FORUMS
Remove All Ads from XDA

[NOOBS Guide] HTC ONE SUPERCID method via fastboot(No script or editing required)

1,742 posts
Thanks Meter: 2,442
 
By xl VipeR lx, Senior Member on 10th June 2013, 01:24 AM
Post Reply Email Thread
24th April 2014, 01:20 PM |#101  
htc finatic's Avatar
Senior Member
Flag Traverse City
Thanks Meter: 179
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by tapfumam

Hey Guys due to my job introducing some mobile tools i cant use my phone anymore for work because i cant install some apps that wont install because i am S-OFF. I have a 64G Dev edition that i want to change to TMO-US stock. I went ahead and followed the tutorials and downloaded some zip files for the CID and MID but the MID is failing.

Here is what i have

INFOversion-baseband: 4T.21.3218.21
INFOversion-cpld: None
INFOversion-microp: None
INFOversion-main: 3.62.1700.1
INFOversion-misc: PVT SHIP S-OFF
INFOserialno: HT34GW915089
INFOimei: ***********************
INFOmeid: 00000000000000
INFOproduct: m7_ul
INFOplatform: HBOOT-8064
INFOmodelid: PN0712000
INFOcidnum: T-MOB010
INFObattery-status: good
INFObattery-voltage: 3923mV
INFOpartition-layout: Generic
INFOsecurity: off
INFObuild-mode: SHIP
INFOboot-mode: FASTBOOT
INFOcommitno-bootloader: dirty-0e82187e
INFOhbootpreupdate: 11
INFOgencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.075s

____________________________

\Desktop\ADB>fastboot oem writemid PN0713000
... INFO[ERR] Command error !!!
OKAY [ 0.013s]
finished. total time: 0.014s

_-------------------------------------------------------------
or with the zip

\Desktop\ADB>fastboot flash zip PN0713000.zip
sending 'zip' (472 KB)... OKAY [ 0.284s]
writing 'zip'... FAILED (remote: not allowed)
finished. total time: 0.320s


Any ideas ?

Delete your imei please.

Rooted, s-off, TeamViper ViperOne M8, tweaked the f#ck out!

---------- Post added at 08:20 AM ---------- Previous post was at 08:18 AM ----------

Quote:
Originally Posted by tapfumam

Hey Guys due to my job introducing some mobile tools i cant use my phone anymore for work because i cant install some apps that wont install because i am S-OFF. I have a 64G Dev edition that i want to change to TMO-US stock. I went ahead and followed the tutorials and downloaded some zip files for the CID and MID but the MID is failing.

Here is what i have

INFOversion-baseband: 4T.21.3218.21
INFOversion-cpld: None
INFOversion-microp: None
INFOversion-main: 3.62.1700.1
INFOversion-misc: PVT SHIP S-OFF
INFOserialno: HT34GW915089
INFOimei: **********************
INFOmeid: 00000000000000
INFOproduct: m7_ul
INFOplatform: HBOOT-8064
INFOmodelid: PN0712000
INFOcidnum: T-MOB010
INFObattery-status: good
INFObattery-voltage: 3923mV
INFOpartition-layout: Generic
INFOsecurity: off
INFObuild-mode: SHIP
INFOboot-mode: FASTBOOT
INFOcommitno-bootloader: dirty-0e82187e
INFOhbootpreupdate: 11
INFOgencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.075s

____________________________

\Desktop\ADB>fastboot oem writemid PN0713000
... INFO[ERR] Command error !!!
OKAY [ 0.013s]
finished. total time: 0.014s

_-------------------------------------------------------------
or with the zip

\Desktop\ADB>fastboot flash zip PN0713000.zip
sending 'zip' (472 KB)... OKAY [ 0.284s]
writing 'zip'... FAILED (remote: not allowed)
finished. total time: 0.320s


Any ideas ?

Also, you can used rootcloak with exposed and hide it from those apps. At least it worked for me.

Rooted, s-off, TeamViper ViperOne M8, tweaked the f#ck out!
The Following User Says Thank You to htc finatic For This Useful Post: [ View ] Gift htc finatic Ad-Free
 
 
25th April 2014, 12:37 AM |#102  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
NO go
[QUOTE=waz675;52148975]This may help?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2708581


Thanks but that did not work, i tried it on two different machines, I am running ther Revolution HD 6 Rom , Does it matter what ROM i am running before i do this ?

C:\miniadb_v1031>adb shell
~ # ←[6n

~ # ←[6necho -ne '\x30\x00\x50\x00\x36\x00\x42\x00\x31\x00\x33\x00\ x30\x00\x30\
00\x30' | dd of=/dev/block/mmcblk0p5 bs=1 seek=1638exit
echo -ne '\x30\x00\x50\x00\x36\x00\x42\x00\x31\x00\x33\x00\ x30\x00\x30\x00\x
30' | dd of=/dev/block/mmcblk0p5 bs=1 seek=1638exit
dd: invalid number '1638exit'
~ # ←[6necho -ne '\x30\x00\x50\x00\x36\x00\x42\x00\x31\x00\x33\x00\ x30\x00\x30\
00\x30' | dd of=/dev/block/mmcblk0p5 bs=1 seek=1638
echo -ne '\x30\x00\x50\x00\x36\x00\x42\x00\x31\x00\x33\x00\ x30\x00\x30\x00\x
30' | dd of=/dev/block/mmcblk0p5 bs=1 seek=1638
17+0 records in
17+0 records out
17 bytes (17B) copied, 0.007478 seconds, 2.2KB/s
~ # ←[6n

~ # ←[6nexit
exit

C:\miniadb_v1031>adb reboot bootloader

C:\miniadb_v1031>fastboot getvar all
< waiting for device >
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.54.0000
(bootloader) version-baseband: 4T.21.3218.21
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 3.62.1700.1
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno: HTxxxxxxxxx
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: T-MOB010
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 3868mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-0e82187e
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.079s
28th April 2014, 03:45 AM |#103  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
help?
Getting an error. Afterwards the bootloader hangs and has to be powered off manually. Any ideas? Thanks.



Code:
C:\Android\android-sdk\platform-tools>fastboot oem readcid
...
(bootloader) cid: T-MOB010
OKAY [  0.009s]
finished. total time: 0.010s

C:\Android\android-sdk\platform-tools>fastboot oem writecid 11111111
...
(bootloader)  ville_init_sd, SD card already power on
(bootloader) sdhw_7xxx_open: id=0
(bootloader) [SD_HW_ERR] SD: No device attached
(bootloader) 902910 902E20
FAILED (status read failed (No such file or directory))
finished. total time: 1.270s

C:\Android\android-sdk\platform-tools>fastboot oem readcid
< waiting for device >
3rd May 2014, 09:15 AM |#104  
mwebb34's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 399
 
More
Edit

Sent from my HTC6600LVW using XDA Premium 4 mobile app
3rd May 2014, 06:19 PM |#105  
mwebb34's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 399
 
More
[QUOTE=hexygurl;52247261]Getting an error. Afterwards the bootloader hangs and has to be powered off manually. Any ideas? Thanks.



Code:
C:\Android\android-sdk\platform-tools>fastboot oem readcid
...
(bootloader) cid: T-MOB010
OKAY [  0.009s]
finished. total time: 0.010s

C:\Android\android-sdk\platform-tools>fastboot oem writecid 11111111
...
(bootloader)  ville_init_sd, SD card already power on
(bootloader) sdhw_7xxx_open: id=0
(bootloader) [SD_HW_ERR] SD: No device attached
(bootloader) 902910 902E20
FAILED (status read failed (No such file or directory))
finished. total time: 1.270s

C:\Android\android-sdk\platform-tools>fastboot oem readcid
< waiting for device >
[/QUOT

DELETED

Sent from my HTC6600LVW using XDA Premium 4 mobile app
3rd May 2014, 11:01 PM |#106  
mwebb34's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 399
 
More
Could someone please answer my question please
Edit can someone answer

Can anyone tell me if I can flash different carrier roms if I'm 11111111? I have the VZW MAX

Sent from my HTC6600LVW using XDA Premium 4 mobile app
4th May 2014, 01:36 AM |#107  
Senior Member
Thanks Meter: 17
 
More
just great info.. thanks
7th May 2014, 05:44 PM |#108  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I just converted my AT&T HTC One M8 to GPE w/ OTA I also changed to super CID to get unlock. Can I still get OTAs since I'm on GPE and not stock? Or I have to change back to Google CID.
9th May 2014, 07:57 PM |#109  
killcake's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Thanks for the guide, worked perfectly for me.
The Following User Says Thank You to killcake For This Useful Post: [ View ] Gift killcake Ad-Free
13th May 2014, 03:53 AM |#110  
quicksilver53's Avatar
Senior Member
Flag Surrey
Thanks Meter: 97
 
More
Thanks VipeR! I now have super CID on my Rogers One.

Sent from my HTC One using XDA Free mobile app
13th May 2014, 11:10 PM |#111  
treetolber's Avatar
Senior Member
Flag Las Vegas
Thanks Meter: 307
 
More
Does anyone know the OEM CID for the One Max on Sprint? I did this process and set it to 111111, not I want to set it back to what is was before and I didn't write it down to remember.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes