FORUMS
Remove All Ads from XDA

[EOL] [KITCHEN] ArchiKitchen - Android Kitchen [Linux]

8,740 posts
Thanks Meter: 38,920
 
By JustArchi, Inactive Recognized Developer on 4th January 2014, 01:25 PM
Post Reply Email Thread
7th January 2014, 10:31 PM |#11  
JustArchi's Avatar
OP Inactive Recognized Developer
Flag Warsaw
Thanks Meter: 38,920
 
Donate to Me
More
Feel free to test it, but keep in mind that it's still work in progress .

Today I've added new experimental method for *better* handling setting up rom directory. As for now it supports only system.img in sgs format, however it automatically extracts it (if needed) from any tar/zip package, also with properly detecting cache.img. This is the main feature I was missing in original kitchen.

https://github.com/JustArchi/Android...58d9b7c36abd29

Just please don't track "wip" branch, as it's rebased often and merged into master when ready .
The Following 2 Users Say Thank You to JustArchi For This Useful Post: [ View ] Gift JustArchi Ad-Free
8th January 2014, 12:52 AM |#12  
romuloxiii's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
This is great, as I love the kitchen it is awesome that you've updated it. I'll be trying it out tonight. Thanks for your work.

Sent from my XT1032 using XDA Premium 4 mobile app
8th January 2014, 01:50 AM |#13  
pendroz's Avatar
Senior Member
Flag Istanbul
Thanks Meter: 4,271
 
Donate to Me
More
Great work

Tested New device LG G2
8th January 2014, 04:47 AM |#14  
Perka's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 3,139
 
More
Looks very good, thanks for updating the kitchen.
8th January 2014, 03:11 PM |#15  
Perka's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 3,139
 
More
Got an error when using the kitchen:

Code:
-----------------------------------------------------------------

BusyBox is an executable file that combines tiny versions of
many common UNIX utilities.  It is required for some root-enabled
applications.

-----------------------------------------------------------------

Add BusyBox (y/n)? (default: y):

Found ./system/xbin/su

Found /system/xbin

Working folder already has /system/xbin/busybox
Replace with BusyBox 1.21.1 (y/n)? (default: y):

Replacing /system/xbin/busybox
Adding /system/xbin/busybox

Error: No update-script found!

Press Enter to continue
Due to that I converted the update-script to edify.
8th January 2014, 03:30 PM |#16  
JustArchi's Avatar
OP Inactive Recognized Developer
Flag Warsaw
Thanks Meter: 38,920
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Perka

Got an error when using the kitchen:

Code:
-----------------------------------------------------------------

BusyBox is an executable file that combines tiny versions of
many common UNIX utilities.  It is required for some root-enabled
applications.

-----------------------------------------------------------------

Add BusyBox (y/n)? (default: y):

Found ./system/xbin/su

Found /system/xbin

Working folder already has /system/xbin/busybox
Replace with BusyBox 1.21.1 (y/n)? (default: y):

Replacing /system/xbin/busybox
Adding /system/xbin/busybox

Error: No update-script found!

Press Enter to continue
Due to that I converted the update-script to edify.

Actually kitchen can work only with update-script, although it converts it to updater-script when building rom.

This is on my todo but it's a bit complicated (many dependencies), so it needs major rework.

As for now I suggest avoiding conversion before final build.
The Following User Says Thank You to JustArchi For This Useful Post: [ View ] Gift JustArchi Ad-Free
8th January 2014, 03:39 PM |#17  
Perka's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 3,139
 
More
Quote:
Originally Posted by JustArchi

Actually kitchen can work only with update-script, although it converts it to updater-script when building rom.

This is on my todo but it's a bit complicated (many dependencies), so it needs major rework.

As for now I suggest avoiding conversion before final build.

Thanks.
Also
1. with koush rooting theres no deamonsu in xbin, is this right?
2. when rooting the kernel is still ro.adb.secure=1 should be 0 or?
3. would be great if the kitchen adds a modded adbd in ramdisk/sbin (to get root directly in adb)

Again thanks
Attached Files
File Type: zip adbd.zip - [Click for QR Code] (100.6 KB, 119 views)
8th January 2014, 03:42 PM |#18  
JustArchi's Avatar
OP Inactive Recognized Developer
Flag Warsaw
Thanks Meter: 38,920
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Perka

Thanks.
Also
1. with koush rooting theres no deamonsu in xbin, is this right?
2. when rooting the kernel is still ro.adb.secure=1 should be 0 or?
3. would be great if the kitchen adds a modded adbd in ramdisk/sbin (to get root directly in adb)

Again thanks

1. That's right, koush doesn't have direct support for su daemon.
2. User should be able to modify this, on todo with many other things...
3. I think we can do it, soon .
The Following User Says Thank You to JustArchi For This Useful Post: [ View ] Gift JustArchi Ad-Free
8th January 2014, 03:50 PM |#19  
Perka's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 3,139
 
More
Quote:
Originally Posted by JustArchi

1. That's right, koush doesn't have direct support for su daemon.
2. User should be able to modify this, on todo with many other things...
3. I think we can do it, soon .

Sounds good

---------- Post added at 03:50 PM ---------- Previous post was at 03:44 PM ----------

Donation made

4T106212CC7164407
The Following User Says Thank You to Perka For This Useful Post: [ View ] Gift Perka Ad-Free
8th January 2014, 04:38 PM |#20  
theresident's Avatar
Senior Member
Flag Kelsterbach
Thanks Meter: 245
 
Donate to Me
More
i worked with planty firmwareswith the latest kitchen for my devices but anytime the SuperSu after installation was saying something like "there is a SuperSu, but not Supersu binary installed". that thing was gone after i flash the SuperSu update binary. Does your kitchen gonna give me SuperSu from the start (instalation)?
8th January 2014, 05:20 PM |#21  
JustArchi's Avatar
OP Inactive Recognized Developer
Flag Warsaw
Thanks Meter: 38,920
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by theresident

i worked with planty firmwareswith the latest kitchen for my devices but anytime the SuperSu after installation was saying something like "there is a SuperSu, but not Supersu binary installed". that thing was gone after i flash the SuperSu update binary. Does your kitchen gonna give me SuperSu from the start (instalation)?

Yes, dsixda's kitchen uses outdated SuperSU, my kitchen uses latest one, which works out of the box, at least on latest XXUGML4 Sammy's 4.3 release for SGS3.
The Following 2 Users Say Thank You to JustArchi For This Useful Post: [ View ] Gift JustArchi Ad-Free
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
dsixda kitchen justarchi android chef

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes