FORUMS
Remove All Ads from XDA

[KITCHEN] Raphael Kitchen (From JugglerLKR and JCEspi2005)

2,375 posts
Thanks Meter: 190
 
By jcespi2005, Senior Member on 25th July 2008, 10:39 AM
Post Reply Email Thread
19th August 2008, 06:06 PM |#21  
Noonski's Avatar
Inactive Recognized Developer / Moderator Emeritus
Flag Amsterdam
Thanks Meter: 147
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by l3v5y

I've been using this kitchen to play around with ROMs etc, and have found the RomMaster included has problems dumping some Raphael XIPs. I replaced it with an alternative RomMaster, but thought I'd say here so people know...

Can you up that alternative version or maybe a pointer to which RomMaster version your using.

Tnx
19th August 2008, 06:08 PM |#22  
l3v5y's Avatar
Retired Senior Moderator
Flag Bristol
Thanks Meter: 42
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Noonski

Can you up that alternative version or maybe a pointer to which RomMaster version your using.

Tnx

Attached is the one that works for me.
Attached Files
File Type: zip RomMaster.zip - [Click for QR Code] (69.3 KB, 187 views)
19th August 2008, 06:56 PM |#23  
Noonski's Avatar
Inactive Recognized Developer / Moderator Emeritus
Flag Amsterdam
Thanks Meter: 147
 
Donate to Me
More
Honoustly I need some adjusting to the different setup.

I've been used to ELF and Wizard kitchens.

So the OEMXIPKernel is supposed to stay in the OEM folder?

I thought this maybe had to do with the RomMaster remark

I got some reading up to do with where i come from
19th August 2008, 11:45 PM |#24  
l3v5y's Avatar
Retired Senior Moderator
Flag Bristol
Thanks Meter: 42
 
Donate to Me
More
I think so...

It's all working for me (although I don't have, and won't have for some time, a device to test on).
22nd August 2008, 06:52 PM |#25  
mrvanx's Avatar
Retired Moderator
Flag York
Thanks Meter: 59
 
More
As part of an attempt by the moderation team to keep things organised this thread has been unstickied, members are encouraged to add the info the wiki page.

Please refer to the "Raphael Goes Wiki" thread for more details.
23rd August 2008, 05:31 PM |#26  
Chainfire's Avatar
Moderator Emeritus / Senior Recognized Developer - Where is my shirt?
Thanks Meter: 88,110
 
Donate to Me
More
FireROM was made using this kitchen, cooking seems fine. I did had some issues with reconstruction, but I'm as of yet unsure if that was related to my dump or the kitchen.
23rd August 2008, 07:25 PM |#27  
l3v5y's Avatar
Retired Senior Moderator
Flag Bristol
Thanks Meter: 42
 
Donate to Me
More
Some things in the shipped ROMs have "issues" - HTC Random Access has something wrong with the RGU file - turning it into a provxml should work though.
24th August 2008, 07:46 PM |#28  
Junior Member
Flag Den Hoorn
Thanks Meter: 0
 
More
What device did you choose in HTC room tool?
There's no Raphael option in my version.
What did you use?

Another question for the expert chefs out there, if I may. (I think I have al the ingredients to start cooking but the recipe is not quite clear yet )The readme for the kitchen says there needs to be a RUU_signed.nbh in the baseroom folder. Can that be one from anather language? (I have NL TP but no NL base rom/RUU_signed)
24th August 2008, 07:49 PM |#29  
l3v5y's Avatar
Retired Senior Moderator
Flag Bristol
Thanks Meter: 42
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by vnbaaij

There's no Raphael option in my version.
What did you use?

Another question for the expert chefs out there, if I may. (I think I have al the ingredients to start cooking but the recipe is not quite clear yet )The readme for the kitchen says there needs to be a RUU_signed.nbh in the baseroom folder. Can that be one from anather language? (I have NL TP but no NL base rom/RUU_signed)

The BaseROM can be from whatever language you like, so long as it's for the Raphael!

In the HTCRT, it's either automated, or you need to use the Kaiser/Diamond settings, and change the device ID to "RAPH*****". The CID should be left at "11111111" and the ROM name/version can be changed to whatever you want.
24th August 2008, 07:54 PM |#30  
borce_razor's Avatar
Senior Member
Flag dev>null
Thanks Meter: 27
 
More
Good work ! Tommorow I'll test on raphael and post the result. Should work fine.
25th August 2008, 10:20 AM |#31  
Junior Member
Flag Den Hoorn
Thanks Meter: 0
 
More
Thanks!
Quote:
Originally Posted by l3v5y

The BaseROM can be from whatever language you like, so long as it's for the Raphael!

In the HTCRT, it's either automated, or you need to use the Kaiser/Diamond settings, and change the device ID to "RAPH*****". The CID should be left at "11111111" and the ROM name/version can be changed to whatever you want.

This has gotten me a few steps further again.

Another question. Where can I find the information about what parts are needed to use a newer Windows Mobile build (like 20275). I've seen references to xip, os, sys, etc., but haven't found the right info on how to use those.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes