FORUMS
Remove All Ads from XDA

UPDATE! Wifi to Data Switching Issues in ICS ROMs Thread.

1,453 posts
Thanks Meter: 603
 
By EdKeys, Senior Member on 9th June 2012, 08:32 PM
Post Reply Email Thread
FOR USERS EXPERIENCING WIFI TO DATA SWITCHING ISSUES WITH THEIR CARRIER ONLY

26.13.04.19 radio required

This latest lib-ril and gps .so updater has been reported to work for users having issues with carrier data loss after 2+ hours on wifi and toggling the wifi off. Flash through recovery, wipe cache, dalvick, and efs partitions and report your results please. More testers needed.

http://db.tt/STj2SEAu

-Ed
The Following 6 Users Say Thank You to EdKeys For This Useful Post: [ View ] Gift EdKeys Ad-Free
 
 
9th June 2012, 10:00 PM |#2  
ronmq's Avatar
Senior Member
Flag Madrid
Thanks Meter: 17
 
More
Thanks for your proposal edkeys,

I have the problem at this moment, only happen when I am connected trough wifi at least 2 hours aprox, not before. The problem happen too with screen off (i wanna say, if you have configured "no keep wifi with screen off" during this time you will not have internet connection).

My info:

I live in Madrid (Spain).
My carrier is "Telefonica Movistar" but the device was bought free (iberian peninsula release), not trough the provider.

At this moment I have:
- Radio: 26.13.04.19
- ril: VISION_RADIO_RCDATA_12.62.60.27_26.13.04.19.zip (version 3.1)
-ROM: AOKP b38

I saw this problem too in CM9 (several betas), Andromadus Beta and test releases, MIUI GB (all releases). Add too, I saw the problem with the Stock radio (i don't remember which).

Works fine in CM7 and stock ROMs (android 2.2 and 2.3)
9th June 2012, 10:09 PM |#3  
EdKeys's Avatar
OP Senior Member
Flag Islamorada
Thanks Meter: 603
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ronmq

Thanks for your proposal edkeys,

I have the problem at this moment, only happen when I am connected trough wifi at least 2 hours aprox, not before. The problem happen too with screen off (i wanna say, if you have configured "no keep wifi with screen off" during this time you will not have internet connection).

My info:

I live in Madrid (Spain).
My carrier is "Telefonica Movistar" but the device was bought free, not trough the provider.

At this moment I have:
- Radio: 26.13.04.19
- ril: VISION_RADIO_RCDATA_12.62.60.27_26.13.04.19.zip (version 3.1)
-ROM: AOKP b38

I saw this problem too in CM9 (several betas), Andromadus Beta and test releases, MIUI GB (all releases). Add too, I saw the problem with the Stock radio (i don't remember which).

Works fine in CM7 and stock ROMs (android 2.2 and 2.3)

As I don't speak or read spanish, see if you can find out what the latest stock desire z rom is for Telifonica Movistar. I'll try to find out myself, but it may be easier and quicker for you.

Sent from my HTC Vision using xda premium
9th June 2012, 10:57 PM |#4  
ronmq's Avatar
Senior Member
Flag Madrid
Thanks Meter: 17
 
More
Quote:
Originally Posted by EdKeys

As I don't speak or read spanish, see if you can find out what the latest stock desire z rom is for Telifonica Movistar. I'll try to find out myself, but it may be easier and quicker for you.

Sent from my HTC Vision using xda premium

I had this one: RUU_Vision_HTC_WWE_1.34.405.5_Radio_12.28b.60.140e _26.03.02.26_M_release_155556_signed.exe

But the latest can be: RUU_Vision_Gingerbread_S_HTC_WWE_2.42.405.2_Radio_ 12.56.60.25_26.10.04.03_M_release_199043_signed.ex e
or
RUU_Vision_hTC_Asia_WWE_1.34.707.3_Radio_12.28b.60 .140e_26.03.02.18_M3.exe

I'm not sure wich is. I will try to investigate a bit more.
9th June 2012, 11:45 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Actually :
ROM : AOKP b38
Radio : 26.13.04.19

I have no wifi at all.

Was same thing with CM9 RC0 Beta10 and Andromadus Beta4.

Here is the relevant logcat part when I try to activate Wifi:
Code:
D/LocalBluetoothProfileManager(16660): LocalBluetoothProfileManager construction complete
W/InputManagerService( 1370): Window already focused, ignoring focus gain of: [email protected]
D/SoftapController( 9974): Softap fwReload - Ok
D/NetworkManagementService( 1370): rsp <213 00:90:4c:11:22:33 0.0.0.0 0 [down broadcast multicast]>
D/CommandListener( 9974): Setting iface cfg
D/CommandListener( 9974): Trying to bring down wlan0
D/CommandListener( 9974): broadcast flag ignored
D/CommandListener( 9974): multicast flag ignored
D/NetworkManagementService( 1370): flags <[down broadcast multicast]>
I/wpa_supplicant(16687): rfkill: Cannot open RFKILL control device
E/WifiConfigStore( 1370): Error parsing configurationjava.io.FileNotFoundException: /data/misc/wifi/ipconfig.txt: open failed: ENOENT (No such file or directory)
E/wpa_supplicant(16687): ioctl[SIOCSIWPRIV] (cscan): -1
W/wpa_supplicant(16687): wlan0: Failed to initiate AP scan
D/AudioHardwareMSM7X30( 1200): value of device and enable is 6 1 ALSA dev id:6
D/AudioHardwareMSM7X30( 1200): updateACDB: (11, 6, 0, 607) 
I/HTC Acoustic( 1200): update ACDB id: (tx, rx, tx_acdb, rx_acdb) = (11, 6, 0, 607)
D/AudioHardwareMSM7X30( 1200): msm_route_stream(PCM_PLAY,5,6,1)
D/AudioHardwareMSM7X30( 1200): AudioStreamOutMSM72xx::standby()
D/AudioHardwareMSM7X30( 1200): Deroute pcm out stream
E/AudioHardwareMSM7X30( 1200): updateDeviceInfo: E rx_device 6 and tx_device 11
D/AudioHardwareMSM7X30( 1200): No active voicecall/playback, disabling cur_rx 6
D/AudioHardwareMSM7X30( 1200): value of device and enable is 6 0 ALSA dev id:6
D/AudioHardwareMSM7X30( 1200): No active voicecall/recording, disabling cur_tx 11
D/AudioHardwareMSM7X30( 1200): value of device and enable is 11 0 ALSA dev id:11
E/AudioHardwareMSM7X30( 1200): updateDeviceInfo: X cur_rx 6 cur_tx 11
W/NetworkStats( 1370): dropping UID delta from unknown iface: iface=wlan0 uid=0 set=DEFAULT tag=0x0 rxBytes=0 rxPackets=0 txBytes=384 txPackets=6 operations=0
D/AlarmManagerService( 1370): Kernel timezone updated to -660 minutes west of GMT
There is no /data/misc/wifi/ipconfig.txt file.
Could someone give its permissions and content please ?
Thanks in advance for your time.
The Following User Says Thank You to electronico_nc For This Useful Post: [ View ] Gift electronico_nc Ad-Free
10th June 2012, 05:48 AM |#6  
robuser007's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 91
 
More
This topic is way too important for the general section, should be placed in the development section so everyone can see and help to find a solution for this issue.

I'll have a non branded phone, bought it 2nd hand, don't know the original radio. It had gingerbreak 2.3.5 I think (did a downgrade).

Only european users have problems ?
10th June 2012, 06:22 AM |#7  
EdKeys's Avatar
OP Senior Member
Flag Islamorada
Thanks Meter: 603
 
Donate to Me
More
Could someone that is experiencing the wifi to data switching issue try this updater?

Flash through recovery, wipe cache and dalvick cache and wipe the efs partitions before booting.

This is for the 26.13.04.19 radio only.

https://dl.dropbox.com/u/17578272/Eu...roid_4.x.x.zip
The Following User Says Thank You to EdKeys For This Useful Post: [ View ] Gift EdKeys Ad-Free
10th June 2012, 08:38 AM |#8  
ronmq's Avatar
Senior Member
Flag Madrid
Thanks Meter: 17
 
More
Quote:
Originally Posted by EdKeys

Could someone that is experiencing the wifi to data switching issue try this updater?

Flash through recovery, wipe cache and dalvick cache and wipe the efs partitions before booting.

This is for the 26.13.04.19 radio only.

https://dl.dropbox.com/u/17578272/Eu...roid_4.x.x.zip

Done. I'll keep you informed i few hours,

Thanks again

Enviado desde mi HTC Vision usando Tapatalk 2
10th June 2012, 12:54 PM |#9  
ronmq's Avatar
Senior Member
Flag Madrid
Thanks Meter: 17
 
More
Quote:
Originally Posted by EdKeys

Could someone that is experiencing the wifi to data switching issue try this updater?

Flash through recovery, wipe cache and dalvick cache and wipe the efs partitions before booting.

This is for the 26.13.04.19 radio only.

https://dl.dropbox.com/u/17578272/Eu...roid_4.x.x.zip

The problem still happening with the patch.
10th June 2012, 02:01 PM |#10  
robuser007's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 91
 
More
Thxs, maybe it can help if we find the exact time when wifi looses data?
Its under 2 hours, 1h45 is too much, under 1h30 there's no problem for me.Its like wifi ignores data after a while ?
Maybe a logcat can help (with clean install,without gapps)?

I have prepaid (10eur/13dollar: 2GB limit and 2000sms and 10MB for Europe), but I download a lot from wifi, so when I only use 3G/hspda theres not really a problem for me.
10th June 2012, 04:34 PM |#11  
EdKeys's Avatar
OP Senior Member
Flag Islamorada
Thanks Meter: 603
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by robuser007

Thxs, maybe it can help if we find the exact time when wifi looses data?
Its under 2 hours, 1h45 is too much, under 1h30 there's no problem for me.Its like wifi ignores data after a while ?
Maybe a logcat can help (with clean install,without gapps)?

I have prepaid (10eur/13dollar: 2GB limit and 2000sms and 10MB for Europe), but I download a lot from wifi, so when I only use 3G/hspda theres not really a problem for me.

What happens when you go to menu>settings>more>Mobile Networks>Network Operators? Does your carrier show up in the list? If no, then what happens when you click on Search Networks?
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes