FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Q] Unable to install downloaded apk, can't press install button

35 posts
Thanks Meter: 6
 
By tonynkh, Member on 23rd March 2012, 02:26 AM
Post Reply Email Thread
Hi guys

need some advice here.

I've been installing apk file from dropbox for testing purpose for few weeks. Occasionally I couldn't press the install button (on the install screen), but it resolved itself after few attempts.

However, it doesn't seem to work any more. I just can't press the install button, but OK for the Cancel button. I've tried restarting with/without pulling out the battery. It still doesn't work.

Have googled the issue, only able to find this thread
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1150096
But I don't have screen filter app installed, so that doesn't explain my issue.

Anyone have the same issue and know how to fix it?

Much appreciated.

Cheers

Tony

PS. Im installing from dropbox.
The Following 2 Users Say Thank You to tonynkh For This Useful Post: [ View ] Gift tonynkh Ad-Free
 
 
23rd March 2012, 02:58 AM |#2  
T-Macgnolia's Avatar
Senior Member
Flag Shannon, Ms.
Thanks Meter: 2,009
 
Donate to Me
More
When you say you are installing from drop box I take it you are using the Drop Box app. If so I would just try to install by opening your favored file explorer app, mine is Astro File explorer. Anyway find it with the file explorer and then try to install it that way. Or you can uninstall the Drop Box app and then reinstall it. Maybe something has gone wrong with the app. Just a quick suggestion.
23rd March 2012, 04:12 AM |#3  
tonynkh's Avatar
OP Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by T-Macgnolia

When you say you are installing from drop box I take it you are using the Drop Box app. If so I would just try to install by opening your favored file explorer app, mine is Astro File explorer. Anyway find it with the file explorer and then try to install it that way. Or you can uninstall the Drop Box app and then reinstall it. Maybe something has gone wrong with the app. Just a quick suggestion.

Thanks for the reply.

Yes, Im using dropbox app. I've tried to copy the apk to my sd card and used appinstaller and astro to install it, still doesn't work.

I've also disable a screen brightness app Lux which I suspected have a similar bug to screen filter app, but still doesn't work ><
23rd March 2012, 07:01 AM |#4  
Senior Member
Flag Ravenna, OH
Thanks Meter: 31
 
More
Quote:
Originally Posted by tonynkh

Hi guys

need some advice here.

I've been installing apk file from dropbox for testing purpose for few weeks. Occasionally I couldn't press the install button (on the install screen), but it resolved itself after few attempts.

However, it doesn't seem to work any more. I just can't press the install button, but OK for the Cancel button. I've tried restarting with/without pulling out the battery. It still doesn't work.

Have googled the issue, only able to find this thread
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1150096
But I don't have screen filter app installed, so that doesn't explain my issue.

Anyone have the same issue and know how to fix it?

Much appreciated.

Cheers

Tony

PS. Im installing from dropbox.

Might as well get it out of the way...you DO have allow installations from unknown sources checked right?

(Sometimes all you have to do is check to see if there are batteries in it, lol)

Sent from my LG-P999 using xda premium
23rd March 2012, 07:09 AM |#5  
tonynkh's Avatar
OP Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by e4e5nf3nc6

Might as well get it out of the way...you DO have allow installations from unknown sources checked right?

(Sometimes all you have to do is check to see if there are batteries in it, lol)

Sent from my LG-P999 using xda premium

yes, this option is always on.

Battery is 100%.
23rd March 2012, 07:14 AM |#6  
tonynkh's Avatar
OP Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 6
 
More
btw, Im using HTC stock rom and 2.3.4 with HTC Sense 3.0
23rd March 2012, 10:22 AM |#7  
fmedrano1977's Avatar
Senior Member
Flag San Antonio, TX
Thanks Meter: 521
 
More
Quote:
Originally Posted by tonynkh

btw, Im using HTC stock rom and 2.3.4 with HTC Sense 3.0

Bad APK perhaps.

HTC Sensation 4G w/ Beats Audio
23rd March 2012, 03:48 PM |#8  
tonynkh's Avatar
OP Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by fmedrano1977

Bad APK perhaps.

HTC Sensation 4G w/ Beats Audio

tried a number of other apks, no luck.
23rd March 2012, 04:05 PM |#9  
pvyParts's Avatar
Inactive Recognized Developer
Thanks Meter: 2,350
 
More
Quote:
Originally Posted by tonynkh

tried a number of other apks, no luck.

are you using and app that has
system_alert Permissions

Pvy.
25th March 2012, 04:20 AM |#10  
CJSnet's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 113
 
More
Same issue here, only as of yesterday. Tried two unrelated APKs. Weird.
25th March 2012, 06:18 AM |#11  
tonynkh's Avatar
OP Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by pvyParts

are you using and app that has
system_alert Permissions

Pvy.

No, only to

storage
network communication
hardware controls
services that cost you money
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes