FORUMS
Remove All Ads from XDA

Magisk Modules Disabler for booting into Magisk core-only Mode

6,519 posts
Thanks Meter: 4,663
 
By Tulsadiver, XDA Ad-Free Recognized Contributor on 24th October 2019, 09:37 PM
Post Reply Email Thread
Here is a fastboot bootable image to boot you into Magisk core-only mode, in case you bootloop due to flashing a bad module, in fastboot:

fastboot boot image-new.img

You will boot with root but modules disabled. After you remove the offending module you will need to go to /cache folder and delete the .disable_magisk file before your modules will work.

Image uploaded 12-5-19
https://www.androidfilehost.com/?fid...26312261653373

This one should remove magisk and all modules, then reboot and magisk should reinstall itself (ask to install necessary binaries). This is what osm0sis uses to recover from failed flashes. See this post:
https://forum.xda-developers.com/pix...t3976625/page2

Uploaded 11-25-19
https://www.androidfilehost.com/?fid...26312261644519
The Following 32 Users Say Thank You to Tulsadiver For This Useful Post: [ View ] Gift Tulsadiver Ad-Free
25th October 2019, 01:49 AM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 71
 
More
Awesome, since we may not have TWRP this is extremely valuable.
25th October 2019, 10:54 PM |#3  
Member
Thanks Meter: 7
 
More
Thanks for this, I was able to boot back into the OS. However, I had to do a complete uninstall of magisk to get rid of the bootloop.

Thanks again, saved me a wipe
25th October 2019, 11:04 PM |#4  
Tulsadiver's Avatar
OP Recognized Contributor
Thanks Meter: 4,663
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by burmjohn

Thanks for this, I was able to boot back into the OS. However, I had to do a complete uninstall of magisk to get rid of the bootloop.

Thanks again, saved me a wipe

You're welcome. I've had to do a complete uninstall myself on several occasions.
25th October 2019, 11:09 PM |#5  
Member
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by Tulsadiver

You're welcome. I've had to do a complete uninstall myself on several occasions.

What was causing the issue for you? I tried to install exposed and thats when things went south
The Following User Says Thank You to burmjohn For This Useful Post: [ View ] Gift burmjohn Ad-Free
25th October 2019, 11:13 PM |#6  
Tulsadiver's Avatar
OP Recognized Contributor
Thanks Meter: 4,663
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by burmjohn

What was causing the issue for you? I tried to install exposed and thats when things went south

Mine have to do with my mods when I try new things, so usually SystemUIGoogle.apk. I've found that just deleting the apk itself from the modules and leaving the folders in place works best.
26th October 2019, 12:10 AM |#7  
madscribblerz's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 121
 
More
Quote:
Originally Posted by Tulsadiver

Mine have to do with my mods when I try new things, so usually SystemUIGoogle.apk. I've found that just deleting the apk itself from the modules and leaving the folders in place works best.

I am very grateful that you put this together because I tried xposed and it didn't work and I was in an endless boot and I was able to grab this image and I came up right away. I don't know whether I'll try doing it again or not. I sure would like gravity box on the 4XL.
26th October 2019, 12:16 AM |#8  
Tulsadiver's Avatar
OP Recognized Contributor
Thanks Meter: 4,663
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by madscribblerz

I am very grateful that you put this together because I tried xposed and it didn't work and I was in an endless boot and I was able to grab this image and I came up right away. I don't know whether I'll try doing it again or not. I sure would like gravity box on the 4XL.

What kind of mods are you looking for?
26th October 2019, 12:28 AM |#9  
madscribblerz's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 121
 
More
Quote:
Originally Posted by Tulsadiver

What kind of mods are you looking for?

I would like to be able to modify the quick settings to take away the text and allow the number of columns and rows to be set.

I'd like long press on volume to switch tracks.

I'd like to relocate my clock to center.

Have it say <smallcaps>Fri Oct 25</smallcaps> 4:35 <smallcaps>pm</smallcaps>

Control brightness with the status bar

Add more items to the power off menu (bootloader)

Expandable volume menu.
26th October 2019, 01:06 AM |#10  
Member
Thanks Meter: 7
 
More
Has anyone been successful with exposed yet?

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk
26th October 2019, 04:57 AM |#11  
Tulsadiver's Avatar
OP Recognized Contributor
Thanks Meter: 4,663
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by madscribblerz

I would like to be able to modify the quick settings to take away the text and allow the number of columns and rows to be set.

I'd like long press on volume to switch tracks.

I'd like to relocate my clock to center.

Have it say <smallcaps>Fri Oct 25</smallcaps> 4:35 <smallcaps>pm</smallcaps>

Control brightness with the status bar

Add more items to the power off menu (bootloader)

Expandable volume menu.

I can do a few of those...
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes