FORUMS
Remove All Ads from XDA

"FINAL VERSION" WM 6.5 Ultimate Edition OS 21500 for HP iPAQ 6815/6818/6828

273 posts
Thanks Meter: 37
 
By ariey, Senior Member on 19th March 2009, 05:02 AM
Thread Deleted Email Thread
22nd April 2009, 07:00 AM |#181  
Senior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 4
 
More
i so want to try this but cant!

i had BL 1.05, but still tried WM6.5 but the boot loader would just stay at the same screen for 10mins the reset, old rom would load then.

I going to down graded to BL 1.01 as found here http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=360664

.... wish me luck...

[edit] It worked! wohoo
 
 
22nd April 2009, 10:13 AM |#182  
Senior Member
Flag Selangor
Thanks Meter: 29
 
More
Date reset everytime remove battery
Hi all,

Wonder face problems, once unplug battery out, date will reset back to original date & time? Any advise on fix it?
23rd April 2009, 06:12 AM |#183  
Member
Flag Waikato
Thanks Meter: 25
 
More
Hi Arie

Fantastic job you have done with this rom.

The only problem I have with it is Bluetooth. A2DP Stereo doesn't work. This may be why another users BT car kit doesn't work.
But I think this is common with the WM6.5 roms for 68xx as NHOCBANME's and maurin3do's roms have same issue.
Maybe you could check with helloworld1 what he did as his earlier build "Based on XIP and SYS 21202" works fine. I think may have used modules from 6.1.

Cheers.
23rd April 2009, 10:31 PM |#184  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by GraeFNZ

Hi Arie

Fantastic job you have done with this rom.

The only problem I have with it is Bluetooth. A2DP Stereo doesn't work. This may be why another users BT car kit doesn't work.
But I think this is common with the WM6.5 roms for 68xx as NHOCBANME's and maurin3do's roms have same issue.
Maybe you could check with helloworld1 what he did as his earlier build "Based on XIP and SYS 21202" works fine. I think may have used modules from 6.1.

Cheers.

yea, bluetooth works on that rom that helloworld1 posted. and its 6.1.
28th April 2009, 08:41 PM |#185  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
hi..im newbie here..
i need some help..
i want to upgrade my 6828 WM5 to WM 6.5 Final..and i follow the instruction..
first i copy the diskimg.nbo and cab folder to my blank SD card..n i insert it to my HP..
so..i hold both of the softkey and get the stylus to reset..HP invent logo appear..
i wait for 10...min..n when it's done..nothing happen to my HP..still WM5 is running..
what's wrong with my HP..??
help..!! not sleep till 3 am just to finish this..fiuh..
28th April 2009, 10:04 PM |#186  
nunoxyz's Avatar
Junior Member
Flag Viseu
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by C double U

hi..im newbie here..
i need some help..
i want to upgrade my 6828 WM5 to WM 6.5 Final..and i follow the instruction..
first i copy the diskimg.nbo and cab folder to my blank SD card..n i insert it to my HP..
so..i hold both of the softkey and get the stylus to reset..HP invent logo appear..
i wait for 10...min..n when it's done..nothing happen to my HP..still WM5 is running..
what's wrong with my HP..??
help..!! not sleep till 3 am just to finish this..fiuh..

is your SD card bigger then 1gb? i found some problems with 2.0gb SD cards.
29th April 2009, 01:36 AM |#187  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by C double U

hi..im newbie here..
i need some help..
i want to upgrade my 6828 WM5 to WM 6.5 Final..and i follow the instruction..
first i copy the diskimg.nbo and cab folder to my blank SD card..n i insert it to my HP..
so..i hold both of the softkey and get the stylus to reset..HP invent logo appear..
i wait for 10...min..n when it's done..nothing happen to my HP..still WM5 is running..
what's wrong with my HP..??
help..!! not sleep till 3 am just to finish this..fiuh..


you could flash it via pc using usb if u have bootlaoder 1.0.1
got pcupdate1.rar from this thread : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=360664

got these instructions from there ..so i picked out the specifics and placed it here .

Quote:

How to flash from PC with Windows XP (It is ok to run it in vmware)

Thanks Knave and rcperez for posting their detailed experience so I can write this section. Also thanks jimmyspa for improving the addheader's performance greatly.
1. Check your Boat loader version
(do a soft reset, and check the value printed at the bottom during the HP logo screen)
2. If you noticed that the last line states BL 1.00.05, it means you have boat loader 1.05 installed. You will need to download and flash your phone back to 1.01 via ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp34001-34500/sp34053.exe (VERY DANGEROUS, FLASHING VIA SD IS MUCH SAFER!)
3. After successfully downgraded your phone's boatloader, or your version was already v1.01, you can proceed to flash your phone to the rom.

With the check done, proceed with the required files.
1. Go to download section to download the rom file. -- The rom that you downloaded, e.g (diskimg.nbo)
2. Download the file pcupdate.zip attached in this thread and unzip the contents to the same folder you used in step 1.
3. Download the latest Rom file and extract to the same folder
4. Run BuffereAddHeader.bat. It will take seconds to generate a diskimage_Ver.nb0. (You should have Java Runtime > 1.50 installed, http://www.java.com/en/download/manual.jsp)
5. Move your phone to boatloader mode ( press the two - keys, follow by a poke at the soft reset hole with your stylus )
6. Connect the phone to the PC
7. Execute the Device Utility Update program and wait till it verifies the state. Click on Update Item "All" use cursor keys to change it to "OS ONLY" then hit next **** SELECT "OS ONLY", if you cant change it to "OS ONLY" DONT PROCEED!!! It should detect your device as Model 0 etc.
8. Press Next to begin flashing.
9. Once completed, the phone will reset by itself. Wait for a while for it to startup.

REMEMBER SELECT OS ONLY BY PRESSING DOWN IN THE SELECTION BOX

Here are the notes & files provided by hochengsoon with README for flashing via Windows XP
PC flashing using BL1.0.1 must be done from C:\Windows\Temp, so why not start everthing from this folder ie PCUpdate + ROM + missing file(s).
PCUpdate1.rar - http://www.mediafire.com/file/k5jumzzg1mm/PCUpdate1.rar


How to downgrade to WM5 using PC
1. download wm5 rom from http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...pappid=NextGen
2. run it and after entering the updating screen cancel it.
3. replace the hpRUU.exe in c:\IPAQ(default install) with the attached file hpRUU.exe in archive hpRUU.zip
4. Connect device to PC, then press and hold two "-" button and reset.
5. Run hpRUU.exe and do a normal update.
Note: you may delete eboot*.nbf to prevent bricking the device.

ALL CREDITS GO TO helloworld1 NOT TO ME.
Thread http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=360664

I don't take any responsibility if Ur phones gets bricked. I used this method and it works. Im using ipaq rw6828
29th April 2009, 06:14 AM |#188  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by vololo

you could flash it via pc using usb if u have bootlaoder 1.0.1
got pcupdate1.rar from this thread : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=360664

got these instructions from there ..so i picked out the specifics and placed it here .



ALL CREDITS GO TO helloworld1 NOT TO ME.
Thread http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=360664

I don't take any responsibility if Ur phones gets bricked. I used this method and it works. Im using ipaq rw6828

5. Move your phone to boatloader mode ( press the two - keys, follow by a poke at the soft reset hole with your stylus )
6. Connect the phone to the PC


is the phone must connected n synchronizing with active sync..?
or just connect it via usb even the phone is not connected with active sync..?

thx
29th April 2009, 06:16 AM |#189  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by nunoxyz

is your SD card bigger then 1gb? i found some problems with 2.0gb SD cards.

no i dont..i use 1GB kingston..

is there any other way to flash it from SD card..
29th April 2009, 09:47 AM |#190  
Senior Member
Flag Selangor
Thanks Meter: 29
 
More
Help !!!

After flash ROM, Contact not show. Anyone can advise, please,.....

Mean unable to view any contact from SIM.
29th April 2009, 09:51 AM |#191  
Senior Member
Flag Selangor
Thanks Meter: 29
 
More
Quote:
Originally Posted by C double U

no i dont..i use 1GB kingston..

is there any other way to flash it from SD card..

There is some reason behind ROM not flash, this was happend to me too.

MUST ensure:-
1) BL version is 1.01
2) Some Kingston SD will not flash this happend to me, try others etc:- 512MB, 256Mb / 2GB

Mine was upgradable after get 2GB Memory
Subscribe to Thread

Tags
6828, ariey, ipaq, pda2u.ru, wm 6.5
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes