FORUMS
Remove All Ads from XDA

[lt02xxx][CWM Advanced Edition] PhilZ Touch

9,554 posts
Thanks Meter: 33,210
 
By Phil3759, Recognized Developer on 18th February 2014, 08:39 PM
Post Reply Email Thread
19th February 2014, 06:35 PM |#21  
gr8nole's Avatar
Recognized Contributor
Lynchburg, VA
Thanks Meter: 8,539
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Phil3759

recovery should use sdcard1 to avoid potential issues due to mal-formatted install scripts
That's the new CWM convention

I will go with sdcard1

Thank you again
Probably because you did not use auto as mount point then

It still shows up as "/storage/sdcard1" in recovery. Is that okay?
 
 
19th February 2014, 06:41 PM |#22  
Phil3759's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 33,210
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gr8nole

It still shows up as "/storage/sdcard1" in recovery. Is that okay?

I have no time to compile it now and look at it closer, but sure it is not okay:
Your fstab on git looks like this:
Code:
/devices/platform/sdhci-pxav3.0/mmc_host/mmc1 	  	  auto                 auto      defaults    voldmanaged=extSdCard:auto
It means, minivold will mount to /storage/extSdCard

If not, then you probably messed something or you are symlinking it in rc files!
The Following 2 Users Say Thank You to Phil3759 For This Useful Post: [ View ]
19th February 2014, 06:47 PM |#23  
gr8nole's Avatar
Recognized Contributor
Lynchburg, VA
Thanks Meter: 8,539
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Phil3759

I have no time to compile it now and look at it closer, but sure it is not okay:
Your fstab on git looks like this:

Code:
/devices/platform/sdhci-pxav3.0/mmc_host/mmc1 	  	  auto                 auto      defaults    voldmanaged=extSdCard:auto
It means, minivold will mount to /storage/extSdCard

If not, then you probably messed something or you are symlinking it in rc files!

When I compile it like it is on my git, it displays as "storage/extSdCard" in recovery and appears to work correctly for everything I have tested.

If I change it to "sdcard1" as you suggested, it displays as "/storage/sdcard1" as expected. I just want to make sure that the "/storage" part isn't going to mess anything up.

I apologize for my lack of knowledge, I just don't want you to have to continue making changes due to my inability.
The Following 2 Users Say Thank You to gr8nole For This Useful Post: [ View ] Gift gr8nole Ad-Free
19th February 2014, 09:35 PM |#24  
Phil3759's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 33,210
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gr8nole

When I compile it like it is on my git, it displays as "storage/extSdCard" in recovery and appears to work correctly for everything I have tested.

If I change it to "sdcard1" as you suggested, it displays as "/storage/sdcard1" as expected. I just want to make sure that the "/storage" part isn't going to mess anything up.

I apologize for my lack of knowledge, I just don't want you to have to continue making changes due to my inability.

No, it is the way it is supposed to work

the root part is done in init.rc
The remaining in recovery sources

init.rc
Code:
    mkdir /mnt 0775 root system
    mkdir /storage 0050 root sdcard_r
    mount tmpfs tmpfs /storage mode=0050,uid=0,gid=1028

    # See storage config details at http://source.android.com/tech/storage/
    mkdir /mnt/shell 0700 shell shell

    # Directory for putting things only root should see.
    mkdir /mnt/secure 0700 root root

    # Create private mountpoint so we can MS_MOVE from staging
    mount tmpfs tmpfs /mnt/secure mode=0700,uid=0,gid=0

    # Directory for staging bindmounts
    mkdir /mnt/secure/staging 0700 root root

    # Fuse public mount points.
    mkdir /mnt/fuse 0700 root system
    mount tmpfs tmpfs /mnt/fuse mode=0775,gid=1000
The Following 2 Users Say Thank You to Phil3759 For This Useful Post: [ View ]
20th February 2014, 12:55 AM |#25  
Unjustified Dev's Avatar
Recognized Developer
Flag Memphis , TN
Thanks Meter: 11,446
 
Donate to Me
More
@Phil3759 I'll make sure my device tree compiles it works and mounts correctly.
The Following 3 Users Say Thank You to Unjustified Dev For This Useful Post: [ View ]
20th February 2014, 09:55 PM |#26  
Phil3759's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 33,210
 
Donate to Me
More
Updated to 6.16.3

I merged your device tree sources, looks better now in fact

I did not use your init.recovery.rc file
Please check if all is fine how I did it
The Following 10 Users Say Thank You to Phil3759 For This Useful Post: [ View ]
21st February 2014, 12:20 PM |#27  
gr8nole's Avatar
Recognized Contributor
Lynchburg, VA
Thanks Meter: 8,539
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Phil3759

Updated to 6.16.3

I merged your device tree sources, looks better now in fact

I did not use your init.recovery.rc file
Please check if all is fine how I did it

The virtual buttons at the bottom do not work on the 6.16.3 build. They appear much larger than before and touching a button does nothing. All other touch functions seem to be working correctly.

I have attached a picture from 6.16.2 (when the buttons were smaller and working correctly) and a picture of the 6.16.3 non-working buttons.

Thanks.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20140221_071308.jpg
Views:	334
Size:	116.3 KB
ID:	2592155   Click image for larger version

Name:	20140221_071206.jpg
Views:	322
Size:	142.7 KB
ID:	2592161  
The Following 2 Users Say Thank You to gr8nole For This Useful Post: [ View ] Gift gr8nole Ad-Free
21st February 2014, 02:22 PM |#28  
Member
Thanks Meter: 9
 
More
Thank you very much for porting this recovery on our device. I have the same problem here with 6.16.3 and 6.16.2 was working as expected.

I would like to know if it is possible to have a portrait version too or the option to switch from landscape to portrait mode. I am used to portrait mode on my s3 and I prefer it.

Thank you again for your hard work.

"Envoyé depuis mon SM-T210 avec Tapatalk"
21st February 2014, 05:11 PM |#29  
Phil3759's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 33,210
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by albatorcobra

Thank you very much for porting this recovery on our device. I have the same problem here with 6.16.3 and 6.16.2 was working as expected.

I would like to know if it is possible to have a portrait version too or the option to switch from landscape to portrait mode. I am used to portrait mode on my s3 and I prefer it.

Thank you again for your hard work.

"Envoyé depuis mon SM-T210 avec Tapatalk"

Really wired. Changing the height/width entries has no impact on touch code
Since I am in sync with kernel, could be something changed
Do slide left and right gesture actions work?
21st February 2014, 05:13 PM |#30  
Ripshock's Avatar
Senior Member
Flag Bayt Jala
Thanks Meter: 236
 
More
When I hit mount usb storage then back, cmw freezes

Sent from my SM-T210R using Tapatalk
21st February 2014, 05:14 PM |#31  
Phil3759's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 33,210
 
Donate to Me
More
My bad, I see my mistake
Sorry, will fix it asap

There is a bug in my res sources
The Following 3 Users Say Thank You to Phil3759 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes