FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Q] How to disable touchscreen?

3 posts
Thanks Meter: 0
 
By BACUCYAJIUIO, Junior Member on 27th April 2011, 07:14 PM
Post Reply Email Thread
How to disable touchscreen on the Vega/Mobii device?

The reason why I ask is becuase touchscreen on my tablet was broken and doesn't work correctly.

(Sorry for my poor english )
 
 
29th April 2011, 02:39 PM |#2  
Logseman's Avatar
Senior Member
Flag Tenerife
Thanks Meter: 655
 
Donate to Me
More
If you disabled the touch screen, you wouldn't be able to use the tablet, so there is no way for you to disable it. If it doesn't work properly, just return it.
29th April 2011, 05:29 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Logseman

If you disabled the touch screen, you wouldn't be able to use the tablet

Wrong. It works with mouse.

Quote:
Originally Posted by Logseman

so there is no way for you to disable it

Are you sure? You tried it?
1st May 2011, 02:01 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
If its broken and you cant return it I would open ir up and pull the connection for the digitiser that would disable the touchscreen. You could also try to fix it that way you can get replacements there was a discussion on modaco about replacing screens and digitizers not long ago.
1st May 2011, 09:19 AM |#5  
Logseman's Avatar
Senior Member
Flag Tenerife
Thanks Meter: 655
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by BACUCYAJIUIO

Wrong. It works with mouse.

Are you sure? You tried it?

Point taken. Still, it is obviously not designed to work that way. I have read that people are not seeing mice's pointers in their Vegas.

And believe me, I've tried all the ROMs and there is none which allows you to deactivate the touchscreen. Another thing is that you follow our colleague's suggestion and disable it hardware-wise.
1st May 2011, 05:26 PM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by warriorscot

If its broken and you cant return it I would open ir up and pull the connection for the digitiser that would disable the touchscreen.

I'm not sure about the right connector there, so prefer to do this by software.

Quote:
Originally Posted by warriorscot

You could also try to fix it that way you can get replacements there was a discussion on modaco about replacing screens and digitizers not long ago.

Thanks! I will try to find that topic.

Quote:
Originally Posted by Logseman

Point taken. Still, it is obviously not designed to work that way. I have read that people are not seeing mice's pointers in their Vegas.

Yeah, not any mouse will work with this tablet.
29th December 2012, 09:02 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Generic 7 inch tablet
I know this is an old thread but it seemed like an appropriate one to use. I have a similar problem in that the digitiser is broken on a cheap Chinese 7 inch tablet running ice cream sandwich. It works with mouse fine so I tried disconnecting the touch screen. Unfortunately, pulling the connector leaves all the capacitive inputs floating which means thousands of random perceived touches all over the screen at once. I have the device in USB debugging mode so can see the touches everywhere. I've plugged the touch panel back in and managed to pinch the top right hand corner of the display enough to make it semi usable while I use the mouse and navigate through the menus etc. but this is no real fix. I'm keen to pull the touch panel off altogether and was wondering if there is a way to disable touch using USB debugging. I know little about ADB and SDK but am happy to follow my nose. I saw a post on another forum that showed a way to do it through a command line but don't know if the commands are device specific or not...

All the info I have on the device can be found here:
ebay.com/itm/7-Android-4-0-3-tablet-PC-MID-capacitive-screen-BOXCHIP-A13-1-5GHZ-4GB-WIFI-/380529621971?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item5 899553bd3

The link was provided by the person who gave the tablet to me. (After he had broken it)

Any help on this thread or advice on where to find the answer on this forum or indeed where I should create a new thread if suitable would be greatly appreciated.

22nd September 2014, 03:20 AM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
More
Thumbs up
Well, for anyone with this problem, I managed a way of disable the touchscreen in a JXD S5800, but I think it could work in any other device, just always make a backup after testing anything.

http://www.freaktab.com/showthread.p...l=1#post230149
30th January 2018, 02:07 AM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
is the shell method still working these days?
14th April 2019, 10:31 PM |#10  
linolino's Avatar
Member
Flag Nuremberg
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by DARKEASC

Well, for anyone with this problem, I managed a way of disable the touchscreen in a JXD S5800, but I think it could work in any other device, just always make a backup after testing anything.

http://www.freaktab.com/showthread.p...l=1#post230149

dead link...was it so much to post the answer back then :-/
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
broken, disable, mobii, touchscreen, vega

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes