FORUMS

Garminfone A50 / A10 How to flash ROM's

153 posts
Thanks Meter: 18
 
By Spazmogen, Senior Member on 22nd September 2011, 03:32 AM
Post Reply Email Thread
Credit to vs2 who discovered this.

This is not flashing a custom ROM, but rather flashing another official Garmin ROM onto your phone from another country.

Try this at your own risk. Consider yourself warned.

This is reportedly working fine on the A50 (Garminfone) & A10.

I found this posted over at Howard Forums by "vs2".

I wiped my T-Mobile Garminfone and put A50 firmware for Canada's Videotron on it. It works fine and does not have the "offers" etc. that bloated up the T-Mo version. Traffic works just fine too. I now have French rather than Spanish on it.

You may need an unlock code. I did after I did a Master Clear. But if I did not do the master clear, I was fine...

Quote:
Originally Posted by vs2


Instructions: (worked for me)

1. Have two micro SD cards
2. On one put the same update file that is already on your phone.
2. On the other put the new firmware you want to update to.
3. With phone off practise taking phone cover off/on and removing SD card.
4. Turn phone on with SD card that had existing firmware update on. Update notice will show and ask if you want to update - say yes, then it should say update is the same as already on your phone do you still want to update, don't accept or decline. Now quickly pull off cover and exchange SD cards and put cover back on. You may get a message about battery cover - go ok. Then the same 'do you want to update' message should appear - go ok.(you may need to pull down the yellow exclamation from the top to accept the update if the window does not show) Be patient and wait your screen will show 'verifing' then reboot and could be a black screen for 10-15 minutes. (try it with out a Master Clear first, your apps will still be registered and you may not require an unlock code!) as your old settings/apps will still be on phone. It may be ok to leave them on??

Interested? Here's a few links to the .update files.

Some countries have packaged them inside an .exe file (OPTUS for Australia). I used WinRar to extract them from the .exe and followed the procedure above.

http://www.garminasus.com/fr_CA/supp...e-updates.html French Canadian adds French to the languages and removes Spanish.

http://www.garminasus.com/da_DK/supp.../open-a50.html OPEN market. Denmark. .exe file.


http://www.garminasus.com/da_DK/supp...lenor-a50.html telenor Denmark. Also an .exe.

http://www.garminasus.com/da_DK/supp...telia-a50.html telia Denmark. .exe file.


http://www.garminasus.com/en_AU/supp...e-updates.html an .exe for OPT in Australia

http://www.garminasus.com/en_AU/supp...structions.pdf

http://www.garminasus.com/zh_HK/supp...e-updates.html Hong Kong updates.

http://www.garminasus.com/en_MY/supp...MYS-update.zip Mylasia update.
http://www.garminasus.com/en_MY/supp...ster_clear.pdf instructions

See vs2's posts on/about page 12 of this thread: http://www.howardforums.com/showthre...-Mobile/page12
29th January 2012, 03:40 PM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Question i lost my t-mobile sim
I lost my t-mobile sim
so i will be using a Universal sim of my friend to upgrade it
then i will have 2 return the universal sim
so my question is can i open this phone without a sim ! !
And my country doesnt have this update n T-mobile sim is not available here
Plzz let me know
the details . . .
18th May 2012, 08:57 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
addition to Spazmogen:

when device reboots, plug in charger
28th November 2012, 03:39 PM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Looking for a specific ROM .update file for A10
[QUOTE=Spazmogen;17756858]Credit to vs2 who discovered this.

This is not flashing a custom ROM, but rather flashing another official Garmin ROM onto your phone from another country.

Try this at your own risk. Consider yourself warned.

This is reportedly working fine on the A50 (Garminfone) & A10.

I found this posted over at Howard Forums by "vs2".

I wiped my T-Mobile Garminfone and put A50 firmware for Canada's Videotron on it. It works fine and does not have the "offers" etc. that bloated up the T-Mo version. Traffic works just fine too. I now have French rather than Spanish on it.

You may need an unlock code. I did after I did a Master Clear. But if I did not do the master clear, I was fine...



Interested? Here's a few links to the .update files.

-------

Hello,
I don't know if this thread is still alive or if anyone is listening, but I'll try anyway...
I need to reflash my Garmin A10 ROM back to "out of the box" state. But I have been unable to find the proper .update file I need.
My A10 model was manufactured for European Open market with Android 2.1, European maps and all languages incl French.
Among the files you mention above, none would suit my device...The one I could possibly use would be the DK_Open market (Denmark); hoping it contains all the other European language options. But it seems to be for the A50 device; so I have some hesitation as to flashing it on my A10 model. Are both models so close in hardware features that this would work ?

Otherwise, the original ROM I need is this one :
A10:2.1-update 1/ERE27/A10-V5.071-user-20101027EUOM
If anyone has this .update or knows where I can get it, I would be so happy !
Seems it has been removed from all Garmin Support/download sites, as I was able to find all the ones you mention above, but not this particular update...Possibly it was not available for download because A10 models sold in Europe that were not Open market, could then be "jailbroken" and therefore accept any SIMM and telephony operator...My guess anyway.
But also possibly this ROM was downloadable for some time and perhaps someone would still have a copy of it...
Thank you very much if someone can help,
gtournier
25th April 2013, 09:47 PM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
More
http://www.garminasus.com/da_DK/supp.../open-a10.html
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
a10, a50, garminfone

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes