FORUMS

Working ROM ICS FULL HTC SENSE 3.6 >>CAMERA WORKS<<

21 posts
Thanks Meter: 16
 
By nireyes25, Junior Member on 12th August 2012, 03:04 AM
Post Reply Email Thread
Every wondered about working ICS with HTC SENSE That everything includes camera and video recorder works?
Well, I read on the forum and made some things until I got this combination.
(I will put credits later to those who needs them if I will find thier topics.)
After Years of searching I got that :

First :
Download Blackout ICS Rom from here :
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1531218
yhe yhe, I know thier camera doesnt work but I got fix for that...
That Rom is perfect except that the camera doesnt work...
Well, Full wipe , and then install that ROM.
After installing the rom, restart phone and make everything as needed. You will see that camera doesnt work.

Second :
You will need to find which camera chip you got... How to do that? Download Root Explorer
Can be downloaded from here:
Mod edit removed
Install it to ur phone and make those steps:
Go to /sys/android_camera/sensor
Open Sensor with txt viewer...

Thrid step :
IF YOU HAVE SAMSUNG SENSOR DOWNLOAD : https://dl.dropbox.com/u/37405181/Vi...msung_chip.zip

IF YOU HAVE OmniVision SENSOR DOWNLOAD : https://dl.dropbox.com/u/37405181/Vi...V8810_chip.zip

(Thx to ted77usa)

4th Step : After you downloaded it and placed on ur phone's SD Card.
Go to recovery, choose 'choose zip file from sdcard' and choose the one you downloaded.
After Flashing is finished restart your phone and everything will work perfectly.

Proof That it is working :
*SORRY FOR HEBREW THING - IM FROM ISRAEL...
*SORRY FOR THE CAMERA VIEW, CUS ITS HARD TO BE ON CAMERA AND PICTURE THE SCREEN AND HOPE IT WILL BE FOCOUSED LOL


The Following 15 Users Say Thank You to nireyes25 For This Useful Post: [ View ] Gift nireyes25 Ad-Free
12th August 2012, 03:05 AM |#2  
soleil10's Avatar
Senior Member
M
Thanks Meter: 242
 
More
Really? This is what I tried to find since so many days. Thx and will test it now.
I did not install the mentioned ROM (Blackout ICS Rom) ever. It has the long press power problem or not?
One more question: ted77usa mentioned his patches are for Sense 4 but not mentioning for Sense 3.6. Have you tested the sense 3.6 with those 2 patches?
12th August 2012, 03:11 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 16
 
More
I dont have the long press power problem...That's what I can say
12th August 2012, 03:12 AM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 58
 
More
I just tried the Virtuous ROM and the camera fix worked for the camera, but broke wifi. So just be aware.
12th August 2012, 03:13 AM |#5  
Mikenif's Avatar
Retired Recognized Developer
Flag Hoofddorp
Thanks Meter: 541
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by nireyes25

I dont have the long press power problem...That's what I can say

Try with a unplugged USB
12th August 2012, 03:16 AM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 16
 
More
Quote:
Originally Posted by asif9t9

I just tried the Virtuous ROM and the camera fix worked for the camera, but broke wifi. So just be aware.

Yhe, thats the problem with Virtuous ROM.
In that way everything work, Wifi Camera Bluetooth, anything.

And to the one above me, it works without plugged usb.. No long press needed for me at least.

**Yes, they are working on sense 3.6 . Dont worry
***4:30AM here, need to go sleep. I will unswer on questions tommarow.

Good luck
12th August 2012, 04:06 AM |#7  
superstick1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 75
 
More
Quote:
Originally Posted by nireyes25

Second :
You will need to find which camera chip you got... How to do that? Download Root Explorer
Can be downloaded from here:
XXXXXXXXXXXX
Install it to ur phone and make those steps:
Go to /sys/android_camera/sensor
Open Sensor with txt viewer...

hmm.. kindly delete the second step. root explorer is a paid app.. and should not be downloaded for free like this..
12th August 2012, 04:31 AM |#8  
Member
Thanks Meter: 11
 
More
recording a video will result in a reboot =)
12th August 2012, 04:38 AM |#9  
QD2DC's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 2,835
 
More
This will break Wi-Fi, it's been stated countless times. Your years of searching seems exaggerated. Me thinks everyone should just wait for us to update our own Damn Rom and stop trying to do it for us. Unless you think you can do better then by all means do your own. We'll stop here and now if that's the case.

Sent from my ADR6425LVW using xda app-developers app
The Following 3 Users Say Thank You to QD2DC For This Useful Post: [ View ] Gift QD2DC Ad-Free
12th August 2012, 04:42 AM |#10  
saje2_main2's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 4
 
More
what happened if i flashed the wrong sensor..??
normally which sensor should flash...??
12th August 2012, 04:45 AM |#11  
soleil10's Avatar
Senior Member
M
Thanks Meter: 242
 
More
Quote:
Originally Posted by QD2DC

This will break Wi-Fi, it's been stated countless times. Your years of searching seems exaggerated. Me thinks everyone should just wait for us to update our own Damn Rom and stop trying to do it for us. Unless you think you can do better then by all means do your own. We'll stop here and now if that's the case.

Sent from my ADR6425LVW using xda app-developers app

In post 6, it is mentioned that WIFI works and ... all works. It is better to put this thread to yours as a post. But where is your ROM? I was waiting yesterday night ... Take yr time.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes