FORUMS
Remove All Ads from XDA

The AT&T Jelly Bean Release Thread (4.1.1 released; Kies and OTA)

866 posts
Thanks Meter: 435
 
By ikjadoon, Senior Member on 10th November 2012, 08:10 PM
Post Reply Email Thread
15th December 2012, 07:58 PM |#1591  
Member
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by ikjadoon

Are you guys using apps with overlays, like Screen Overlay or Lux? If I use Lux with negative brightness (it's a great battery saver), I experience notification bar dragging lag. Really, the overlays kill Project Butter.

No. No in anyway. I try both the Stock version of the update and it happened. Then i rooted the phone and then i found the same problem. I tried several roms based on the ATT upodate and its the same story. I came back to 4.0.4 and no lag found. Its very strange.......
 
 
15th December 2012, 09:21 PM |#1592  
jstoyotaguy6's Avatar
Senior Member
Flag Olympia
Thanks Meter: 25
 
More
Quote:
Originally Posted by melvinaury

Well you have two options.

1. Mobile Odin (dirty flash)
2. Look for ROM base on JB and flas in recovery. There is a thread of a stock ROM only deodexed and rooted. That's the one that I'm using.

If you're data plan are not unlimited go and find a open wifi and download the ROMS there over 600 mb.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda app-developers app

I've tried rooting this phone a few times, but I can't get it to work for some reason. I'll just try to find a computer I can use, an update thru kies

Sent from my pebble blue s3
16th December 2012, 04:47 AM |#1593  
Senior Member
Chicago
Thanks Meter: 142
 
More
further kies nonsense
What is up with that program? Ive seen radun's posts and how people where suggesting odin to root and flash JB so i may go down that route however the issue I have something a little different where kies would boot up recognize the s3 tell me theres an upgrade i click to upgrade and kies will begin to download however when it hits 100% the phone will be disconnected and I'll have to force close kies on pc. any ideas on why?
16th December 2012, 07:34 AM |#1594  
Senior Member
Thanks Meter: 84
 
More
Yea one thing about going from stock ics to rooted jb. After i started freezing, uninstalling all att bloatware. Then stopped any other junk from starting at boot. Followed by a custom launcher and now its buttery. The notification bar isnt lagging it's just set to a slower than normal animation speed for one touch. To really experience project butter you have to run native android or have a really good developer on here that works on stock based roms. Anything from the factory with an overlay will never be as fast as a custom rom. Especially if you dont root it so you can take all that junk off.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
16th December 2012, 02:07 PM |#1595  
Senior Member
Thanks Meter: 141
 
More
Timer issues - no alarm when charging
Weird issue in both stock JB and loserROM (debloated ROM):

- when I set a timer to countdown and trigger an alarm, it works fine when the phone is not charging
- however, when it's plugged in, the alarm only sounds for a split second and then stops

I've missed a few things because of this - timer worked fine in ICS. I've deleted and readded the alarms.

Any ideas on possible solves or is it just a bug?
16th December 2012, 05:14 PM |#1596  
Senior Member
Thanks Meter: 203
 
More
Quote:
Originally Posted by dawheat

Weird issue in both stock JB and loserROM (debloated ROM):

- when I set a timer to countdown and trigger an alarm, it works fine when the phone is not charging
- however, when it's plugged in, the alarm only sounds for a split second and then stops

I've missed a few things because of this - timer worked fine in ICS. I've deleted and readded the alarms.

Any ideas on possible solves or is it just a bug?

I can't recreate the problem.

Just tried 10 1mim timers all plugged in. 5 with screen on 5 with it off.. The timer worked fine every time.



Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda premium
16th December 2012, 05:36 PM |#1597  
Senior Member
Thanks Meter: 141
 
More
Quote:
Originally Posted by waiters

I can't recreate the problem.

Just tried 10 1mim timers all plugged in. 5 with screen on 5 with it off.. The timer worked fine every time.



Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda premium

Thanks for checking. Oddly enough it looks like some conflict with a SetCPU profile I have setup to use 384mhz min and max when the screen is off.

When I disable the profile, the timer plays normally when the screen is off.
16th December 2012, 11:02 PM |#1598  
Senior Member
Flag ATX
Thanks Meter: 78
 
More
Quote:
Originally Posted by jstoyotaguy6

So, I only have internet on my phone, how am I supposed to update to jb?

Sent from my pebble blue s3

Do you have friends with internet access? What about Starbucks.... many places offer free internet.
17th December 2012, 12:00 AM |#1599  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Battery Low more battery issues
Update: so before diving into root with my S3, something i have been very weary of, iv been messing with setting and app to normalize my phone since the JB update.

Last night i let my phone die, which was pretty easy, i just let it sit for about 6 hours and boom 40% gone. Well i fully charged it and left it off all night. This morning i turn her on, after decrypting, it says android is applying 2 updates? Anyways, that finishes, i check facebook, then run play music while i go to the store. I only listened to one song then put it to sleep. In the two hours i left it asleep after that, i return to find it at 83%! "Media" is at the top of the list for battery drainers. Needless to say, i force stopped it and put my phone back to sleep and an hour and a half later, im at 80%. I have found the culprit.

Im not gonna suffer with it like the last time they had a battery issue built in, it takes way too long for them too fix it. I mean for christ's sake, this kind of issue is something they should have ironed out during the two month long delay on the JB release. Im done with their games. Power to the people!
17th December 2012, 12:09 AM |#1600  
randun's Avatar
Senior Member
Flag Hillsborough
Thanks Meter: 14
 
More
Quote:
Originally Posted by oxidase

Update: so before diving into root with my S3, something i have been very weary of, iv been messing with setting and app to normalize my phone since the JB update.

Last night i let my phone die, which was pretty easy, i just let it sit for about 6 hours and boom 40% gone. Well i fully charged it and left it off all night. This morning i turn her on, after decrypting, it says android is applying 2 updates? Anyways, that finishes, i check facebook, then run play music while i go to the store. I only listened to one song then put it to sleep. In the two hours i left it asleep after that, i return to find it at 83%! "Media" is at the top of the list for battery drainers. Needless to say, i force stopped it and put my phone back to sleep and an hour and a half later, im at 80%. I have found the culprit.

Im not gonna suffer with it like the last time they had a battery issue built in, it takes way too long for them too fix it. I mean for christ's sake, this kind of issue is something they should have ironed out during the two month long delay on the JB release. Im done with their games. Power to the people!

I feel your pain & I'm not being sarcastic! Samsung Support is going to provide feedback tomorrow to me on data I sent them on Friday. Hold on another day & I'll let you know if their feedback was useful or not.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
17th December 2012, 01:05 AM |#1601  
jstoyotaguy6's Avatar
Senior Member
Flag Olympia
Thanks Meter: 25
 
More
Quote:
Originally Posted by RiPpeR_dUdE

Do you have friends with internet access? What about Starbucks.... many places offer free internet.

Laptop doesn't have WiFi, trying to find one to borrow...

Sent from my pebble blue s3
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes