FORUMS
Remove All Ads from XDA

[REF] Tutorial: How to partition sd card to run wp7 and android from same sd card

109 posts
Thanks Meter: 87
 
By darrengladysz, Senior Member on 14th January 2011, 10:22 PM
Post Reply Email Thread
30th January 2011, 01:06 PM |#421  
Member
Thanks Meter: 2
 
More
its weird that when after install WM7. I check my cdcard on my pc. its not FAT16. its stated others. any ideas? this wont allow me to resize the partition.
30th January 2011, 02:11 PM |#422  
garettxda's Avatar
Member
Flag Žilina
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:

I have a problem. I have everyday working instalation of WP7 on Lexar 8GB card. I would like to have dual boot. Tried two methods from this topic, but non seems to work (dd copy with image and also EASEUS ALL-IN-ONE Partition Manager Software first method).

My new Kingston 16GB Class 4 not recognised in WP7. It looks like a clean instalation without a card inserted.

I did not do hard reset with this new card, because I have a lot of stuff on the old card.

So i tried to have dual boot with two cards. Reformated 16GB Kingston with Nokia E71, SonyEricsson Xperia X1, PC SDFormatter, PC disk part - but never recognised in MAGLDR - (FAT 32). I copied the Android folder with PC card adapter (not mass storage), but not booting SD Android. Even mass storage in MAGLDR fails to install drivers with this card inserted, but when using Lexar everything is ok. So, the same problem exists even when using only one 16GB FAT32 partition.

If anybody has an idea what the problem could be - you are welcomed to reply. Now, I am not even sure if my HD2 card reader supports 16GB, perhaps is damaged somehow.
HD2 Euro 512, Radio_2_12_50_02_2.
WP7 instalation after hard reset (in about screen) from previous instalation.

Lexar 8GB Class 4 - WP7 working OK - MAGLDR Mass storage OK (driver instalation OK)

Kingston 16GB Class 4 (C16G Taiwan) - not even recognised by MAGLDR Mass storage (driver instalation fails), not recognised when partitioning for dualboot in WP7 - recognised and working in PC, Nokia E71, SonyEricsson Xperia X1, but not in HD2

Any idea?

Im using Kingston 16GB class 4 card withiut problems. Try to format your new card befor flashing new WP7 in camera or in computer.
30th January 2011, 02:16 PM |#423  
garettxda's Avatar
Member
Flag Žilina
Thanks Meter: 2
 
More
Unhappy setting lost
When I boot back to WP7 I allways have to set up my phone as after first boot after flashing. Why I lose all my setting after I reboot from Android?
30th January 2011, 02:41 PM |#424  
Senior Member
Flag SouthSide of Chicago
Thanks Meter: 190
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by garettxda

When I boot back to WP7 I allways have to set up my phone as after first boot after flashing. Why I lose all my setting after I reboot from Android?

Not sure... could be a problem with the sd card. Does it use the storage from the sd card properly?

Sent from my HTC bravo using XDA App
30th January 2011, 02:44 PM |#425  
Senior Member
Flag SouthSide of Chicago
Thanks Meter: 190
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ngky7

its weird that when after install WM7. I check my cdcard on my pc. its not FAT16. its stated others. any ideas? this wont allow me to resize the partition.

The wp7 is suppose to be other or unformatted... the android partition can just be erased and make a new fat32 partition once your wp7 partition is set properly.

Sent from my HTC bravo using XDA App
30th January 2011, 03:25 PM |#426  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I have dual boot working and can boot into WP7 or android perfectly fine but I can't seem to access the partition on windows to add music etc. I have downloaded the Minitool partition program and both partitions are already set to primary. Any ideas?
30th January 2011, 06:10 PM |#427  
domenukk's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
More
Can't you set only one partition primary? would occur to me... by the name and everyting.
BTW:

This thread neeeeds to be stickied!
31st January 2011, 12:38 AM |#428  
Senior Member
Flag SouthSide of Chicago
Thanks Meter: 190
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by domenukk

Can't you set only one partition primary? would occur to me... by the name and everyting.
BTW:

This thread neeeeds to be stickied!

You can have both set to primary... and this thread is stickied... at least it was. Isn't it in the sticky rollup thread?

Sent from my HTC bravo using XDA App
31st January 2011, 04:30 PM |#429  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Android Settings lost after reboot
I have a problem when I load Andoid Dezire v3.3 with Maglr 1.12 from SD card.
The first boot its ok it loads in 3 mins and in home screen is the clock and other stuff from the developer.Then you can setup the phone put email accounts download programms from market etc.
When I restart the phone and load again the android from SD all settings are deleted. The home screen is emty all of them all settings for mail account facebook twitter etc is emty but any programms that I have downloaded as skype there are in the programms folder. It seems that its only looses the settings.
If I put them again after a reboot the same hapens the programms are there but the settings are not. Home screen emty etc.
What is the possible cause of this issue please help.



I have a 16 MB sandisk SDHC memory card in HD2 with 3 partitions First Fat 32 with 64kb sec 11Mb for android and other 200MB and 3,5 GB for WP7.
The Wp7 works fine boots from NADN Marketplace unlocked etc.
I use the Android Dezire version 3.3 and a data.img file about 2gb. The config is for boot from SD with Maglr.
If I use a difrent sd card without partition for Wp7 the Andoid works perfect no lost settings and it steel loads with Maglr from SD.
31st January 2011, 05:17 PM |#430  
Senior Member
Flag SouthSide of Chicago
Thanks Meter: 190
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jimbardis

I have a problem when I load Andoid Dezire v3.3 with Maglr 1.12 from SD card.
The first boot its ok it loads in 3 mins and in home screen is the clock and other stuff from the developer.Then you can setup the phone put email accounts download programms from market etc.
When I restart the phone and load again the android from SD all settings are deleted. The home screen is emty all of them all settings for mail account facebook twitter etc is emty but any programms that I have downloaded as skype there are in the programms folder. It seems that its only looses the settings.
If I put them again after a reboot the same hapens the programms are there but the settings are not. Home screen emty etc.
What is the possible cause of this issue please help.



I have a 16 MB sandisk SDHC memory card in HD2 with 3 partitions First Fat 32 with 64kb sec 11Mb for android and other 200MB and 3,5 GB for WP7.
The Wp7 works fine boots from NADN Marketplace unlocked etc.
I use the Android Dezire version 3.3 and a data.img file about 2gb. The config is for boot from SD with Maglr.
If I use a difrent sd card without partition for Wp7 the Andoid works perfect no lost settings and it steel loads with Maglr from SD.

Not sure... maybe having a third partition is messing things up. You should only have 2 primary partitions in the end. Try adding that wasted 200mb partition to your android partition and make sure both partitions are primary.

Sent from my HTC bravo using XDA App
The Following User Says Thank You to zarathustrax For This Useful Post: [ View ] Gift zarathustrax Ad-Free
31st January 2011, 05:52 PM |#431  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I have made tha card exact as we see in first video in the first page of this thread.
Has 3 primary partitions Fat 32 Android Fat16 200MB Wp7 And Unformat 3,5GB Wp7 I dont have change any other files exept the config
but with the same files works fine in an other SD card with no WP7 partitions
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
dual boot, wp7 and android

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes