FORUMS

 View Poll Results: Are you using GCam??

Yes
 
56 Vote(s)
57.14%
No
 
42 Vote(s)
42.86%

GCam Without Root & Without Flashing Twrp

23 posts
Thanks Meter: 32
 
By RSubha, Junior Member on 6th July 2018, 10:14 PM
Post Reply Email Thread
To continue this process you need to unlock your bootloader.
Read the full thread before doing anything.

1. Download Platform Tools & Extract it: https://dl.google.com/android/reposi...st-windows.zip

2. Copy the twrp file for your device into the extracted folder.
Latest Twrp for RN5Pro(Whyred): https://dl.twrp.me/whyred/
after downloading twrp rename it to twrp.img

3. Turn on Usb Debugging on your device and Connect the phone to the usb cable

4. Now open the platform tools folder and in the address section type cmd & hit enter

5. Type commands:
(a) adb reboot bootloader & hit enter(phone is now in fastboot mode)
(b) fastboot boot twrp.img
twrp mode is now open....just touch on keep read only(don't do anything you still now in twrp mode)
(c) adb devices (check your device is connected or not)
(d) adb shell
(e) setprop persist.camera.HAL3.enabled 1 ( be careful while typing or copy paste this line)
(f) exit
(g) adb reboot( your phone will Reboot now)
If gcam force closes then reboot your phone manually.
Done.I am not responsible if you brick your device.

#Now download GCam from below the link and install it.

In this method we doesn't flash twrp we are just boot into twrp to enable camera 2 api


Download GCam :
https://www.celsoazevedo.com/files/a...nova8G2-V8.apk

Official GCam Link : https://www.celsoazevedo.com/files/a...google-camera/
If you're not sure how this process is done then contact me in my email address : [email protected]


Thank You
The Following 10 Users Say Thank You to RSubha For This Useful Post: [ View ] Gift RSubha Ad-Free
8th July 2018, 05:55 PM |#2  
Member
Thanks Meter: 19
 
More
I don't see the point in booting to twrp. All you need to do is to boot into fastboot and apply the adb commands.
8th July 2018, 09:15 PM |#3  
Hosssain's Avatar
Member
Thanks Meter: 191
 
More
Quote:
Originally Posted by anon768

I don't see the point in booting to twrp. All you need to do is to boot into fastboot and apply the adb commands.

I think you can't access ADB in fastboot.
9th July 2018, 07:36 AM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 32
 
More
Quote:
Originally Posted by anon768

I don't see the point in booting to twrp. All you need to do is to boot into fastboot and apply the adb commands.

try this method then you will see how it works.
The Following User Says Thank You to RSubha For This Useful Post: [ View ] Gift RSubha Ad-Free
9th July 2018, 07:38 AM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 32
 
More
Quote:
Originally Posted by Hosssain

I think you can't access ADB in fastboot.

Bro try the method,I am using GCam through this process.
The Following User Says Thank You to RSubha For This Useful Post: [ View ] Gift RSubha Ad-Free
12th July 2018, 03:54 AM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
hmmmn
I'm kinda lost here, what i have to do?
imgu r. com/a/FTfelHt
12th July 2018, 03:23 PM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 32
 
More
Quote:
Originally Posted by Rumcyk

I'm kinda lost here, what i have to do?
imgu r. com/a/FTfelHt

email me bro..my email id is already is given... follow the thread
30th July 2018, 01:10 AM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
is it work for redmi note 5 AI
1st August 2018, 12:49 PM |#9  
Member
Thanks Meter: 11
 
More
does not work. It says "The system has been destroyed" and reboot into system after few seconds.
2nd August 2018, 02:21 AM |#10  
ManDone.vRs's Avatar
Senior Member
Flag Everywhere
Thanks Meter: 672
 
More
Quote:
Originally Posted by [email protected]

does not work. It says "The system has been destroyed" and reboot into system after few seconds.

)))))))))
6th August 2018, 04:29 AM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Smile Worked for me
I had to unlock the bootloader to follow this method.
First I got the system destroyed message, when I did with the bootloader locked.
Gcam that you suggested didn't work well for me. Then I used another one instead. Now everything is functioning properly.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes