FORUMS
Remove All Ads from XDA

[A510][ROM][2012-12-17] NoThrills A510 WorldWide optimized Stock ROM

216 posts
Thanks Meter: 382
 
By NoThrills, Retired Recognized Developer on 5th September 2012, 01:11 AM
Post Reply Email Thread
4th December 2012, 08:29 PM |#121  
Senior Member
Thanks Meter: 58
 
Donate to Me
More
I know that but rummors about them for some markets are there for a while
The Following User Says Thank You to monacoo For This Useful Post: [ View ] Gift monacoo Ad-Free
 
 
4th December 2012, 10:08 PM |#122  
OP Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 382
 
Donate to Me
More
If anyone could get me in contact with someone who could provide me with a A510 JB dump, I could get it to you guys before Acer does
The Following User Says Thank You to NoThrills For This Useful Post: [ View ] Gift NoThrills Ad-Free
7th December 2012, 06:53 AM |#123  
Junior Member
Flag N.Novgorod
Thanks Meter: 7
 
More
HI, Im from Russia. The people from our 4pda.ru forum who could get the OTAs of 4.1.2 made an update.zip of it. Now everyone can update from 073 without loosing data. Im sending a link of it. The Firmware is checked and it's working. http://narod.ru/disk/64316259001.a81..._GEN1.zip.html

PS. Type the Numbers in the pole and click "СКАЧАТЬ". Thats all ))

---------- Post added at 10:53 AM ---------- Previous post was at 10:50 AM ----------

And there is also an update for 4.1.2 A511 too -
https://www.dropbox.com/s/y0zbm7bgo8...04_WW_GEN1.zip
https://docs.google.com/file/d/0B8tk...TE0/edit?pli=1
The Following 5 Users Say Thank You to deep771043 For This Useful Post: [ View ] Gift deep771043 Ad-Free
7th December 2012, 09:48 AM |#124  
OP Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 382
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by deep771043

HI, Im from Russia. The people from our 4pda.ru forum who could get the OTAs of 4.1.2 made an update.zip of it. Now everyone can update from 073 without loosing data. Im sending a link of it. The Firmware is checked and it's working.

Awesome. I'll turn this into the next NoThrills ROM so people can flash it without going back to stock Acer first... And be pre-rooted as well
The Following 6 Users Say Thank You to NoThrills For This Useful Post: [ View ] Gift NoThrills Ad-Free
7th December 2012, 10:53 AM |#125  
Member
Thanks Meter: 7
 
More
Thanks a a lot!
Awesome!
7th December 2012, 11:36 AM |#126  
Junior Member
Flag N.Novgorod
Thanks Meter: 7
 
More
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by NoThrills

Awesome. I'll turn this into the next NoThrills ROM so people can flash it without going back to stock Acer first... And be pre-rooted as well

I will look forward to it) I like what you re doing with your ROMs )
7th December 2012, 07:27 PM |#127  
salisbury_steak's Avatar
Senior Member
Flag Manila
Thanks Meter: 671
 
Donate to Me
More
This is just awesome news. Thanks you deep771043 and NoThrills!
7th December 2012, 08:51 PM |#128  
theis82's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 2
 
More
How can install this to my new german a510?

Quote:
Originally Posted by deep771043

HI, Im from Russia. The people from our 4pda.ru forum who could get the OTAs of 4.1.2 made an update.zip of it. Now everyone can update from 073 without loosing data. Im sending a link of it. The Firmware is checked and it's working. http://narod.ru/disk/64316259001.a81..._GEN1.zip.html

PS. Type the Numbers in the pole and click "СКАЧАТЬ". Thats all ))

---------- Post added at 10:53 AM ---------- Previous post was at 10:50 AM ----------

And there is also an update for 4.1.2 A511 too -
https://www.dropbox.com/s/y0zbm7bgo8...04_WW_GEN1.zip
https://docs.google.com/file/d/0B8tk...TE0/edit?pli=1

7th December 2012, 09:31 PM |#129  
OP Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 382
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by theis82

How can install this to my new german a510?

You should be able to install the stock 1.078 ROM which can be found on the Acer website and then run this update.zip over it. A few things to note when you do this though:
  • Your custom recovery will be overwritten
  • You will lose proper root
  • Your bootloader will be upgraded to the JB bootloader
  • The kernel in this update still has the EMMC brick bug (come on Acer, seriously?)

Recovery can probably be reinstalled. But, if Acer did the same as with the A700, the current recovery won't work properly on a JB bootloader. I also don't know if you can downgrade your bootloader if -for some reason- you want or need to get back to a ICS ROM.

So, if you can wait a few days untill I have had a look at this upgrade, I'd suggest you do. My current plan is to get this official update running on the ICS bootloader, so we can keep using the current Recovery and always have a disaster-recovery-scenario where we can flash a ICS ROM if everything goes to heck with your tablet.

Ofcourse, if you want to install the ROM, I won't stop you
The Following User Says Thank You to NoThrills For This Useful Post: [ View ] Gift NoThrills Ad-Free
7th December 2012, 09:45 PM |#130  
salisbury_steak's Avatar
Senior Member
Flag Manila
Thanks Meter: 671
 
Donate to Me
More
A question by the way, what do you guys use as your root explorer?

I used to use File Manager HD (which all of a sudden couldn't mount system folders as R/W). And I'm getting the same error on ES File Explorer too.
8th December 2012, 09:45 AM |#131  
Member
Thanks Meter: 1
 
More
Cool Steps
Hi,

I downloaded the file....I copied it to both my internal storage and external sd on the tablet. tried the power down volume down method...keep getting the red triangle droid....i am on stock...can anyone advise?
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes