FORUMS

Windows Mobile application for Geocaching.

565 posts
Thanks Meter: 131
 
By Gech, Senior Member on 13th February 2009, 02:48 AM
Post Reply Email Thread
14th January 2011, 04:33 PM |#4741  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
English: "Exclude Member Only cache from result"

Czech: "Nezobrazovat Premium-Member-Caches"
14th January 2011, 04:45 PM |#4742  
Gech's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 131
 
More
Hi

English: "Exclude Member Only caches"
German: "Premium-Member-Caches ausblenden"
French: ""
Czech: "Nezobrazovat Premium-Member-Caches"
Japanese: "Member Onlyキャッシュを除外する"

Thanks

tom
The Following User Says Thank You to Gech For This Useful Post: [ View ] Gift Gech Ad-Free
14th January 2011, 10:20 PM |#4743  
Senior Member
Flag Wichita, KS
Thanks Meter: 11
 
More
Just out of curiosity, I ran "Exclude Member Only caches" through microsoft's translator and came up with the following. Interesting differences.


http://www.microsofttranslator.com/D...ef=IE8Activity
German: "Exclude Mitglied nur Caches"
French: "Exclure le membre seulement caches"
Czech: "Vyloučit pouze člen mezipaměti"
Japanese: "「メンバーのみキャッシュをを除外」"
14th January 2011, 11:18 PM |#4744  
derlbear's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Gech

Hi

English: "Exclude Member Only caches"
German: "Premium-Member-Caches ausblenden"
French: ""
Czech: "Nezobrazovat Premium-Member-Caches"
Japanese: "Member Onlyキャッシュを除外する"

Thanks

tom

Isn't it "Premium Member Only" in English?

Cheers,
derlbear
15th January 2011, 05:01 AM |#4745  
Gech's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 131
 
More
Hi

English: "Exclude Premium Member Only caches"
German: "Premium-Member-Caches ausblenden"
French: ""
Czech: "Nezobrazovat Premium-Member-Caches"
Japanese: "Premium Member Onlyキャッシュを除外"

Thanks

tom
15th January 2011, 12:00 PM |#4746  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Wish
Hey Tom, thanks for all that well placed work!

I have a wish, maybe it is possible to be satisfied by you.

I like to work with my touchphone and GCzII, and i alos like to work with my desktop pc and the site auf gc.

I would like to write my "todo cache list" on my desktop, I think it is easier than pickung each cache in GCzII. I have seen the XML data are not so well to be written by hand.

Do you have any Idea or a programm to create this "cache codes" which i cann see in the xml?

Maybe a converting tool, just choose a cache by GC code and the rest is done by the programm.

Is that possible?

Thanks a lot in advance
Best regards
Felix aka Primex
15th January 2011, 02:50 PM |#4747  
derlbear's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Primex

I would like to write my "todo cache list" on my desktop, I think it is easier than pickung each cache in GCzII. I have seen the XML data are not so well to be written by hand.

Do you have any Idea or a programm to create this "cache codes" which i cann see in the xml?

Maybe a converting tool, just choose a cache by GC code and the rest is done by the programm.

Why don't you just use the .gpx file format and the import/export function of GCzII and a software on your PC?

Cheers,
derlbear
15th January 2011, 06:15 PM |#4748  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Because I cant click on the GPX Button on the website

Is there a trick?
15th January 2011, 08:57 PM |#4749  
Senior Member
Flag Wichita, KS
Thanks Meter: 11
 
More
You have to be a "Premium" Member.
15th January 2011, 10:55 PM |#4750  
Senior Member
Thanks Meter: 37
 
More
" CACHE NOT FOUND " and Other Errors.

...and How to Install the Latest Version of GCzII

. . . . . . . . . . . . . . .

The latest version of GCzII is 0.2.35.61

. . . . . . . . . . . . . . .

* * * * * This is an NOT an interim release. AppToDate will update this release! * * * * *



How to get the latest version of GCzII:

1. You will find the GCz's version number displayed in the lower left corner of the main screen.

2. GCzII is installed from the posted version on the Nicque.com site (HERE). You can install it either on your device memory or an SD card.

If you have a touchscreen phone, install the .cab file without the "STD" in the file name. This is the only file you'll need to install.

If you have a non-touchscreen phone, after you install the .cab file described above, copy the GCzII.exe file in the " . . . . . _STD.zip" file into your \Program Files\GCzII folder, overwriting the one placed there by the cab file installation.

3. If you encounter errors while running the program after upgrading from a previous version, you may need to empty the contents of the Cache_DB folder (It is located in \Program Files\GCzII, but you might have put it on your storage card.). If you are upgrading or reinstalling because you have encountered errors, try running the newly installed version first without emptying \Cache_DB, as the new installation may have solved the problem. See the "NOTE" below for additional cautions regarding emptying \Cache_DB.


" Cache not found " and Other Errors

Several conditions may generate errors:

1. You are not running the latest version. Upgrade as noted above.

2. Your language setting on the geocaching.com website is not set to ENGLISH. Check your setting by going to your account page and clicking on the "Your Account Details" link. The language setting is at the bottom in the "Your Preferences" box.

3. Cached caches stored in the GCzII cache folder (\Cache_DB) may be causing issues. Try deleting the files in this folder.

NOTE: Deleting the files in \Cache_DB will also delete waypoints and notes. Waypoints (.wpt) and notes (.pwi) are saved in each cache folder (the folder name is the GC code.) If you do not want to lose this information, back these files up. THIS POST describes how one user selectively deletes files in \Cache_DB.

4. If you have a GCzII skin installed, try uninstalling it. If that corrects the problem, check if there is an updated skin and install that one.


Distance Measurements in Lists

If you are a Groundspeak basic member, you'll need to use the "Download All Caches", "Reload from Cache Detail" or "Menu, Sort By" functions in the list view to have distance and size details in lists. You may wish to change the number of caches you display in a list to make the list regeneration go faster. (From the main screen, Menu, Option, Download Settings.)

Distance and size info in lists has only been implemented for:

- Postal Code/Address
- Cache Code
- Current Location
- Coordinate


Log Posting Failures

There is some speculation that having more than five trackables in your inventory may cause log submission errors. If you have more than five trackables in your inventory, move some out of inventory to your collection and try to post again.


Still Need Help???


If you are still running into problems, or need help with the features and functions of GCzII, check out the DEDICATED FORUM. It can be tricky to find the answers in this huge thread, so the forum has been set up to make finding help easier. Please use it!

Before Posting:

There are a number of people here willing to help you. But to be honest, we seem to answer the same questions over and over again. We'll be glad to help you, but you need to do your part first. Here's what we suggest:

1. Read the last 5 pages of posts and try the things that have been suggested. Most of the time, the solution has been posted recently. If you don't want to take the time to read the last few pages, why should we take the time to restate, again, what we just posted not too long ago?

2. Post the version of GCz that you are using. Believe it or not, there is a chance that you may not have the current version installed.

3. State whether or not you have deleted the contents of \Cache_DB.

4. Confirm that on Geocaching.com, your language is set to "English".

Finally, make sure you have read and followed the instructions contained in this post. Twice.

If you've worked your way through the above and are still having an issue, post here using the guidelines above, and we'll be glad to help. Or, go to the dedicated GCzII forum.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Check the developer's page for the next full version release:
http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm

Also check the dedicated GCz forum for info and updates: http://gczii.newstarforum.com
The Following 3 Users Say Thank You to SecretAgentMan For This Useful Post: [ View ] Gift SecretAgentMan Ad-Free
16th January 2011, 12:13 AM |#4751  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Thanks Guys! Nice works.. Again.!
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
free apps, gcz, gczii, geocaching, gps

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes