FORUMS
Remove All Ads from XDA

*TrackMe* GPS/CellID Tracking tool for Google Earth & Google Maps

2,559 posts
Thanks Meter: 129
 
Post Reply Email Thread
3rd December 2007, 02:54 AM |#1001  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
thank you for the fun program!

small problem -- i must be missing something very simple

trackme works fine -- the log shows everything is uploaded to the server correctly:

Uploading ...
Position addded correctly
Generating remote kml file
Remote kml file generated correctly
Skipped: dist. .99 meters
etc etc

but when I'm trying to use Google Maps (or direct URL) to view the kml file, it's not there. I even changed my username to try it again, but no luck. I checked the URL many times, it seems correct:

http://luisespinosa.com/trackme/routes/(my username).kml

tried http://luisespinosa.com:80/ etc etc as well

error is "page not found"

also, when I tried to login to http://luisespinosa.com/trackme/index.php, it wouldn't let me (says username/password incorrect).

Thanks!
 
 
3rd December 2007, 04:06 AM |#1002  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
To give some relief to staryon's server and to give benifits to others, I'd like to find an easy way to setup accouts on my server for other people to use this application with a database of their own.
3rd December 2007, 11:39 AM |#1003  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by z_zk_z

1) I want to add a link to my personal web page, so others can see my location on Google map. How do I use this link to auto log-on or how do I add username/password to the link, so it would log-on automatically (http://luisespinosa.com/trackme/index.php)?

2) That web page shows my last location but it doesn't display the Trip. Does the Show Trip work for others?

Thanks for any help...

PS. THANKS for the TrackMe program. It is very cool.

http://luisespinosa.com/trackme/inde...sword=????????

Obviously you need to replace the ??????'s with your real user name and password.

And yes, the web page is working correctly displaying both trips and current location.
3rd December 2007, 11:42 AM |#1004  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by mmoroz

thank you for the fun program!

small problem -- i must be missing something very simple

trackme works fine -- the log shows everything is uploaded to the server correctly:

Uploading ...
Position addded correctly
Generating remote kml file
Remote kml file generated correctly
Skipped: dist. .99 meters
etc etc

but when I'm trying to use Google Maps (or direct URL) to view the kml file, it's not there. I even changed my username to try it again, but no luck. I checked the URL many times, it seems correct:

http://luisespinosa.com/trackme/routes/(my username).kml

tried http://luisespinosa.com:80/ etc etc as well

error is "page not found"

also, when I tried to login to http://luisespinosa.com/trackme/index.php, it wouldn't let me (says username/password incorrect).

Thanks!

Did you check the boxes to create the remote KML file? Its in the config section under the REALTIME TRACKING tab.
3rd December 2007, 11:46 AM |#1005  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by grizzley

To give some relief to staryon's server and to give benifits to others, I'd like to find an easy way to setup accouts on my server for other people to use this application with a database of their own.

The application will work on your server just like it works on Staryon's server. If you have the files installed and it works for you it will work for anyone. They can create an account on your server just like they do on Staryon's (automatically with the PDA application).
3rd December 2007, 01:50 PM |#1006  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
hi everyone!
top software, i have spent ages trying to find something like this!!
Quick question / development idea....
My Mrs came up with this as she has a Vario III as well...
Would it be possible for a "panic" feature to be introduced?? so literally a button on the phone is re-mapped so on a press and hold, it generates an "alarm" or "red alert" which sends a txt message of her location (or google maps url etc) to a specified number / email address? etc etc.

Just an idea... i thought it was a good one!

Thanks again!
Top app!

Chris
3rd December 2007, 02:10 PM |#1007  
_LEM_'s Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 129
 
Donate to Me
More
hi guys

I'm sorry that you guys haven't heard from me for a few days.
I was on travel overseas and I finally I have access to my computer.

jcleek, I checked my email but I didn't got anything from you.
Could you send me your latest changes?

Thanks
3rd December 2007, 02:14 PM |#1008  
_LEM_'s Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 129
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by barnesdmd

I've been messing around with TrackMe over the last week or so doing local tracking throughout the day in preparation for a trip abroad next week. It does eat battery as can be expected but it will survive the day with a usb battery pack to assist.

I've noticed one odd thing, I have the GPS set to get a fix every 2 minutes with power down inbetween, for the first couple of hours of run time it seems to run ok, after a while however, the status field shows 'Searching for satellites...' inbetween each fix indicating (to me) that the GPS hasn't actually powered down. This doesnt affect the fix's which proceed as normal but if it is the case is certainly having an adverse effect on my battery life! Unfortunatly I don't know any way of finding out directly if the GPS is powered or not to prove this theory!

Am I simply misinterpreting the status field here?

I will check it out.
3rd December 2007, 02:15 PM |#1009  
_LEM_'s Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 129
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by z_zk_z

1) I want to add a link to my personal web page, so others can see my location on Google map. How do I use this link to auto log-on or how do I add username/password to the link, so it would log-on automatically (http://luisespinosa.com/trackme/index.php)?

2) That web page shows my last location but it doesn't display the Trip. Does the Show Trip work for others?

Thanks for any help...

PS. THANKS for the TrackMe program. It is very cool.

You can try this:

Code:
http://luisespinosa.com/trackme/index.php?username=YOUR_USER&password=YOUR_PASSWORD
3rd December 2007, 02:18 PM |#1010  
_LEM_'s Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 129
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by chrisash32

hi everyone!
top software, i have spent ages trying to find something like this!!
Quick question / development idea....
My Mrs came up with this as she has a Vario III as well...
Would it be possible for a "panic" feature to be introduced?? so literally a button on the phone is re-mapped so on a press and hold, it generates an "alarm" or "red alert" which sends a txt message of her location (or google maps url etc) to a specified number / email address? etc etc.

Just an idea... i thought it was a good one!

Thanks again!
Top app!

Chris

not sure man... it there is more interest from other users I may do it. At this moment I have many new things to add so I cannot promise I will implement this.

Regards
3rd December 2007, 02:53 PM |#1011  
odie3's Avatar
Senior Member
Flag Texas
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by chrisash32

hi everyone!
top software, i have spent ages trying to find something like this!!
Quick question / development idea....
My Mrs came up with this as she has a Vario III as well...
Would it be possible for a "panic" feature to be introduced?? so literally a button on the phone is re-mapped so on a press and hold, it generates an "alarm" or "red alert" which sends a txt message of her location (or google maps url etc) to a specified number / email address? etc etc.

Just an idea... i thought it was a good one!

Thanks again!
Top app!

Chris

This is a pretty good idea and one my Dad brought up when I was telling/showing him my TrackMe Web page...
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
cell id, gps, tracking

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes