FORUMS
Remove All Ads from XDA
H10 Turbo

[Gen9] ICS build Alpha 1, now works for A80 and A101.

1,690 posts
Thanks Meter: 2,343
 
By letama, Senior Member on 9th December 2011, 07:36 PM
Post Reply Email Thread
Hi Guys,




*edit*

Teaser time is over, here is the build.

Version alpha 1 is here, nothing new for A101, it just adds touchscreen for A80 owners.


Preliminary warning: this is buggy as hell, don't expect a functional build. This is only if you want to get an early taste of ICS. And as usual, I'm not responsible if you blow your tablet.

What works:

- Framebuffer with 3D driver enabled.
- Touchscreen (A101 only)
- Wifi

What doesn't work:

- Everything else
- Internal storage is not mounted.
- Most notably, audio/video/power management/charging.

Instructions:
- You need sde menu enabled, see instructions here if you didn't do it already.
- Copy sysroot_ice.img to internal storage root:

Code:
adb push sysroot_ice.img /data/media
- In developer menu, flash kernel and initrd from zip file:
  1. On boot menu, select "Recovery system"
  2. Select "developer edition menu"/"flash kernel and initramfs"
  3. A drive should appear on your PC, copy zImage and initramfs.cpio.gz to it.
  4. Select OK, the kernel should flash.
  5. Select OK to reboot.
- Choose developer edition in boot menu

You should see two menus coming before boot, just wait for timeout. Other options won't work for your device.

Informations/Tips:

- Wifi AP scan doesn't work at first. Just add a dummy network, it doesn't matter if it doesn't exist really, scan will work after that (on wifi panel, click on "Add Network" button, top right of the screen then type "dummy" as network SSID, then OK).
- As I didn't want to interfere with regular build, data partition is the same as system image file, so there is only about 90M for apps.

I don't need feedback on bugs and problem running it as there is too many in current state. But let me know if you were able to run it though.

Updates
12/12/2011 - version alpha1, should support A80 now. Thanks to a1Pha for the test!

Thanks,

LeTama
The Following 5 Users Say Thank You to letama For This Useful Post: [ View ] Gift letama Ad-Free
 
 
9th December 2011, 07:37 PM |#2  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2,343
 
Donate to Me
More
* reserved *
10th December 2011, 03:10 PM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Archos 70?
If this can be done on an Archos 101, could it be done on an Archos 70 as well? [The 8GB version without the hard drive.] My old Archos 70 needs a new lease of life!
10th December 2011, 05:22 PM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2,343
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by pstjmack

If this can be done on an Archos 101, could it be done on an Archos 70 as well? [The 8GB version without the hard drive.] My old Archos 70 needs a new lease of life!

This a 101 G9, not G8... I believe it could be done on G8, even though ram will probably an issue. I'll try probably someday.
11th December 2011, 03:29 PM |#6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2,343
 
Donate to Me
More
Build released, see first post.
11th December 2011, 05:25 PM |#7  
cajl's Avatar
Senior Member
Flag near PARIS (94)
Thanks Meter: 167
 
Donate to Me
More
how use the 2 anothers files ?
11th December 2011, 06:02 PM |#8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2,343
 
Donate to Me
More
Hi Cajl,

The zImage and initramfs.cpio.gz ? These are the one that must be flashed through sde. I added the instructions in first post, this is the same thing as previous rooted firmware.

As it is, the initrd is not compatible with previous rooted firmware, you'll loose the possibility to run it after flashing ice kernel+initrd. You can reflash it again afterwards though.
12th December 2011, 10:58 AM |#9  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2,343
 
Donate to Me
More
Alpha 1 released, touchscreen should now work for 80 G9. Let me know if it doesn't work for you, there is two touchscreen drivers and only one is confirmed to work.
15th December 2011, 03:05 AM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Market Working
Good news, after digging with it and deleting all Archos's craps. I finally make Market to work + Wifi, so this will be a great news now.

First google and download Market_v3.4.4.apk
then adb push Market_v3.4.4.apk /system/app
then adb shell
#cd /system/app
#rm Phonesky.apk
#cp Market_v3.4.4.apk Phonesky.apk
#rm Market_v3.4.4.apk
#chmod 777 Phonesky.apk

there we go!
19th December 2011, 02:08 AM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 93
 
More
Quote:
Originally Posted by letama

This a 101 G9, not G8... I believe it could be done on G8, even though ram will probably an issue. I'll try probably someday.

Please try for A70 when you have time as there is a large audience of us.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes