FORUMS
Remove All Ads from XDA

(A320FL) - Oreo wifi problem

38 posts
Thanks Meter: 6
 
By kukom6, Member on 24th May 2018, 09:31 AM
Post Reply Email Thread
After oreo update, I have got a problem with WIFI. In my house everything is OK, but when I am at work, mobile phone connect to the wifi, internet works for a couple of minutes and after that, wifi has been marked with
exclamation mark and when I want to turn off wifi, click on the wifi switch and Settings not responding. When I click on wifi in the navigation bar, UI not responding. After that, I have to restart the phone. After the restart, wifi is turned off.

I have got stock oreo(ETL). I tried to root it or restore backups from google play and Samsung cloud but nothing work. Maybe the problem is that in the work we have 5Ghz wifi.

When I revert to stock NUGAT, everything works.

Any idea what could be a problem?
 
 
24th May 2018, 09:48 AM |#2  
Member
Flag Enschede
Thanks Meter: 7
 
More
at work do you have 5 ghz and 2.4 ghz with same ssid?

Verstuurd vanaf mijn SM-A320FL met Tapatalk
24th May 2018, 10:00 AM |#3  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
More
yes
24th May 2018, 10:05 AM |#4  
Member
Flag Enschede
Thanks Meter: 7
 
More
android 7 had issues with that. change ssid of one of them and all problems are gone. Seems that android keeps switching between 2.4 and 5 ghz and connection fails ..

Verstuurd vanaf mijn SM-A320FL met Tapatalk
24th May 2018, 11:03 AM |#5  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
More
did you mean android 8? Because I have this problem on oreo (8). But I am not allowed to change ssid on the work wifi.
24th May 2018, 11:14 AM |#6  
Member
Flag Enschede
Thanks Meter: 7
 
More
I meant that this error was there in android 7.0. I changed the ssid of 5 ghz and problem was solved. have now 8.0 didnt test it again, but assume issue is the same..

Verstuurd vanaf mijn SM-A320FL met Tapatalk
25th May 2018, 09:14 AM |#7  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
More
On 7.0 ETL works fine, anyway, I am not allowed to change the ssid in the work so I am not able to use wifi in the work
28th May 2018, 09:26 AM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Same problem
After a standard update of Samsung to Android 8.0 I have exactly the same problem with the Wifi network at work. Before the update everything was ok. The wifi network at work has Phase 2 authentication (MSCHAPV2). Maybe it also has something to do with that. Were you able to fix the problem? If not I would like to revert the update and go back to Android 7, but I don't know how to do that.

Quote:
Originally Posted by kukom6

After oreo update, I have got a problem with WIFI. In my house everything is OK, but when I am at work, mobile phone connect to the wifi, internet works for a couple of minutes and after that, wifi has been marked with
exclamation mark and when I want to turn off wifi, click on the wifi switch and Settings not responding. When I click on wifi in the navigation bar, UI not responding. After that, I have to restart the phone. After the restart, wifi is turned off.

I have got stock oreo(ETL). I tried to root it or restore backups from google play and Samsung cloud but nothing work. Maybe the problem is that in the work we have 5Ghz wifi.

When I revert to stock NUGAT, everything works.

Any idea what could be a problem?

29th May 2018, 10:15 AM |#9  
Vincss's Avatar
Member
Thanks Meter: 14
 
More
I've got the same issue, I didn't find any way to solve it.
There is no option to force the use of 2.4Ghz or 5Ghz in this android version.
I didn't find a app to do it either.
29th May 2018, 03:29 PM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Same here. Following the update, I can use WLAN at home but not at work (exactly the same pattern as described in the initial posting). Very annoying.
29th May 2018, 08:25 PM |#11  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
More
I wrote at Samsung support (czech support) and they told me that they don't have reported similar problem .. hm, it looks that the problem is there. Can you contact support too? Maybe, Samsung release the fix for it.

No, I didn't find any solution. But oreo didn't bring me any new feature, on the contrary, some useful features were deleted. Context menu which appears on long press icon doesn't contain app info. Forcing adaptable icon for Google apps is very annoying too because the google apps icons have the ugly border. I don't understand Google, they bring adaptable icons in the oreo but after one year, their icons still have the border.
So I revert to the Nugat which works perfectly for me. (For extending memory, I am using LINK2SD with SanDisk A1 certificated card)
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes