[System APP] Google Movie Studio

731 posts
Thanks Meter: 524
 
By thor2002ro, Senior Member on 9th May 2011, 12:56 PM
Post Reply Email Thread
I got Movie Studio(Video Editor) working on A500 here it is...

Requires root

Just move the apk to /system/app, set the permissions and restart the tablet...

Works ONLY with recorded clips
Attached Files
File Type: apk VideoEditor.apk - [Click for QR Code] (4.33 MB, 3300 views)
The Following 8 Users Say Thank You to thor2002ro For This Useful Post: [ View ] Gift thor2002ro Ad-Free
9th May 2011, 01:28 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 20
 
More
only clips recorded by the iconia? how about clips recorded from other similar devices?

was this a limitation on the xoom as well?
9th May 2011, 04:17 PM |#3  
jimbobtexas's Avatar
Senior Member
Flag Carrollton
Thanks Meter: 91
 
Donate to Me
More
Just loaded up a .3gp file I downloaded, and it works great! Great find, thank you.

Sent from my A500 using XDA Premium App
9th May 2011, 04:48 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 20
 
More
Just installed it... and am very happy now with my a500!


Sent from my A500 using Tapatalk
10th May 2011, 08:40 AM |#5  
seraphimserapis's Avatar
Senior Member
Flag Berlin
Thanks Meter: 419
 
Donate to Me
More
Works perfect

Don't forget to chmod 644 it guys
10th May 2011, 04:36 PM |#6  
cybermage1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 19
 
More
And, if you can't write to the system partition, you need to remount it RW. I understand Root Explorer will do this, but I couldn't get Root Explorer to install.

From the shell you would do something like this:

su
mount -o rw,remount /dev/block/mmcblk0p3 /system
cp VideoEditor.apk /system/app/
chmod 644 /system/app/VideoEditor.apk
reboot

PLEASE NOTE: The /dev/block/mmcblk0p3 MAY be different for your device. You can run "mount" at the prompt and look for where /system is mounted

Also, it lists in your menu as "Movie Studio" - took me forever to find it because I was looking for "Video"
13th May 2011, 08:45 AM |#7  
Member
Thanks Meter: 2
 
More
Thanks!
It's working fine...
I used RootExplorer (mounted rw) , apk copied to system/app and permissions modified with RootExplorer (added execute to owner and group) then reboot A500 (off then on) and I used again RootExplorer to install apk.
13th May 2011, 01:58 PM |#8  
Member
Thanks Meter: 5
 
More
I just installed it from a usb stick. There is no need to put it in the system is there?
13th May 2011, 05:46 PM |#9  
mr.r9's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 50
 
More
Quote:
Originally Posted by thor2002ro

I got Movie Studio(Video Editor) working on A500 here it is...Works ONLY with recorded clips

Can you make Polaris Office from the Transformer work?
I've pushed it to system/app but when I select something or try to create something it FCs.
14th May 2011, 12:32 AM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
More
great job !! thanks a lot!

i was also wondering if the same could work for polaris office, which is apparently much better than quickoffice or any other
17th May 2011, 08:52 PM |#11  
Hey All,

I found this thread when looking for the Movie Studio app from my Xoom after it did the 3.1 update as it appeared to be missing. After I installed the apk from this forum, I then noticed that the app appeared twice in my App Drawer. Further research uncovered /system/app/VideoEditorGoogle.apk and /system/app/VideoEditorGoogle.odex

I'm attaching for your use the VideoEditorGoogle.apk file, the permissions on it are 644 (U:RW, G:R, O:R) which can be executed with chmod 644 /system/app/VideoEditorGoogle.apk

I wonder if this is any different? The file size is slightly smaller....
Attached Files
File Type: apk VideoEditorGoogle.apk - [Click for QR Code] (4.21 MB, 1212 views)
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
apps

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes