FORUMS
Remove All Ads from XDA

 View Poll Results: What's Your preferred configuration?

Full DUAL-CORE! Xtreme Performance Configuration
 
64 Vote(s)
38.32%
MONO-CORE! Xtreme battery Life Configuration
 
61 Vote(s)
36.53%
Balanced Configuration - only RAM tuning
 
42 Vote(s)
25.15%

[MOD] TaKeCONTROL V2 | XtremePerformance or Battery | DUAL-CORE | MONO-CORE | RAM |

1,542 posts
Thanks Meter: 4,374
 
Post Reply Email Thread
1st June 2012, 07:46 AM |#31  
aaronuser's Avatar
Senior Member
Flag Rancho Cucamonga
Thanks Meter: 106
 
More
Flashed battery life on a full charge...very impressive on my battery. Only a slight lag when opening apps...but worth it if battery life is what your wanting.




Sent from my PYRAMID using xda premium
The Following User Says Thank You to aaronuser For This Useful Post: [ View ] Gift aaronuser Ad-Free
 
 
1st June 2012, 07:47 AM |#32  
Bornin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 352
 
More
I've installed powersaver but currentwidget shows same readings as before overnight.

Sent from my Sensation XE on Smartdroid with Tapatalk 2.
The Following User Says Thank You to Bornin For This Useful Post: [ View ] Gift Bornin Ad-Free
1st June 2012, 08:57 AM |#33  
melo563's Avatar
Senior Member
Flag davenport
Thanks Meter: 127
 
More
Using the performance mod on ordroid 8.5.2 with show-p's kernel 1.1 and it is running great nice and fast only had it for a few moments but had to say thanks so thanks even if it doesnt stay this way at least had it for a moment
Thank you again for post

Sent from my Sensation Z710e using XDA
The Following User Says Thank You to melo563 For This Useful Post: [ View ] Gift melo563 Ad-Free
1st June 2012, 09:26 AM |#34  
XxXPachaXxX's Avatar
OP Senior Member
Flag Naples
Thanks Meter: 4,374
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by one80oneday

Anyway to do single core underclocked while screen off?

You can use the balanced for this in balanced configuration the cpu settings are stock, so the cpu1 will be offline if not used.

Quote:
Originally Posted by marseillesw

Worked fine for me using stock browser..u just have to get past the ads

Sent from my HTC Sensation 4G using Xparent Blue Tapatalk 2

There are also direct links...

Quote:
Originally Posted by shinglers

I'm running performance .....AWESOME JOB. After I run this threw a battery I'll try battery mod to see how god it is...again thanks for the work you did on this

Sent from my Sensation 4G using xda premium

I'm using the MONO-Core configuration on sense 4.0 (my base) from a week and it's as smooth as a normal sense 3.6 rom

Quote:
Originally Posted by shahkam

Anyone tried power saving and can they post feedback whit if possible screenshot of screen ontime and battery duration?

Also if i choose power saving does anyone know how smooth will it work whit sense 3.6? I hope it doesn't make it all laggy :/

Sent From My Sexy Sensation.

I use power save config and i have performance (also in high end games) and more battery performance

Quote:
Originally Posted by swift2fly

will this in anyway interfere with current kernels?

sent from the Nudy Bar.

No, you can use it on every rom, every pyramid

Quote:
Originally Posted by shahkam

Can't wait to try it ! I really need that extra battery i have an 1900mah anker and its starting to give up on me :/

Sent From My Sexy Sensation.

So i suggest u to use the MONO-Core config (power-save) it's good also in performances

Quote:
Originally Posted by choppyboy

Hi so can we use cpu tuner apps or will that cancel out the mod?

Yes you can. I use system tuner to controll all.

Quote:
Originally Posted by g1user101

Does it kills the battery fast

Sent from my HTC Sensation 4G using xda premium

This is the reason i writed "Xtreme Performance" very extreme...but the impact on battery is only a little

Quote:
Originally Posted by santi1993

what the difference between the "rom enhacer" and zRam?

performance just like a performance governor with some scales between, that is?

i'm on balanced and have the same ram that i've with zRam, maybe i did something wrong.

This is not a zRam or zCache. These are RAM settings for the LowMemoryKiller.

Quote:
Originally Posted by master1454

Will this only work on Sense 4.0 ROMs?

No, on all roms

Quote:
Originally Posted by djgboy

I flash extreme performance in my phone and now its leggy ?? I am on Ondroid 8.5.2 sense 4.0

Sent from my Sensation 4G using XDA

It's strange, i'm not lagging also with power save configuration i''m on sense 4
The Following 4 Users Say Thank You to XxXPachaXxX For This Useful Post: [ View ] Gift XxXPachaXxX Ad-Free
stempox
1st June 2012, 09:34 AM |#35  
Guest
Thanks Meter: 0
 
More
I installed xtreme performance and the phone flies! nice thanks
The Following User Says Thank You to For This Useful Post: [ View ] Gift Ad-Free
1st June 2012, 09:48 AM |#36  
XxXPachaXxX's Avatar
OP Senior Member
Flag Naples
Thanks Meter: 4,374
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by stempox

I installed xtreme performance and the phone flies! nice thanks

thanks to you
The Following 3 Users Say Thank You to XxXPachaXxX For This Useful Post: [ View ] Gift XxXPachaXxX Ad-Free
1st June 2012, 10:04 AM |#37  
Senior Member
Thanks Meter: 75
 
More
Quote:
Originally Posted by shahkam

Can't wait to try it ! I really need that extra battery i have an 1900mah anker and its starting to give up on me :/

Sent From My Sexy Sensation.

I think ICS is the problem not the battery's. I also see the same problem, I am on insertcoin 5.4.0. The battery holds well when not in use but when in use, it drops really fast especially when the level is around 95%
1st June 2012, 10:13 AM |#38  
Senior Member
Thanks Meter: 25
 
More
Looks like a kernel rather than a mod?
1st June 2012, 10:14 AM |#39  
B-Man2005's Avatar
Senior Member
Flag Wildeshausen
Thanks Meter: 239
 
More
hi

nice work, i took performance !

the clock stays to low for me when using UI
most of the time cpu dont jump up when i m on homescreen.

i need more power !! that is not performance mode in my opinion

can you modifiy it that the cpu goes more up when on homescreen and doing UI stuff ?

thanks


edit : sorry .. found a solution ... will use lagfree gov .
The Following User Says Thank You to B-Man2005 For This Useful Post: [ View ] Gift B-Man2005 Ad-Free
1st June 2012, 10:31 AM |#40  
XxXPachaXxX's Avatar
OP Senior Member
Flag Naples
Thanks Meter: 4,374
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by B-Man2005

hi

nice work, i took performance !

the clock stays to low for me when using UI
most of the time cpu dont jump up when i m on homescreen.

i need more power !! that is not performance mode in my opinion

can you modifiy it that the cpu goes more up when on homescreen and doing UI stuff ?

thanks


edit : sorry .. found a solution ... will use lagfree gov .

Ahah i think it's not necessary in performance you have 2 cores at minimum frequenci with ondemand, and 2 cores can give you the required power. I use battery configuration (with Mono-Core system) and i have yet a smooth ui
1st June 2012, 10:43 AM |#41  
mirohingi's Avatar
Member
Flag Gaziantep
Thanks Meter: 4
 
More
thanks buddy, will try all 3 mods, and write down conclusions. hope i like performance and balanced mods.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes