FORUMS
Remove All Ads from XDA

[APP][2.2+]Tinycore - The tiny system monitor that fits your status-bar!

156 posts
Thanks Meter: 215
 
Post Reply Email Thread
Announcement from Rolf Smit: Tinycore - The tiny system monitor that fits your status-bar!
7th March 2014, 10:43 PM |#41  
Neroga's Avatar
Senior Member
Flag Saint Cloud, Florida
Thanks Meter: 812
 
More
Quote:
Originally Posted by Rolf Smit

Some phones shutdown cores when there is not much to do, the core indicator should just show a completely empty bar. What happens if you play a heavy game or something else needing more CPU power?

I know lol. It'll show CPU 0s scaling on all 4 if I use the separate bars and will only show show CPU 0 as being actively used in the all in one. I've tested this with Android tuner by forcing certain cores off and others on and it only displays core 0. :3

Sent from my Carbon LG-E980
8th March 2014, 01:56 AM |#42  
Lim Wee Huat's Avatar
Senior Member
Flag Johor Bahru
Thanks Meter: 287
 
More
With the latest update, after trying out vertical orientation, I can revert back horizontal orientation but can’t get it to stick..

Added: Current workaround is to wipe tinycore’s data and re-setup.
8th March 2014, 11:35 AM |#43  
Rolf Smit's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 215
 
More
Quote:
Originally Posted by Lim Wee Huat

With the latest update, after trying out vertical orientation, I can revert back horizontal orientation but can’t get it to stick..

Added: Current workaround is to wipe tinycore’s data and re-setup.

This is a bug I have created myself

Selecting horizontal or vertical does nothing in version 2.1 of the app. The default setting is horizontal that's why wiping works.

Will be fixed soon!
8th March 2014, 11:36 AM |#44  
Rolf Smit's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 215
 
More
Quote:
Originally Posted by Neroga

I know lol. It'll show CPU 0s scaling on all 4 if I use the separate bars and will only show show CPU 0 as being actively used in the all in one. I've tested this with Android tuner by forcing certain cores off and others on and it only displays core 0. :3

Sent from my Carbon LG-E980

I will have to investigate this issue!

Your device is a LG-E980? Custom rom?
8th March 2014, 11:37 AM |#45  
Rolf Smit's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 215
 
More
Quote:
Originally Posted by kamilmirza

thank you for this awesome app, purchased pro
can you add this feature: that when core1(or any or more) gets active (from idle) it will shows its separate bar below core0, and when any core gets idle: the bar should disappear
i'm attaching some screenshots for this, this app is Micro CPU Monitor
would really appreciate it

Thank you!

I'm thinking (but not yet sure) to implement this in an upcoming release, stay tuned!
The Following User Says Thank You to Rolf Smit For This Useful Post: [ View ] Gift Rolf Smit Ad-Free
8th March 2014, 11:38 AM |#46  
Rolf Smit's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 215
 
More
Quote:
Originally Posted by matlear

Any news on gpu usage monitor ?

Sent from my C6603 using XDA Premium 4 mobile app

I'm thinking about it but I can't promise anything at the moment!!
8th March 2014, 09:37 PM |#48  
Rolf Smit's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 215
 
More
Quote:
Originally Posted by alainwolf

Arabic Translation is done.

That's great, I really appreciate it!

Your translations have been added to the last app version (2.1.1 / 11)
8th March 2014, 09:41 PM |#49  
Rolf Smit's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 215
 
More
Tinycore 2.1.1 (11)
2.1.1 (11)
  • Bug fixes and optimizations.
    • Fixed: Suddenly force close bug on some Android 4.1+ devices.
    • Fixed: Orientation would't change anymore.
  • Added 1 new language: Arabic.
The Following 2 Users Say Thank You to Rolf Smit For This Useful Post: [ View ] Gift Rolf Smit Ad-Free
9th March 2014, 01:31 PM |#50  
alainwolf's Avatar
Junior Member
Flag Al Ain
Thanks Meter: 8
 
More
Quote:
Originally Posted by Rolf Smit

That's great, I really appreciate it!

Your translations have been added to the last app version (2.1.1 / 11)

You are more than welcome Rolf.

Thanks!
10th March 2014, 06:04 AM |#51  
Senior Member
Thanks Meter: 57
 
More
What's the possibility of being able to also choose the notification item in status bar among these: real-time cpu usage %, cpu frequency, ram usage, cpu temp and default one (icon)?

Also, a divider line between bars with selectable color.

Are there problems with exynos processors? I have both an S2 (international) and an S3 (at&t) running omnirom. The S3 reports both cores fine. The S2 never reports the second core, only first, it is selected to show "Core 2" in settings.

edit:
Changed kernels on the S2. Seems to help a bit. Second core now shows when it turns on, but once it turns off it shows as 100% usage.
Then after display is turned off then on, it stops displaying the second core until I disable and re-enable tinycore.
The Following User Says Thank You to qxps For This Useful Post: [ View ] Gift qxps Ad-Free
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
cpu, floating, monitor, ram, system

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes