FORUMS

[PORT] Ubuntu 11.10 Native (Alpha 0.0.4)

829 posts
Thanks Meter: 148
 
Post Reply Email Thread
11th February 2013, 06:42 PM |#851  
Senior Member
NRH, TX.
Thanks Meter: 486
 
More
Ubuntu 13.04.. Here it is.
Ubuntu 13.04 Alpha
*working sound (I think you will like the volume button sounds)
*working wifi powered on at startup
*working bluetooth powered on at startup
*working 5 finger gestures with touchegg
*DeLorean Dark Theme
*custom Kernel+Modules for Wine+Qemu Add-on?
*Did I mention Wine Add-on? To play solitaire and space cadet pinball. They are in Applications Other
*SquashFS Added
*A bunch of hacks.. they removed /etc/fstab and if you try to add an entry like I did then udev won't boot! I used the /etc/init.d/audiod_srv file to mount what I wanted.
*Freedreno latest with Mesa




You will need my Kernel.

If you want to run wine x86 with qemu.. Simply put the wine.sqsh file on your sdcard when you boot.
I did that to save space.. and so people can toggle back and forth. I originally had wine merged into the filesystem but now everything symbolically links to /usr/gnemul

Links....
https://docs.google.com/file/d/0B0ER...it?usp=sharing 4GBUbuntuInstallSystem13Alpha.sh FIXED
https://docs.google.com/file/d/0B0ER...it?usp=sharing uImage.Ubuntu13 this is the right one for sure
https://docs.google.com/file/d/0B0ER...it?usp=sharing wine.sqsh
https://docs.google.com/file/d/0B0ER...it?usp=sharing Rootfs.tar.gz



To Install:

Do this in novacom.. you should have a bash shell with root at /media/internal

BETTER DIRECTIONS

THESE DIRECTIONS ASSUME YOU ALREADY HAVE UBUNTU INSTALLED! You need to have a 4GB Partition created for ubuntu to be installed on before hand.
http://code.google.com/p/hp-touchpad...i/Installation You need to get to Step 6

Place Rootfs.tar.gz and wine.sqsh and 4GBUbuntuInstallSystem13Alpha.sh and uImage.Ubuntu13 on the sdcard. You WILL need to replace the Kernel to run wine. If you don't and want to use your own kernel, then you MUST replace the modules. If you run your kernel with my modules you MIGHT get a reboot when using a lot of bandwidth over wifi. If I ftp'd a file over wifi, it would crash. I had to recompile ath6k to get around that. That is what happens 100% of the time if I use my kernel with the standard modules that we have been playing with. It's because my kernel is compiled with VMSPLIT-3G and it affects ath6k unless it gets recompiled along with the kernel.

TO INSTALL KERNEL
mount -o remount,rw /boot
cp /media/internal/uImage.Ubuntu13 /boot/uImage.Ubuntu
mount -o remount,ro /boot
sync

TO INSTALL FILE SYSTEM
sh /media/internal/4GBUbuntuInstallSystem13Alpha.sh


when it's done you should have it.

PROBLEMS YOU MAY ENCOUNTER:
Touchscreen may stop responding. If it does do a 5 finger tap to verify that. You may need to do it a couple of times. That seems to help. 5 finger tap is like pressing the start\windows key on your keyboard.

I added 3 startup programs
1. Touchegg
2. Sound enable unmuting at login
3. Bluetooth enable at login

Touchegg can be removed by just going to startup applications and removing it. That will go back to single touch. Check out the gestures and the onscreen keyboard. Hold down on a mouse key and then click on an icon. It should work. Easier to resize the keyboard.

DOUBLE CLICKING WITH TOUCHEGG
You can two finger click for a double, use the onscreen keyboard.. or do a fast double to triple tap.. It is odd.. Somethings can't be double clicked very easily and some can....Maybe you guys can help with that? Maybe its a 13.04 Alpha thing.

THREE FINGER SWIPE UP AND DOWN MAXIMIZES AND MINIMIZES.

It's alpha.. No, really.
http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/
http://cdimage.ubuntu.com/daily-live...rmhf+omap4.img
The Following 3 Users Say Thank You to jshafer817 For This Useful Post: [ View ] Gift jshafer817 Ad-Free
11th February 2013, 08:33 PM |#852  
Member
Thanks Meter: 9
 
More
Where do I download Rootfs.tar.gz?
The Following User Says Thank You to mdleal For This Useful Post: [ View ] Gift mdleal Ad-Free
11th February 2013, 09:18 PM |#853  
Senior Member
NRH, TX.
Thanks Meter: 486
 
More
http://wiki.winehq.org/ARM
http://forum.winehq.org/viewtopic.php?f=2&t=17701
We are running Wine 1.5.23 x86 with Qemu 0.14.1 patched.. It can't run much.. But enjoy bragging that you can run an x86 windows binary on your touchpad. Solitaire works great.

x86 per qemu
Remember: This configuration is not supported. Don't ask for support on winehq.org.

This is my other project. The 2 are now merged.

---------- Post added at 09:41 PM ---------- Previous post was at 09:39 PM ----------

Quote:
Originally Posted by mdleal

Where do I download Rootfs.tar.gz?

Just added it. I had to take it down because I did something stupid. Replaced the wireless firmware with the one from webos. So I realized that... and took it down. It's fixed now.

---------- Post added at 10:03 PM ---------- Previous post was at 09:41 PM ----------

Okay so I uploaded the wrong kernel! Give me 10 minutes.

---------- Post added at 10:18 PM ---------- Previous post was at 10:03 PM ----------

UPLOADED THE CORRECT KERNEL
The Following User Says Thank You to jshafer817 For This Useful Post: [ View ] Gift jshafer817 Ad-Free
11th February 2013, 10:06 PM |#854  
Senior Member
Athens
Thanks Meter: 2
 
More
whats the appropriate command for novacom on windows 7 to run the .sh script ?
11th February 2013, 10:36 PM |#855  
Senior Member
NRH, TX.
Thanks Meter: 486
 
More
Quote:
Originally Posted by arseny1991

whats the appropriate command for novacom on windows 7 to run the .sh script ?

C:\Program Files\Palm, Inc\terminal\novacom.bat

NovacomInstaller_x64.msi
NovacomInstaller_x86.msi

look for those files on the net.
connect the touchpad to your computer and turn it on, boot to webos.. While its booting run novacom and try to connect. If you do, you will have root access.

You will need Java JDK or JRE to run novacom.[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 11:36 PM ---------- Previous post was at 11:35 PM ----------

I BELIEVE THE KERNEL IS RIGHT. RELOADING AGAIN TO BE SURE. Need sleep.
12th February 2013, 12:17 AM |#856  
Senior Member
Athens
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by jshafer817

C:\Program Files\Palm, Inc\terminal\novacom.bat

NovacomInstaller_x64.msi
NovacomInstaller_x86.msi

look for those files on the net.
connect the touchpad to your computer and turn it on, boot to webos.. While its booting run novacom and try to connect. If you do, you will have root access.

You will need Java JDK or JRE to run novacom.[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 11:36 PM ---------- Previous post was at 11:35 PM ----------

I BELIEVE THE KERNEL IS RIGHT. RELOADING AGAIN TO BE SURE. Need sleep.

Thnx for the quick reply, i have done what you said, it ran the command for quite a while, then said rebooting, but on boot in moboot i dont see anything but android and kexec. Also it gave me some errors at first saying no uImage in /boot or something (didnt have time to look at it fully, was very fast).

FYI i didn't have any previous Ubuntu installations, only Slackware in kexec
The Following User Says Thank You to arseny1991 For This Useful Post: [ View ] Gift arseny1991 Ad-Free
12th February 2013, 12:19 AM |#857  
Senior Member
NRH, TX.
Thanks Meter: 486
 
More
Quote:
Originally Posted by arseny1991

Thnx for the quick reply, i have done what you said, it ran the command for quite a while, then said rebooting, but on boot in moboot i dont see anything but android and kexec. Also it gave me some errors at first saying no uImage in /boot or something (didnt have time to look at it fully, was very fast).

FYI i didn't have any previous Ubuntu installations, only Slackware in kexec


Ahh yes... go to the first page and download that. Once you have that going.. Then you can try 13,04

I realized my first installer script sucked... Everything should be working.. Just restested again..

Basically you just need to create the 4GB Partition... and be sure to have moboot, the 0.3.5.. I think.

http://code.google.com/p/hp-touchpad...i/Installation

You need to get to Step 6
12th February 2013, 03:50 AM |#858  
Member
Thanks Meter: 9
 
More
https://docs.google.com/file/d/0B0ER...it?usp=sharing 4GBUbuntuInstallSystem13Alpha.sh FIXED

Error message when clicking on the linke . "You need permission to access this item."
12th February 2013, 06:15 AM |#859  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
thanks @jshafer817.
i want to use keybord and mouse attached with OTG cable. in ubuntu 12.10 i cant double click in desktop and nautilus itmes. can you fix it in new version of ubuntu?
and whats battery usegae?

thanks
12th February 2013, 10:30 AM |#860  
alex1301's Avatar
Senior Member
Flag Nuremberg
Thanks Meter: 146
 
Donate to Me
More
can't download 4GBUbuntuInstallSystem13Alpha.sh . it says no permissions.
12th February 2013, 12:39 PM |#861  
Senior Member
NRH, TX.
Thanks Meter: 486
 
More
Quote:
Originally Posted by alex1301

can't download 4GBUbuntuInstallSystem13Alpha.sh . it says no permissions.

Oh. Finally got 11 hours sleep. Changed the permissions.

---------- Post added at 01:39 PM ---------- Previous post was at 12:56 PM ----------

Morning all.. Permissions fixed... I got 11 hours of sleep!
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes