FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Q] Black screen but charging led lights up

6 posts
Thanks Meter: 4
 
By snooze1973, Junior Member on 20th May 2014, 11:31 AM
Post Reply Email Thread
15th September 2016, 10:07 PM |#31  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hey there, sorry for bumping this but I'm having the same problem

My brother dropped his moto g and the screen shattered. I managed to get a bricked phone with the screen working fine so I replaced it. But unfortunately my brother's phone still has this problem
I know the battery is working because I tested it on the bricked one

Any ideas?
 
 
10th January 2017, 07:32 AM |#32  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I had the same problem, just connect it with 2 amps and in less than 1 minute was online

---------- Post added at 08:32 AM ---------- Previous post was at 08:29 AM ----------

Quote:
Originally Posted by Filarh

I had the same problem, just connect it with 2 amps and in less than 1 minute was online

But this is not the official solution of the problem, I only recommend that you do not allow it to discharge less than 15 if you do not want to do this again
18th April 2017, 07:36 PM |#33  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Hello!
My father's moto g2 had same problem with a new battery after 2 months from replacement.
I've checked the solutions in this thread without success so I've tried the following procedure and it has worked for me:

1) Open the phone removing the back cover
2) unplugg the battery connector
3) plug the phone to a charger (I've used usb cable connected to a pc)
4) screen becomes white with battery indicator, like when charging but at 0%
5) plug the battery connector again without disconnect the phone from usb cable
6) battery indicator shows real % of charge and phone will boot normally

Hope this trick can help someone.

Bye!!
Fabio
The Following User Says Thank You to fai86 For This Useful Post: [ View ] Gift fai86 Ad-Free
24th July 2017, 09:30 PM |#34  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by fai86

Hello!
My father's moto g2 had same problem with a new battery after 2 months from replacement.
I've checked the solutions in this thread without success so I've tried the following procedure and it has worked for me:

1) Open the phone removing the back cover
2) unplugg the battery connector
3) plug the phone to a charger (I've used usb cable connected to a pc)
4) screen becomes white with battery indicator, like when charging but at 0%
5) plug the battery connector again without disconnect the phone from usb cable
6) battery indicator shows real % of charge and phone will boot normally

Hope this trick can help someone.

Bye!!
Fabio

Which screwdriver have you used to remove screws? Is it T3, T4, or T5?
24th July 2017, 09:39 PM |#35  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by TrueUniue

Which screwdriver have you used to remove screws? Is it T3, T4, or T5?

Is a T5 screwdriver

Bye!
24th July 2017, 09:47 PM |#36  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by fai86

Is a T5 screwdriver

Bye!

Can you give me a link to buy this?
24th July 2017, 09:56 PM |#37  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by TrueUniue

Can you give me a link to buy this?

you can easily find it on amazon or by local hardware store.
18th September 2017, 01:44 AM |#38  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I had the black screen problem last week on my 1039 1st gen. Up till then it was running great. I put it on charge over night but it was totally dead. I thought it was bricked.
Here's what I did to fix it. Similar to what other people have said.

1, Connect it to your PC via USB, I was surprised when the screen lit up after 5 minutes with the battery icon showing 0% charge.
2, After another 5 minutes I pressed power and volume down for 2 minutes then released the buttons and I was in the bootloader. Then I cleared the cache and selected reboot however the screen went black again.
3, After another 5 minutes the boot logo appeared! Then another black screen, damn.
4, Then the boot logo appeared again and it booted! Immediately there was a message saying low battery but when I checked in settings there was 2% charge.
5, I left the phone connected to the PC for a while and when I checked it was on 7% charge. I then connected it to an old Palm 2amp charger and left it overnight.
This morning it was fully charged and I'm using it again.

What I think happened was I downloaded a walking app that monitors brisk walking with GPS. I enabled it for a walk but never turned it off and I think it ran the battery right down to 0%. The normal charger hasn't got enough power to kickstart the battery but by connecting it to the PC there's enough to get it charging again then the normal charger can take over again.
I hope this helps, good luck.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes