FORUMS
Remove All Ads from XDA

[NEO] FreeXperia ClockworkMod Recovery - Xperia NEO

2,005 posts
Thanks Meter: 5,928
 
By Bin4ry, Recognized Developer on 24th July 2011, 01:22 PM
Post Reply Email Thread
Because there is no Xperia NEO Section i will post it here.

FreeXperia Team presents ClockworkMod Recovery for Xperia NEO phone.

Download:
http://www.multiupload.com/4GUVJI80Z9

Usage:
1.) Connect phone in fastboot mode.
2.) Open a command prompt and type:
fastboot boot recoveryNeo.img [ENTER]

3.) then wait until you see CWM Recovery.

This recovery is for "hot boot" only. A installable version will follow together with CM7 ROM.

Control:
VOL +/- = Menu Up/Down
Power = Select

Please test and report.

Have fun - Team FreeXperia
The Following 29 Users Say Thank You to Bin4ry For This Useful Post: [ View ]
 
 
24th July 2011, 01:45 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 182
 
More
I am getting:

C:\Flash>fastboot boot recoveryNeo.img
downloading 'boot.img'...
FAILED (remote: The Device must be rooted first)
finished. total time: 0.002s

My device did have an unlocked bootloader, but I relocked it. My phone is rooted. I've not had any luck unlocking the bootloader again though the SE website.

This is what I get when I try and unlock the bootloader again:

C:\Flash>fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xAC38D....XXXX
...
(bootloader) Unlock phone requested
FAILED (remote: oem unlock failed!)
finished. total time: 0.003s

Any advice?
The Following User Says Thank You to funkyblue04 For This Useful Post: [ View ] Gift funkyblue04 Ad-Free
24th July 2011, 01:50 PM |#3  
Bin4ry's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Schwelm (NRW)
Thanks Meter: 5,928
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by funkyblue04

I am getting:

C:\Flash>fastboot boot recoveryNeo.img
downloading 'boot.img'...
FAILED (remote: The Device must be rooted first)
finished. total time: 0.002s

My device did have an unlocked bootloader, but I relocked it. My phone is rooted. I've not had any luck unlocking the bootloader again though the SE website.

This is what I get when I try and unlock the bootloader again:

C:\Flash>fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xAC38D....XXXX
...
(bootloader) Unlock phone requested
FAILED (remote: oem unlock failed!)
finished. total time: 0.003s

Any advice?

Reqeuest new unlock key, but this has nothing to do with the recovery! If you have an locked bootloader it is normal that this wont work.

Regards
The Following User Says Thank You to Bin4ry For This Useful Post: [ View ]
24th July 2011, 01:54 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 182
 
More
I tried a new unlock key just then. Does not seem to be a way to unlock again, after relocking.
24th July 2011, 01:57 PM |#5  
Bin4ry's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Schwelm (NRW)
Thanks Meter: 5,928
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by funkyblue04

I tried a new unlock key just then. Does not seem to be a way to unlock again, after relocking.

Please ask in another thread (re-lock bootloader thread), i want to have this thread clean about problems / suggestions for the recovery itself!
Thanks.

Regards
25th July 2011, 05:23 AM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 182
 
More
OK. Worked here.

Worked out how to re-unlock bootloader and Clockwork recovery works.
The Following User Says Thank You to funkyblue04 For This Useful Post: [ View ] Gift funkyblue04 Ad-Free
25th July 2011, 07:01 PM |#7  
Member
Valencia
Thanks Meter: 3
 
More
From Spain. Thanks, thanks, gracias, Grazie mile, muchas gracias, sois unos fenomenos. Please neo forum.
The Following User Says Thank You to vicentebotella For This Useful Post: [ View ] Gift vicentebotella Ad-Free
25th July 2011, 08:20 PM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Thanks for listening and make possible the development of the Smartphone, we look forward to news of a ROM CM7.
25th July 2011, 10:27 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
thanks! it's an important post for our NEO! Thank you!
25th July 2011, 11:35 PM |#10  
veimus's Avatar
Senior Member
Flag Galway
Thanks Meter: 265
 
More
after re-unlock bootloader Clockwork recovery works fine
P.S. Or re-unlocking or recovery wipe my data = factory data reset :|

Hmm after boot i dont have a lock screen, power menu shows only one option "switch off", meybe reflash help

OK after reflash 3.0.1.A.0.146 (wifi fix) from WotanServer everything looks OK (missing root

P.S. How enter into recovery ? Power + Vol down ??
26th July 2011, 11:28 AM |#11  
Senior Member
Flag Oslo
Thanks Meter: 3
 
Donate to Me
More
Does this work on Arc??
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes