FORUMS
Remove All Ads from XDA

[ROM][S Series][14.06.12] Virtuous Prime 9.4.2.28 v1

4,502 posts
Thanks Meter: 6,558
 
By Diamondback, Retired Developer Committee Lead / Retired Senior Moderator / Inactive Recognized Developer on 22nd February 2012, 10:50 PM
Post Reply Email Thread
16th March 2012, 03:32 PM |#1001  
Senior Member
Flag Dublin
Thanks Meter: 78
 
More
Just installed this ROM. Love the installer -that was a pleasant surprise!

@Diamondback - would it be possible to consider implementing this Keyboard.apk hack which, instead of just launching the stock ICS browser when one hits the "Browser" key on the dock, this will load up whatever is your default browser.

It is a pretty minor change, but I think many will find it useful.

Thanks
 
 
16th March 2012, 03:42 PM |#1002  
Member
Thanks Meter: 1
 
More
Love the new Touch Rom Installer. I have been having troubles with my WiFi signal bars turning grey after unit goes to sleep at night. When I wake my prime, the signals stays grey and I have to reboot the tablet. Really sucks, any ideas?
16th March 2012, 05:44 PM |#1003  
smoothone's Avatar
Senior Member
Flag Fort Lauderdale
Thanks Meter: 253
 
More
Quote:
Originally Posted by ayk33

have you tried "download all file" from asus

Thanks for the help. I finally just did a factory reset and then the screen came up smaller and I was able to unlock. Flashed the rom and all is good. Rom is working beautifully.

Sent from my SPH-D710 using Tapatalk
17th March 2012, 12:12 AM |#1004  
undercover's Avatar
Senior Member
Flag London, UK
Thanks Meter: 4,374
 
More
Diamond, just had a look at stock build.prop. VM heap size is 256mb. Why so high? Also, I find other vm values confusing, what's that 5m vm start?

Could you share your knowledge here please?

Thanks in advance.

Sent from my Transformer Prime TF201 using XDA Premium HD app
17th March 2012, 12:24 AM |#1005  
Swiftks's Avatar
Retired Forum Moderator
Flag The Woodlands, TX
Thanks Meter: 1,939
 
More
Quote:
Originally Posted by tinky1

Diamond, just had a look at stock build.prop. VM heap size is 256mb. Why so high? Also, I find other vm values confusing, what's that 5m vm start?

Could you share your knowledge here please?

Thanks in advance.

Sent from my Transformer Prime TF201 using XDA Premium HD app

256 is stock from Asus, if I remember correctly. I run 128 on my Atrix.

Sent from my CM7 Atrix 4G
17th March 2012, 01:13 AM |#1006  
undercover's Avatar
Senior Member
Flag London, UK
Thanks Meter: 4,374
 
More
Quote:
Originally Posted by Swiftks

256 is stock from Asus, if I remember correctly. I run 128 on my Atrix.

Sent from my CM7 Atrix 4G

Correct, it's stock. But iirc recommend size is about 32-48 for Android. Even ics. I'm quite sure it has to be lower, but I would like an opinion from a more experienced person.

Set size of Dalvik VM heap (how much RAM each instance of the VM is allowed); depending on how much RAM that is available to a device, this can be increased. <<<<found in Google. So each instance of vm is allowed quarter of all available ram? That's mad.

Sent from my Transformer Prime TF201 using XDA Premium HD app
17th March 2012, 02:15 AM |#1007  
stanglifemike's Avatar
Senior Member
Flag outside of ATL, GA
Thanks Meter: 475
 
More
Edit: Wrong thread

Sent from my Transformer Prime TF201 using XDA
17th March 2012, 06:09 AM |#1008  
nicolaerugina's Avatar
Member
Flag Manama
Thanks Meter: 7
 
More
I have random tablet restart. Some times the reboot is one after another, some time after 3-4 hours. Did someone have same issue? Any fix?

Sent from my GT-I9100 using xda premium
17th March 2012, 06:33 AM |#1009  
Senior Member
Flag Los Angeles area, CA
Thanks Meter: 138
 
More
Quote:
Originally Posted by nicolaerugina

I have random tablet restart. Some times the reboot is one after another, some time after 3-4 hours. Did someone have same issue? Any fix?

This Virtuous ROM is very stable. Have not heard of anyone having this problem. In your position, I would lean toward re-flashing this ROM after doing a full wipe ("wipe data/factory reset"), assuming you have not already tried this.
17th March 2012, 08:26 AM |#1010  
Diamondback's Avatar
OP Retired Developer Committee Lead / Retired Senior Moderator / Inactive Recognized Developer
Thanks Meter: 6,558
 
More
Quote:
Originally Posted by tinky1

Correct, it's stock. But iirc recommend size is about 32-48 for Android. Even ics. I'm quite sure it has to be lower, but I would like an opinion from a more experienced person.

Set size of Dalvik VM heap (how much RAM each instance of the VM is allowed); depending on how much RAM that is available to a device, this can be increased. <<<<found in Google. So each instance of vm is allowed quarter of all available ram? That's mad.

Sent from my Transformer Prime TF201 using XDA Premium HD app

It's maximum limit not a fixed size Java/dalvik VM heap changes according to the needs with a maximum value of 256mb,
17th March 2012, 07:37 PM |#1011  
any thing special being worked on for an update?

Sent from my Transformer Prime TF201 using XDA Premium HD app
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes