FORUMS
Remove All Ads from XDA

Downgrade to original SPL 1.04

2 posts
Thanks Meter: 0
 
By mysharif, Junior Member on 9th June 2007, 11:13 AM
Post Reply Email Thread
HELP HELP

Hi All ..i'm totally lost here. I've tried to look for guideline to downgrade to original SPL 1.04 but i cudn't find any.I installed the latest m3100 unlock software v3a doing so my SPL is now version 1.4 Olipro. For warranty purposes how do I downgrade back to 1.04? I'm sorry this problem might have been addressed somewhere on the forum..if so cud someone provide the link to the thread on this. thank you so much.
 
 
9th June 2007, 12:48 PM |#2  
boz's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
10
More
Click on the mrvanx guide at the bottom of my signature, it will tell you how to downgrade in the guides.

Quote:
Originally Posted by mysharif

HELP HELP

Hi All ..i'm totally lost here. I've tried to look for guideline to downgrade to original SPL 1.04 but i cudn't find any.I installed the latest m3100 unlock software v3a doing so my SPL is now version 1.4 Olipro. For warranty purposes how do I downgrade back to 1.04? I'm sorry this problem might have been addressed somewhere on the forum..if so cud someone provide the link to the thread on this. thank you so much.

11th June 2007, 12:59 PM |#3  
beastfellow's Avatar
Senior Member
Flag Riyadh, KSA
Thanks Meter: 0
 
More
I have been there mrvanx guide. but he don't have the solution to this problem. Just to downgrade the rom to wm5 not the SPL.

mysharif i think we have to shout again.

Help us anybody there we are stuck here.
11th June 2007, 01:36 PM |#4  
mrvanx's Avatar
Retired Moderator
Flag York
Thanks Meter: 52
 
More
OK guys the SPL downgrade can be done by downgrading to SPL 1.10.oli then flash any ROM with SPL 1.04 in it.

The only reason i can see that you wish to downgrade to 1.04 is because of a warranty issue. What is the problem with your devices??
12th June 2007, 08:37 AM |#5  
beastfellow's Avatar
Senior Member
Flag Riyadh, KSA
Thanks Meter: 0
 
More
You are great. I hope it will work for my Imate JasJam. Last night I was flashing my ROM with the original ROM but modified with NBH decomplie too by dutty. Before that I wrecked my device as I used the flashing of ROM using the latest sensation of loading the SSPL to RAM by des. That was my mistake that I used the original ROM. Then I removed the USB cable as it was taking too much time and because of danger to my imate I did that. Anyhow I got the NO GSM error but then I ran the Dutty's WM6v2 cooked ROM and it fixes all the things I am using it now.

The reason for my Imate JasJam degrade is my jog is not working according to its function. You know jumping from field to field. I didn't found any of that problem solution till the page of 30 in threads and posts. I am searching but if anybody knows the link. Kindly help me. So that I will save a trip to see the warranty people. (here we don't have ladies receptionists )
13th June 2007, 02:25 PM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
More
Sorry for the stupid question, how do I downgrade from Oli 2.10 to Oli 1.10
13th June 2007, 02:28 PM |#7  
mrvanx's Avatar
Retired Moderator
Flag York
Thanks Meter: 52
 
More
Il write a guide on it...too many PMs about this.
15th June 2007, 01:45 PM |#8  
aquasesh's Avatar
Senior Member
Flag Munich
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by mysharif

HELP HELP

Hi All ..i'm totally lost here. I've tried to look for guideline to downgrade to original SPL 1.04 but i cudn't find any.I installed the latest m3100 unlock software v3a doing so my SPL is now version 1.4 Olipro. For warranty purposes how do I downgrade back to 1.04? I'm sorry this problem might have been addressed somewhere on the forum..if so cud someone provide the link to the thread on this. thank you so much.

I have the same problem. My touchscreen is dud and Softbank is very anal about the bootloader and warranty. im stuck with Olipro 2.10 and tried flashing the latest softbank rom. When i try via USB/Windows it gives me error 260.
Flashing with MicroSD works, but after a few attempts, its still Olipro bootloader...any ideas?
15th June 2007, 01:58 PM |#9  
mrvanx's Avatar
Retired Moderator
Flag York
Thanks Meter: 52
 
More
Quote:
Originally Posted by aquasesh

I have the same problem. My touchscreen is dud and Softbank is very anal about the bootloader and warranty. im stuck with Olipro 2.10 and tried flashing the latest softbank rom. When i try via USB/Windows it gives me error 260.
Flashing with MicroSD works, but after a few attempts, its still Olipro bootloader...any ideas?

Ofcourse...because flashing an original RUU it doesnt recognise the new bootloader (Hence your 260 error), and HArdSPL doesnt allow itself to be overwritten by a retail RUU. IF you read through the HArdSPL threads you would know this.
16th June 2007, 07:30 AM |#10  
GreatGrey's Avatar
Member
Flag Anchorage
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by mrvanx

OK guys the SPL downgrade can be done by downgrading to SPL 1.10.oli then flash any ROM with SPL 1.04 in it.

The only reason i can see that you wish to downgrade to 1.04 is because of a warranty issue. What is the problem with your devices??

Hmmm, just yesterday (Thursday) I was asked by a VP at our company if that could be done. I was reluctant to say yes, but mrvanx comes thru with a fix.

The VP is in fact worried about having to return some devices to Vodafone, and he want to make them look "original" when they go back.
16th June 2007, 06:42 PM |#11  
mrvanx's Avatar
Retired Moderator
Flag York
Thanks Meter: 52
 
More
Quote:
Originally Posted by GreatGrey

Hmmm, just yesterday (Thursday) I was asked by a VP at our company if that could be done. I was reluctant to say yes, but mrvanx comes thru with a fix.

The VP is in fact worried about having to return some devices to Vodafone, and he want to make them look "original" when they go back.

Just flash SPL 1.10.oli.......................then flash a vodaphone ROM, dont use 'force SSPL', just use autodetect.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes