisk in twrp?
EDIT: That doesn´t work, IDK how to install twrp without fastboot

You need to flash twrp installer.zip with magisk.
The Following User Says Thank You to Kollachi For This Useful Post: [ View ] Gift Kollachi Ad-Free
4th September 2019, 02:38 PM |#22  
Member
Thanks Meter: 10
 
More
Quote:
Originally Posted by Kollachi

You need to flash twrp installer.zip with magisk.

And there is another problem! Cannot flash anything in twrp, cannot mount system
4th September 2019, 02:56 PM |#23  
Kollachi's Avatar
OP Senior Member
Flag Osnabrück
Thanks Meter: 605
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Marek.N

And there is another problem! Cannot flash anything in twrp, cannot mount system

Which TWRP did you use? With 3.3.1-50 internal storage isn't supported. Take 3.3.1-52.
5th September 2019, 08:19 AM |#24  
Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 84
 
Donate to Me
More
I patched image with magisk and everything was working fine. Then I installed V4A module and the phone wont boot so I flashed OB1 stock boot img and the phone booted but root was lost.
So I flashed the patched boot and phone wont boot, I guess the module is still causing the issue. Is there a way to uninstall the module without root and twrp?
5th September 2019, 08:34 AM |#25  
strongst's Avatar
Forum Moderator
Flag Munich
Thanks Meter: 5,235
 
More
Updated from 9.5.8 BA to open beta 1. Things not working anymore:

My first SSID(they changed the Mac adress)
Quick settings press and hold including access to Android settings (working after a 2nd local update)
Recents button(working after a 2nd local update)
Notifications pop up(working after a 2nd local update)
5th September 2019, 08:42 AM |#26  
Junior Member
Flag Cape Town
Thanks Meter: 2
 
More
Could someone please upload an already patched boot.img (OP7_O2_BETA_1). Magisk keeps on creating a patched boot half (49MB) the size of the stock (101MB). The patched img creates a bootloop. I've tried all different Managers as well as Update channels.
5th September 2019, 10:49 AM |#27  
Senior Member
Thanks Meter: 60
 
More
Quote:
Originally Posted by JME HILLS

Could someone please upload an already patched boot.img (OP7_O2_BETA_1). Magisk keeps on creating a patched boot half (49MB) the size of the stock (101MB). The patched img creates a bootloop. I've tried all different Managers as well as Update channels.

I uploadet it here:
https://mega.nz/#F!goBWgSzY!CnaFVFA6wyPKnah2yeC4zQ
5th September 2019, 11:32 AM |#28  
Junior Member
Flag Cape Town
Thanks Meter: 2
 
More
Hello tidschi. Thanks for the uploads. Unfortunatley it looks like they are causing the same issue as mine did.
I flash original again and it boots perfectly (within 4 sec).
Any patched boot img and OP's boot logo justs keeps spinning
5th September 2019, 11:57 AM |#29  
Senior Member
Thanks Meter: 60
 
More
Hm don't know what's going wrong on your side.
Just checked it right now and no problems with booting.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190905-130053.jpg
Views:	332
Size:	118.6 KB
ID:	4815501   Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190905-130116.jpg
Views:	326
Size:	109.9 KB
ID:	4815502  
5th September 2019, 02:02 PM |#30  
Junior Member
Flag Cape Town
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by tidschi

Hm don't know what's going wrong on your side.
Just checked it right now and no problems with booting.

I will try and see whats happening later. Thanks again for your help.
5th September 2019, 08:19 PM |#31  
swehes's Avatar
Senior Member
Flag Utah
Thanks Meter: 76
 
More
So how does the Beta work?
Thread Closed Subscribe to Thread

Tags
android 10, android q, beta, twrp
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes