FORUMS
Remove All Ads from XDA

ZTE Blade CM7 (Kang Development)

667 posts
Thanks Meter: 298
 
By Kannibalism, Senior Member on 7th February 2012, 06:56 PM
Post Reply Email Thread
25th February 2012, 02:53 PM |#111  
Senior Member
Thanks Meter: 236
 
More
I've a brand new ZTE Blade (P729V) with was provided with android 2.2. Now I've root with CWM 5.0.2.0, Kang 7.2.0 24feb build of sej and wbaw kernel 120223a all for Gen2 working. Before I did anyting with TPT, Mr Pigfish says I've a Gen2 phone.

So far, so good. But i've from beginning (also before I got root) smallband version p729bb01. I've read that's from Gen1 phones, but I didn't change anything on smallband.

I update succesfully from Windows (cause image/image.bin is method is not running) Gen2 160mb system v10 custom firmware but smallband stays on p729bb01

What's happening here?
25th February 2012, 03:44 PM |#112  
Senior Member
Thanks Meter: 47
 
More
Quote:
Originally Posted by Inferi0r

I update succesfully from Windows (cause image/image.bin is method is not running) Gen2 160mb system v10 custom firmware but smallband stays on p729bb01 What's happening here?

Same here, I guess P729BB01 is already the latest baseband?
25th February 2012, 03:56 PM |#113  
Senior Member
Thanks Meter: 236
 
More
I read everywhere (like here) that baseband p729bb01 is linked tot Gen1's. And that p729b01 is the new radio which is from gen2.

Only bug i found is that my camera is up side down. But maybe that's wbaw's kernel related.

Edit: found a guy with P729B01 and Gen1 by default, so everything is maybe possible. But still the question is, how to update if this is a real update?
25th February 2012, 06:36 PM |#114  
Senior Member
Thanks Meter: 47
 
More
That's indeed strange, I just checked, because I have one GEN1-toGEN2-converted Blade, and another one still GEN1 with the stock 2.1 software on it here, and both show baseband P729BB01.

wbaw, what should the actual GEN2 baseband version be? I have used your Gen1-to-Gen2-TPT-v10-custom.zip file to convert my first Blade, and since it seems to be working with your kernel and the latest CM7.2-RC0 based KANGs, I guess the conversion was successful, except the shown baseband version.

If P729BB01 is indeed the wrong baseband version for GEN2, how could I fix that problem now, since it is already GEN2-converted?
25th February 2012, 09:01 PM |#115  
Senior Member
Thanks Meter: 109
 
More
I have used gen1 to gen2 stock TPT and my baseband is p729b01 .
26th February 2012, 04:12 AM |#116  
Kannibalism's Avatar
OP Senior Member
.: Underworld :.
Thanks Meter: 298
 
Donate to Me
More
added sejs website instead of the mediafire download link users may go directly to sejs website to find his builds latest is 24th feb have not tested by myself so far
26th February 2012, 06:34 AM |#117  
[] AL []'s Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 4,630
 
More
Well, I don't know if this is related to the fact that my gf's phone is a chinese Blade with 256MB ram only but...

I've tried wbaw's latest build (cm-7.2.0-blade-KANG-wbaw-120225.zip) and then I couldn't connect to wifi. I've tried forgetting my network and re-register but still couldn't connect. Wifi setting shows 'connecting' than quickly returns to 'disconnected' and I never see the wifi signal bars on the statusbar.

Then I reverted to Feb18th build from burstlam (wifi ok) and tried wbaw's (boot-wbaw-cm7-gen2-blade120223a.zip) kernel: same wifi problem.

Lastly, I've tried targetbsp's latest 'vanilla' (no special kernel) build and wifi was fine again. BUT, I have the same problems that I have on burstlam with or without wbaw's boot-wbaw-cm7-gen2-blade-120222.zip kernel: battery drains very quickly with any very moderate use --> it can easily go down 30% per hour and the numbers reported by Battery Widget Monitor on Temperature and battery level in standby mode don't make any sense.

When I've mentioned that I wanted "solid numbers'' earlier, I meant to collect more solid proof explaining/showing those problems. I still don't have them since I want to make sure that I go through a couple full battery cycle charges before drawing any real conclusion here. But that being said, I'm attaching a couple screenshots showing my issues anyway. It is impossible that with the phone in standby, the temperature goes crazy like that (the phone isn't hot either) and it is also almost impossible that the battery can stay at 100% for 8 hours following a full charge...

Any clue on what could be the issue here?

I could suspect that the battery monitor application is not reading things properly, but it works very well with my Defy on cm7 and this wouldn't deny the fact that the battery can drain 30% per hours on light usage and that it stays unchanged for hours in stanby...

Battery is 1250mAh (less than the 1540mAh of my Defy) but still, 30% an hour is just insane; I get about 15%-18% max while playing Grand Theft Auto 3 on my phone... And she has almost nothing installed on her phone; maybe just 6-8 apps...

Thanks.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	high temps - 0 drain.JPG
Views:	153
Size:	48.9 KB
ID:	920150   Click image for larger version

Name:	insane log.JPG
Views:	109
Size:	78.6 KB
ID:	920151   Click image for larger version

Name:	no drain normal mV.JPG
Views:	100
Size:	47.8 KB
ID:	920152  
26th February 2012, 06:49 AM |#118  
Senior Member
Flag Sheffield, UK
Thanks Meter: 275
 
Donate to Me
More
New official cm7 nightly build out: http://download.cyanogenmod.com/?typ...y&device=blade

[] AL []: The battery temperature readings don't work when the phone is asleep, it's a zte bug, affects all blades on all roms. The official fix is to ignore it.
The Following 2 Users Say Thank You to wbaw For This Useful Post: [ View ] Gift wbaw Ad-Free
26th February 2012, 07:09 AM |#119  
[] AL []'s Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 4,630
 
More
Quote:
Originally Posted by wbaw

New official cm7 nightly build out: http://download.cyanogenmod.com/?typ...y&device=blade

[] AL []: The battery temperature readings don't work when the phone is asleep, it's a zte bug, affects all blades on all roms. The official fix is to ignore it.

OK thanks: good to know!
That might partially explain the major battery drains I observe; if the phone is in standby for a long time and then used, the reported battery level would then catch up for what it has lost in standby...but still seems extreme nevertheless...

I will keep digging; it's just hard for me to get a hold on the gf's phone. for extended periods..

And btw, I did try battery stats wipe and i have yet to go through logcats and use cpuspy to see if the phone properly goes into deepsleep (which would seems like it does...) or if there are any wakelock problems.

Her phone is on 2G only-no data with DroidWall blocking any unwanted wifi data throughput and display is fixed (no-auto) at 20%.

Who's the new build from?
Any words on why I couldn't get wifi running with your Feb25th build and/or previous kernel?

Thanks again.

Later edit:

And btw, re. what you said is a cm7 bug: I do not get any bootanimation restart on burstslam's or targetbsp's builds but do get it on every boot (not just the fisrt one after kang installation) when using your builds or kernels..
26th February 2012, 07:20 AM |#120  
Senior Member
Flag Sheffield, UK
Thanks Meter: 275
 
Donate to Me
More
The new build is from CyanogenMod, back in the old days (before last November) they used to do an automatic build nearly every night for download & call it a nightly build. Then they had server issues. Now they've collected donations & got a new server. That is the first Blade CM7 nightly build since.

No idea about your wifi. Logs might help. Have you tried GSF? Does your wifi work on that? Does my 22nd of Feb CM7 kernel work after full wipe & reinstall of rom? http://forum.xda-developers.com/show...2&postcount=61
The Following User Says Thank You to wbaw For This Useful Post: [ View ] Gift wbaw Ad-Free
26th February 2012, 07:39 AM |#121  
[] AL []'s Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 4,630
 
More
Quote:
Originally Posted by wbaw

The new build is from CyanogenMod, back in the old days (before last November) they used to do an automatic build nearly every night for download & call it a nightly build. Then they had server issues. Now they've collected donations & got a new server. That is the first Blade CM7 nightly build since.

No idea about your wifi. Logs might help. Have you tried GSF? Does your wifi work on that? Does my 22nd of Feb CM7 kernel work after full wipe & reinstall of rom? http://forum.xda-developers.com/show...2&postcount=61

Ok thanks again; nice to see nightly build bots going again

I don't know about GSF...no clue what it is.

But wifi is fine on burstlam and targetbsp.

Btw, I've disabled all screen animations and dithering in performance menu and I'm using on-demand cpu scaling.

I admit that only wiped cache and dalvik cache between builds/kernel changes (which kept wifi going fine with burstlam's build + your Feb 22 kernel; but not with your last build or other kernel from 3-4 days ago). I will try a new clean install eventually...

--> So if I got that right, there are no stock sbfs available for the Blade? I couldn't do a real clean install starting with full sbf flashing? Although, i do reallize that there is no real advantage in doing so with an unlocked bootloader...just an old habbit...

cheers
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes