FORUMS
Remove All Ads from XDA

[APP][Root][OFFICIAL] AdAway v4.2.9 :: [2019-08-31]

593 posts
Thanks Meter: 4,618
 
Post Reply Email Thread
30th August 2019, 12:42 AM |#13721  
madbat99's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 3,267
 
More
Quote:
Originally Posted by santimaster2000

Alright OK, I'll make an account tomorrow, just so I don't surrender my sould to Bill Gates for no real reason, has anyone else reported this bug ?

OK, bug reported:

https://github.com/AdAway/AdAway/issues/1241

Another question, is it normal that I'm still seeing ads on some adult (Hentai, yeah, don't judge) websites ? I'm not seeing them on my PC (Firefox, uBlock Origin).

No judgement... Especially when you just state it flat out. Lol. Show no shame, get no judgement. In my book anyways.
The Following 3 Users Say Thank You to madbat99 For This Useful Post: [ View ] Gift madbat99 Ad-Free
 
 
30th August 2019, 12:54 AM |#13722  
ktmom's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 2,065
 
More
Quote:
Originally Posted by santimaster2000

Alright OK, I'll make an account tomorrow, just so I don't surrender my sould to Bill Gates for no real reason, has anyone else reported this bug ?

OK, bug reported:

https://github.com/AdAway/AdAway/issues/1241

Another question, is it normal that I'm still seeing ads on some adult (Hentai, yeah, don't judge) websites ? I'm not seeing them on my PC (Firefox, uBlock Origin).

Ublock is available as a plugin on Firefox android. It works differently than Adaway so it can block some things that Adaway cannot
The Following 3 Users Say Thank You to ktmom For This Useful Post: [ View ] Gift ktmom Ad-Free
31st August 2019, 01:16 AM |#13723  
Senior Member
Flag Buenos Aires
Thanks Meter: 97
 
More
Quote:
Originally Posted by ktmom

Ublock is available as a plugin on Firefox android. It works differently than Adaway so it can block some things that Adaway cannot

It never crossed my mind that I could just install uBlock on Firefox for Android XD

Done, problem solved !
2nd September 2019, 10:29 AM |#13724  
PerfectSlayer's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 4,618
 
Donate to Me
More
Hi all,

After receiving a lot of bug reports about the translation issue with the menu drawer, I finally take time to try to fix it (my holidays just start )
So I fix all incomplete string-array issues the best I could (I can't really understand all languages the app has) but you should get at least all menu entries.
If some of them are switched or mislabeled, it could be fixed by a translation update. I hope it will encourage translators to patch it when needed (whereas a missing entry could be easily missed).

I also improve the "not enough space" dialog error.
It will now display a more detailed message, like failed to mount as rw, which leads to no space to write hosts file.

Finally, I removed the telemetry startup message (for F-Droid opt-in users only) to replace them by app update only.
It allows me to understand which versions of the app are installed on which Android platforms.
(let's say there is a new target version available and I would like to know if I should spend hours to migrate right now or wait few months until more dev feedback becomes available ^^')

Changelog:
  • Improve hosts file parsing
  • Improve hosts file install error message (add more details than not enough space)
  • Fix menu drawer translation issue
  • Update translations
  • Replace startup (opt-in only) telemetry messages by app update only

Thanks:

Special thanks to @yky for its helpful bug report, @ipdev for gifting me XDA Ad-Free for one full year and to all other donators.

Download:

AdAway 4.2.9 on AndroidFileHost (md5: 36a19c1d6208a8522025637182a400a7)
The Following 142 Users Say Thank You to PerfectSlayer For This Useful Post: [ View ] Gift PerfectSlayer Ad-Free
2nd September 2019, 01:00 PM |#13725  
ogisha's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 291
 
More
Quote:
Originally Posted by santimaster2000

It never crossed my mind that I could just install uBlock on Firefox for Android XD

Done, problem solved !

Install uBlock mobile.
It is regular uBlock adopted for mobile version of Firefox.
2nd September 2019, 01:10 PM |#13726  
Senior Member
Thanks Meter: 423
 
More
Quote:
Originally Posted by ogisha

Install uBlock mobile.
It is regular uBlock adopted for mobile version of Firefox.

There is only one official uBlock Origin extension, which works on both desktop and Android versions of Firefox.
2nd September 2019, 04:06 PM |#13727  
curiousrom's Avatar
Senior Member
Flag monteverde.org
Thanks Meter: 2,014
 
More
Phone uBlock Origin - XDA AD-FREE Ads!
Quote:
Originally Posted by andy356

There is only one official uBlock Origin extension, which works on both desktop and Android versions of Firefox.

uBlock Origin for Microsoft Edge works great on my Windows 10 PC.

On https://github.com/gorhill/uBlock :

Chromium
Firefox
Microsoft Edge
Safari (macOS)
***

Quote:
Originally Posted by PerfectSlayer

...Special thanks to ... for gifting me XDA Ad-Free for one full year ...

And now as seen in the attachment you have a "nice" clickable XDA AD-FREE advertising button under your avatar when this thread is viewed in a PC browser.

Just curious: can you replace it with a country flag in your edit XDA profile page by adding a City & a Country?

Edit: Oh My Gosh that advertising button is also after your username on the top of every page in this thread.

But thankfully it can be removed with the uBlock Origin Element Picker Mode feature.

BTW thanks for your continuous AdAway support & this new update.
***
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	XDA_AD-FREE_PerfectSlayer.jpg
Views:	1678
Size:	36.0 KB
ID:	4814205   Click image for larger version

Name:	XDA_AD-FREE_PerfectSlayer_Thread_Header.jpg
Views:	1660
Size:	29.9 KB
ID:	4814211  
3rd September 2019, 08:38 PM |#13728  
Member
Thanks Meter: 9
 
More
it seems that latest Android 10 broke AdAway, latest Magisk canary build with the Systemless Hosts module, i have the "not enough space" error.

09-03 21:32:12.856 10730 10757 I AdAway : Copy hosts file with target: /system/etc/hosts
09-03 21:32:12.856 10730 10757 I AdAway : Size of hosts file: 1782315
09-03 21:32:12.856 10730 10757 I AdAway : Checking for enough space: Target: /system/etc/hosts size: 1782315, availableSpace: 0
09-03 21:32:12.856 10730 10757 E AdAway : Not enough space on partition!
09-03 21:32:12.856 10730 10757 E AdAway : Failed to update hosts file.[COLOR="Silver"]
3rd September 2019, 09:09 PM |#13729  
laupuy's Avatar
Senior Member
dans tes 22
Thanks Meter: 2,052
 
More
Quote:
Originally Posted by iosonofrancesco

it seems that latest Android 10 broke AdAway, latest Magisk canary build with the Systemless Hosts module, i have the "not enough space" error.

Strange, it's ok for me Pixel 3, Android 10 QP1A, adaway 429, latest magisk canary.


Sent from my Pixel 3 using XDA Labs
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190903-220606.png
Views:	1386
Size:	90.5 KB
ID:	4814783  
The Following 2 Users Say Thank You to laupuy For This Useful Post: [ View ] Gift laupuy Ad-Free
3rd September 2019, 09:17 PM |#13730  
Member
Thanks Meter: 9
 
More
Quote:
Originally Posted by laupuy

Strange, it's ok for me Pixel 3, Android 10 QP1A, adaway 429, latest magisk canary.


Sent from my Pixel 3 using XDA Labs

weird, same as you but i have the storage error.

EDIT:

ok, found the "problem", i had the core only enabled on Magisk, it was fine on 9 but not on 10, disabled, rebooted and AdAway works!
The Following User Says Thank You to iosonofrancesco For This Useful Post: [ View ] Gift iosonofrancesco Ad-Free
3rd September 2019, 09:28 PM |#13731  
Senior Member
Flag Berne
Thanks Meter: 290
 
More
Dear All
I searched the thread but couldn't find a post that could answer my question. I thinking about "misusing" AdAway (if possible) - as I've got a actual problem and using the firewall is... let's say "user unfriendly".

1. Can I also use AdAway for
- Inbound blocking of selective IP/ports?
Background:
- I'm using (only) SIP telephony and get every day after a couple of hours (and then many times in succession) direct server-based calls. They just seem to want to disturb (and they DO). From my NAT I can see the IP addresses (and ports) from which they come from.
- Can I also block INBOUND traffic specific to IP addresses (and ports/port ranges)? My problem is not the outbound traffic (maybe only the "RINGING" statement that is sent back).
Before you ask: my Firewall (AFWall+) COULD do this, but it's script-based and the interface doesn't work well. By far too complicated. If I only could simply add it to "my lists" within AdAway...

I didn't find any information on that - from what I read.
Would be an easy and conveniant way ... IF (see #2)

2. BUT - even if:
- Adding a negative list entry requires a DNS entry. Is there any way I can add a simple IP address? (Which I always can see from my NAT.) Didn't find a way.
- Does AdAway always require a DNS address? Now really talking about AD away: What if a raw IP address is coded (as often) directly in a source code?

Thanks in advance, friends - with kind Greetz from Switzerland - Chris
PS: please excuse me, if my questions might be silly, newbee in this thread.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
ad block, adaway, adblock, adblocker, source

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes