FORUMS
Remove All Ads from XDA

[MOD]Adhoc WIFI support for Android JellyBean Tablet (Tested by me with JoikuSpot)

66 posts
Thanks Meter: 35
 
By pssecretajent, Member on 24th February 2013, 06:26 AM
Post Reply Email Thread
Tested by me in rk3066 jelly bean tablet amoi q50 aka irulu as107 aka wammy desire using JoikuHotSpot in Nokia 5800 Xpress Music

ALSO TRY IT IN OTHER PHONES/TABLETS AND REPLY whether working or not

Known Issue --no issues even Google play works fine if u use joikuspot light 3.0 in nokia

----------------------------------------------------------------------------------------------
First Download root browser,terminal emulator and the file attached below



1.open root browser go to system/bin and select ur wpa_supplicant file and remember its permissions copy ur wpa_supplicant file to a known folder if something goes wrong.
2.open teminal emulator and write this
su(line change)
mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system(in 1 line) [mind the spaces also]
3.now delete ur wpa_supplicant file and paste my given wpa_supplicant file at system/bin and put the permissions as u hav remembered previously using Root Browser
4.now write this in ur terminal emulator
chown system.wifi /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf(in 1line) [here also give the spaces as spesified]
exit
exit

Now Reboot your tablet and you should now be able to connect to Adhoc wireless devices.


Imp Note: always open ur android browser first so that joiku page is loaded automatically.. then only everything will work.....

SOURCE-
http://androidtablethacks.com/androi...droid-tablets/



Attached Files
File Type: zip wpa_supplicant.zip - [Click for QR Code] (158.4 KB, 10599 views)
The Following 6 Users Say Thank You to pssecretajent For This Useful Post: [ View ] Gift pssecretajent Ad-Free
 
 
24th February 2013, 09:42 AM |#2  
pssecretajent's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 35
 
More
how to get started
Always after connecting open the android browser ...it will open a page of joikuspot....like this 192.168.2.1
After that g play and other things will work
24th February 2013, 10:14 AM |#3  
Divyesh42's Avatar
Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 9
 
More
support for just tablets
WHY NOT PHONES ??
24th February 2013, 11:37 AM |#4  
pssecretajent's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 35
 
More
u can try
Quote:
Originally Posted by Divyesh42

support for just tablets
WHY NOT PHONES ??

Just try it u all know if it will work or not I only have a tablet
The Following User Says Thank You to pssecretajent For This Useful Post: [ View ] Gift pssecretajent Ad-Free
24th February 2013, 05:08 PM |#5  
pssecretajent's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 35
 
More
i recommend joikuspot light 3.2 to use .....its very cool
25th February 2013, 04:04 AM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by pssecretajent

Tested by me in rk3066 jelly bean tablet amoi q50 aka irulu as107 aka wammy desire using JoikuHotSpot in Nokia 5800 Xpress Music

mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system [mind the spaces also]

when doing this, got error:
"Usage: mount [-r] [-w] [-o option] [-t type] device directory"

what did I do wrong? please help as I tried it three times already and made sure the type the space at the end
TIA
25th February 2013, 04:51 AM |#7  
pssecretajent's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 35
 
More
Quote:
Originally Posted by azz777

when doing this, got error:
"Usage: mount [-r] [-w] [-o option] [-t type] device directory"

what did I do wrong? please help as I tried it three times already and made sure the type the space at the end
TIA

Write like this
mount#-o#rw,remount#-t#yaffs2#/dev/block/mtdblock3#/system (all in 1line)
(# symbolises space)
25th February 2013, 05:16 AM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by pssecretajent

Write like this
mount#-o#rw,remount#-t#yaffs2#/dev/block/mtdblock3#/system (all in 1line)
(# symbolises space)

thank you very much for your reply. I found mistake
I missed the space before the "/system"

so now I went through all the steps without any problem, however after rebooting, it can't detect any wifi
25th February 2013, 05:24 AM |#9  
pssecretajent's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 35
 
More
Quote:
Originally Posted by azz777

thank you very much for your reply. I found mistake
I missed the space before the "/system"

so now I went through all the steps without any problem, however after rebooting, it can't detect any wifi

which device u hav?
25th February 2013, 05:27 AM |#10  
pssecretajent's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 35
 
More
Quote:
Originally Posted by azz777

thank you very much for your reply. I found mistake
I missed the space before the "/system"

so now I went through all the steps without any problem, however after rebooting, it can't detect any wifi

and hav u done the permissions part correctly?
25th February 2013, 05:38 AM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I used nook tablet with 16gb
yes, I did the permissions part correctly?
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes