FORUMS
Remove All Ads from XDA

3G and 3.5G data connection drops or cannot be established (Solution Included)

52 posts
Thanks Meter: 0
 
By richyyun, Member on 18th December 2008, 11:18 PM
Post Reply Email Thread
Hi,
Over the last few months, thanks to the efforts of many, I have flashed my shift rom dozens of times to try the latest roms. All these roms worked well on my shift. However, one day, I found my shift couldn't establish 3G/3.5G connections anymore.

Before connection, the signal shows [H]. During connection, it changes to [3G] and but fails to establish the connection. Then it automatically retries. This time the signal changes to [G] (GPRS), and a data connection can be successfully established. However, if I load any page on IE, the [G] connection will be automatically accelerated to [H]...Just at this time, the connection is terminated. And after that, no matter what I do, how many retries, it just can't get reconnected. I need to reset the entire WinMO.

PS/I tested different SIM cards (also different telecom providers) on my shift, and got the same result.

Any idea? Do I need to flash the radio rom?

--------Updated on Dec 20, 2008----------

The above is my original post
After a least 100 rounds of test and trial, i have solved.
I think it will be helpful to explain how i did it, as i believe, some people may have encountered the same problem...

I used ShiftFLASHTools.ZIP mentioned in the following link to extract some of the roms I flashed...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=382592
I found all these roms were built with only OS.
So no matter what new roms I flash, the radio rom will never be changed.
Therefore, I began to search for reference to cook a rom myself.

On this link, a list of roms are provided
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=369502
Be warned that not all the radio roms can be used on shift.

I downloaded the version originally loaded on SHIFT (1.58.21.23_25). Because this radio rom is built for Niki not for SHIFT
so I extracted it and rebuilt it for SHIFT using NBHUtil.exe included in ShiftFLASHTOOLs.ZIP

**Note that after you download the radio rom and execute it, files will be extracted in the folder \documents and settings\administrator(or your account)\local settings\temp\xxx\
Copy the .nbh file to another temp folder. Extract this file using ShiftFLASHTOOLS.

Finally, i flashed it with CustomRUU.exe (for SHIFT)

Hooray!!

-------------Updated on Jan 10, 2009--------------

If my instruction is not clear enough,
you can use the following radio roms i cooked myself.

Radio.1.58.21.23 S Modded
http://www.4shared.com/file/79887856...o1582123S.html

Radio.1.58.25.14P
http://www.4shared.com/file/79888291...o1582514P.html
27th December 2008, 08:53 AM |#2  
Senior Member
Flag Malaga
Thanks Meter: 366
 
Donate to Me
More
Good Job!

I sucessfully followed your instructions and made a radio flash file for my Shift. It has cured a problem it had where the Windows Mobile hanged up after one hour if the radio was on.

I've uploaded a zip with the CustomRUU and the radio flash file in case anybody else needs it.

http://www.filefactory.com/file/aff3...UU_y_radio_zip

thanks
9th January 2009, 07:25 AM |#3  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thank you very much.

@dproldan
Your effort is appreciated.
I must inform too that installed the Custom RUU you provided but didn't get the Radio verse changed. instead, the problem get worse & I'm not ask to keep the connection alive. It is disconnecting every few seconds & hardly get it back unless switch off Vista & take the battery out to switch off snapView too.

Can yin please help me it this because m? shift is going, to be hit & crashed in a moment when I lose my patience.

Radio Version 1.58.21.23

Cheers,
19th December 2009, 05:53 PM |#4  
dannyt84's Avatar
Senior Member
Flag Rome
Thanks Meter: 7
 
More
The link is dead...
20th January 2010, 11:46 AM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
big problem
I put your radio and now when i call at the 15th second it just blocks all the system and won't workk just if reset from vista side.
20th June 2010, 08:16 AM |#6  
dannyt84's Avatar
Senior Member
Flag Rome
Thanks Meter: 7
 
More
Please help! I need this radio, but the link is dead! Help my little shift!
12th August 2010, 04:07 PM |#7  
Junior Member
Flag Krasnoyarsk
Thanks Meter: 2
 
More
Я переделал в соответствии с описанием в первом посте это радио, т е получил 1.58.21.23_25 modded for shift, могу выложить на файлообменник, но проблемы с 3G конектом это не решает сразу предупреждаю, чтоба проблеммы не возникало - зайдите в настройки-телефон-band, в разделе "seletct network type" выберите руками GSM, модем станет работать нормально но конектится только через GPRS и EDGE, извиняюсь за офтоп что пишу по русски, но сейчас в роуминге пишу через этот самый Shift через GPRS поэтому зайти в онлайн переводчик нет возможности, переведите кому не сложно на англ

Сейчас попробую тоже самое проделать с RUU_Nike_Radio_1.71.09.01_25.75.40.02K, может это поможет....


.....прошил RUU_Nike_Radio_1.71.09.01_25.75.40.02K - не помогло....
13th August 2010, 01:28 PM |#8  
dannyt84's Avatar
Senior Member
Flag Rome
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by nino76

Я переделал в соответствии с описанием в первом посте это радио, т е получил 1.58.21.23_25 modded for shift, могу выложить на файлообменник, но проблемы с 3G конектом это не решает сразу предупреждаю, чтоба проблеммы не возникало - зайдите в настройки-телефон-band, в разделе "seletct network type" выберите руками GSM, модем станет работать нормально но конектится только через GPRS и EDGE, извиняюсь за офтоп что пишу по русски, но сейчас в роуминге пишу через этот самый Shift через GPRS поэтому зайти в онлайн переводчик нет возможности, переведите кому не сложно на англ

Сейчас попробую тоже самое проделать с RUU_Nike_Radio_1.71.09.01_25.75.40.02K, может это поможет....


.....прошил RUU_Nike_Radio_1.71.09.01_25.75.40.02K - не помогло....


I don't speak russian (I suppose)... Please, try in english! I resolve it, but just for a month! Now my shift is like one month ago: cannot connect to hsdpa, and automatically connect to 3g, gprs, edge.... Have you found a better solution?
17th August 2010, 04:11 PM |#9  
Junior Member
Flag Krasnoyarsk
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by dannyt84

I don't speak russian (I suppose)... Please, try in english! I resolve it, but just for a month! Now my shift is like one month ago: cannot connect to hsdpa, and automatically connect to 3g, gprs, edge.... Have you found a better solution?

It`s Solution don`t work 3g not conected
18th August 2010, 10:06 PM |#10  
dannyt84's Avatar
Senior Member
Flag Rome
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by nino76

It`s Solution don`t work 3g not conected

Do you have the same problem?
19th August 2010, 01:13 AM |#11  
Junior Member
Flag Krasnoyarsk
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by dannyt84

Do you have the same problem?

Yes , at connection attempt through 3g the network is lost, has solved a problem switching-off 3g in winows mobile so works stably, but only through gprs and edge... Try, it can to you modded radio will help as well as to the author.

http://narod.ru/disk/23864843000/Rad...21_23.rar.html
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes