FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Dec 29]CrossbowHD2 v1.0 Final (WWE) Windows Mobile 6.1

313 posts
Thanks Meter: 210
 
By Kefir.net, Recognized Developer on 9th May 2011, 09:26 PM
Post Reply Email Thread
I really love Windows Mobile 6.1, so I've decided to build it for HD2.

The developement has started from this thread

CrossbowHD2 ROM v1.0 Final



Download
Mirror


This ROM is for people who miss classic Windows Mobile

- Absolutely stock WM - no Manila and only few HTC apps.
- Windows CE 5.2.21057
- OEMXIPKernel and drivers from TMOUS 3.14
- built with GhostXSeries Kitchen
Thanks to GhostXSeries!



Bugs:
Almost all fixed!

If phone doesn't power off via power menu, install this one:
Anastasia Advance End-key Thanks to kurt-willems!
Or use any other utility for soft powering off.


Please provide a feedback!


Changelog:

v1.0 Final - Dec 29
- rebuilt with latest GhostX kitchen
- updated Opera Mobile to v10
- updated some Rhodium EXT packages
- 458mb RAM back
- some additional tweaks and fixes
Download

v0.8.2 - June 24
- updated Rhodium packages
- added Leo HTC keyboard
- added Xperia X2 Task Manager
- fixed battery appearance
- using 448 mb RAM configuration, prolongs battery life (for me ).
So, you need to flash SLP 3.03.HSPL(attached)
Download

v0.7 - May 12
- based on mixed Leo and Rhodium packakes
- fixed scrolling in HTC applications
- fixed incoming call standard popup window
Download

v0.6.3.1- May 11
-fixed broken camera in 0.6.3
Download

v0.6.3- May 11
- and another one sys and XIP source
- XDA_UC support,
- fixed powering off with locked screen.
Download

v0.6.1- May 06
- another sys source,
- built with the newest GhostX OSKitchen
- latest nk from TMOUS 3.14
- fixed start menu messages link and empty folders
- extended phone (network) settings
- added Office 2007 (forgot to update to 2010)
- Added HTC's OEM Opera 9.7
- HTC Dialer as default dialer, proximity sensor fixed.
Download

v0.5.1 - April 24
- first public build after internal testing
Download

XDA:DevDB Information
CrossbowHD2: Windows Mobile 6.1, ROM for the HTC HD2

Contributors
Kefir.net
ROM OS Version: Windows Phone 7
ROM Kernel: Windows Kernel 1

Version Information
Status: Stable
Current Stable Version: 1.0
Stable Release Date: 2011-12-29

Created 2014-11-30
Last Updated 2014-11-30
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen002.jpg
Views:	7543
Size:	27.1 KB
ID:	591378   Click image for larger version

Name:	Screen001.jpg
Views:	6696
Size:	33.2 KB
ID:	591379   Click image for larger version

Name:	Screen004.jpg
Views:	6062
Size:	31.1 KB
ID:	591380   Click image for larger version

Name:	Screen005.jpg
Views:	6359
Size:	22.4 KB
ID:	591381   Click image for larger version

Name:	Screen002 (1).jpg
Views:	5242
Size:	28.2 KB
ID:	591382  
Attached Files
File Type: zip HSPL4.zip - [Click for QR Code] (1.41 MB, 1342 views)
The Following 32 Users Say Thank You to Kefir.net For This Useful Post: [ View ]
 
 
10th May 2011, 11:03 AM |#2  
erwinpiero's Avatar
Senior Member
Flag Sragen-Sukabumi
Thanks Meter: 37
 
More
Thanks for keep developing WinMo Sir, downloading now
10th May 2011, 03:38 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
wowww . . pleease keep working on it. i love this version of windows mobile. i'm download it.NOW
10th May 2011, 04:08 PM |#4  
Stephen's Avatar
Senior Moderator / Where is my ban hammer?
Flag Northern Ireland
Thanks Meter: 16,425
 
More
Liking the rom man, I am about to upload a new kitchen today Got a lot of free time on my hands at the minute

Keep up the good work
10th May 2011, 09:56 PM |#5  
Kefir.net's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Mogilev, Belarus
Thanks Meter: 210
 
More
New update - 0.6.3!

Build on another one sys and xip dump, fixed locked screen powering off.
The Following 2 Users Say Thank You to Kefir.net For This Useful Post: [ View ]
11th May 2011, 05:06 AM |#6  
silverwind's Avatar
Senior Member
Flag Neverending Land
Thanks Meter: 101
 
More
Quote:
Originally Posted by Kefir.net

New update - 0.6.3!

Build on another one sys and xip dump, fixed locked screen powering off.

Is there any difference between this ROM with the original stock WM 6.1 in my Touch HD (Blackstone)?

I still use WM 6.1 in my Touch HD, it still works great but lacks of feature of WM 6.5

Anyway, I really appreciate and thanks for your works

Keep up the good works mate..

Cheers..
11th May 2011, 08:51 AM |#7  
Stephen's Avatar
Senior Moderator / Where is my ban hammer?
Flag Northern Ireland
Thanks Meter: 16,425
 
More
Quote:
Originally Posted by silverwind

Is there any difference between this ROM with the original stock WM 6.1 in my Touch HD (Blackstone)?

I still use WM 6.1 in my Touch HD, it still works great but lacks of feature of WM 6.5

Anyway, I really appreciate and thanks for your works

Keep up the good works mate..

Cheers..

When he gets the issues sorted you will be able to have os 6.1 with the latest features for the HD2 a really good combination in my view
The Following User Says Thank You to Stephen For This Useful Post: [ View ] Gift Stephen Ad-Free
11th May 2011, 09:11 AM |#8  
tictac0566's Avatar
Senior Member
Flag Europe
Thanks Meter: 138
 
More
It´s fun and great to see that the development for HD2 did not come to an end yet. Even WinMo 6.1 is now here. Maybe it will come with Sense 2.1 at the end...
11th May 2011, 03:37 PM |#9  
Matthes42's Avatar
Senior Member
Flag Rhein-Main-Area
Thanks Meter: 47
 
More
Quote:
Originally Posted by tictac0566

It´s fun and great to see that the development for HD2 did not come to an end yet. Even WinMo 6.1 is now here. Maybe it will come with Sense 2.1 at the end...

I remeber TouchFlo 2D. I liked it some years ago and it fits perfectly to WM 6.1. Is it an option to include it? With the power of the HD2 it would run fast like hell compared to my good old Kaiser
11th May 2011, 03:51 PM |#10  
Kefir.net's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Mogilev, Belarus
Thanks Meter: 210
 
More
Quote:
Originally Posted by Matthes42

I remeber TouchFlo 2D. I liked it some years ago and it fits perfectly to WM 6.1. Is it an option to include it? With the power of the HD2 it would run fast like hell compared to my good old Kaiser

Maybe..Is there any TouchFlo 2D WVGA device? I know only TouchFlo 3D on Rhodium, Diamond 2.
11th May 2011, 04:07 PM |#11  
Stephen's Avatar
Senior Moderator / Where is my ban hammer?
Flag Northern Ireland
Thanks Meter: 16,425
 
More
Would this be any help for touchflow 2d?

Link
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
6.1, hd2, leo, stock

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes