FORUMS
Remove All Ads from XDA

[ROM][9.0][OFFICIAL]crDroid-V5.1[ROLEX]

42 posts
Thanks Meter: 59
 
Post Reply Email Thread

crDroid is designed to increase performance and reliability over stock Android for your device also attempting to bringing many of the best features existent today. We're mainly based on LineageOS so use custom kernels compatible with them!


Features
Click for feature list (helps shorten the OP.)


Always Have a full functional Backup. Just in case!


ROM: DOWNLOAD ROM


GAPPS: DOWNLOAD GAPPS

First time installing crDroid to your ENTER-PHONE-NAME, or coming from another ROM: <--THESE MAY NEED UPDATING FOR YOUR PARTICULAR DEVICE; BE THOROUGH IN INSTRUCTIONS-->

** Make sure you're running a proper working Recovery (CWM or TWRP)
1) Copy crDroid zip, gapps zip <--& vendor img, if applicable--> to your device
2) Boot into Recovery
3) Wipe cache, system, & data (or just cache & system for a dirty flash).
4) Flash ROM
8) Flash gapps
9) Boot up

For root, AFTER you boot into the ROM, you can go back to recovery and install Magisk XX.x (whatever is most recent).

Upgrading from earlier version of crDroid:
The only difference between clean flash as above and upgrading is you just wipe system & cache, leaving data. Everything else is the same. ***Remember to always clean flash before reporting problems. Clean flashing is always the best method of ROM install.

KNOWN ISSUES
LIST-KNOWN-ISSUES-ON-YOUR-DEVICE-HERE

Don't expect any support if you:
- are not running the included kernel
- have installed any mods such as Xposed!
- have modified system files

Thanks to:

- ENTER-SPECIFIC-THANKS-HERE-IF-YOU-HAVE-THEM
- Google
- LineageOS
- SlimRoms
- AOSPA (Paranoid Android)
- OmniRom
- NamelessROM
- Many others... (if you're feeling upset being out of the thanks list just send a PM )

XDA:DevDB Information
crDroid, ROM for the Xiaomi Redmi 4a

Contributors
Arpon sarkar, Muralidharan
ROM OS Version: 9.x Pie
ROM Kernel: Linux 3.10.x
ROM Firmware Required: Latest
Based On: LineageOS

Version Information
Status: Stable
Current Stable Version: 5.1
Stable Release Date: 2019-03-03

Created 2019-03-03
Last Updated 2019-03-03
The Following User Says Thank You to Arpon sarkar For This Useful Post: [ View ] Gift Arpon sarkar Ad-Free
4th March 2019, 10:26 AM |#2  
Member
Thanks Meter: 26
 
More
Thumbs down Please fix this.
There an internal problem with your device.Contact your manufacturer for details.
4th March 2019, 10:44 AM |#3  
Member
Thanks Meter: 3
 
More
Adoptable storage does not work. Please help me with this.
5th March 2019, 03:46 PM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 6
 
More
Notification dots seem to have disappeared (definitely from play store and messaging) and the font and icon size, although set at default seem to be smaller than on previous builds, seems like small now seems to be default rather than extra small > small then default.

Edit
Notification dots seem to disappear after every reboot. I can get them back by toggling off and on the allow notification dots in settings > apps and notifications
6th March 2019, 04:52 PM |#5  
Member
Flag Dumaguete City, Philippines
Thanks Meter: 8
 
More
The most stable ROM that I tried.
10th March 2019, 08:14 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Internal device error neesd to be fix
14th March 2019, 10:21 AM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Sir, do i need to flash again gapps after updating the rom..
14th March 2019, 12:05 PM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by parshoo

There an internal problem with your device.Contact your manufacturer for details.

me 2
18th March 2019, 05:24 PM |#9  
Member
Thanks Meter: 15
 
More
Thanks for your hard work man, it's so stable Pie build.

@Rosan18 @Gagan_sharma45 to fix the internal problem pop-up you only need to edit build prop (system) this value:

ro.treble.enabled=true

to this one:

ro.treble.enabled=false

Then reboot and it doesn't appear anymore, it is not a final solution cause it is a tree issue I think, but i you do it, you can have your phone without that pop-up window, greets.
18th March 2019, 05:34 PM |#10  
Member
Thanks Meter: 14
 
More
can I change DNS on this ROM?
on some ROM or maybe all the ROM from O to P I've tried, I can't change dns. costum dns doesn't work. I tried using the Magisk module, Afwall with custom script and it didn't work
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes