FORUMS
Remove All Ads from XDA

[HOW-TO]Flash latest Radio in Recovery

5,030 posts
Thanks Meter: 10,783
 
By he_stheone64, Senior Member on 22nd April 2013, 01:01 PM
Post Reply Email Thread
How to upgrade to latest Radio

Credits:
  • turge for help with flashable version
  • Trick Droid testers incl. nobnut, deagleone, hansbert, dunc, hdneuling, ajthescot, tecardo, kiray being happy guinea test pigs here by flashing this stuff with risky commands first
  • Me for finding the method and being crazy enough to shoot first at my One, lol


We are glad we have our unlocked devices and can happily flash Custom ROM`s, backup and restore nandroids or flash mods. Nevertheless there are still some restrictions, since we still have no S-Off. Last week the latest 1.29.401.12 OTA update arrived and there is an option to upgrade via firmware.zip.

BUT...

this involves a lot of time and effort by relocking, flashing, unlocking and saving / restoring your sd content and needs matching CID.

NOW...

there is a painless,fast and easy way to use latest ROM base with latest Radio without the need of matching CID

What`s the benefit of upgrading a Radio?

The baseband is responsible for:
  • Signal quality
  • WiFi and Bluetooth connectivity
  • GPS / aGPS
  • Can improve battery due to improved signal quality
  • Can even improve camera
  • and more...


Who needs this?

Everyone who flashed first Custom Rom and also wants best possible signal quality.


This is how you can upgrade your RADIO without S-Off

1. Download Radio update.zip below and copy to your SD


2. Only an optional step for those, who want to have a Radio Firmware backup just in case

a) Connect your device via USB in recovery and open cmd in fastboot folder:

adb shell
dd if=/dev/block/mmcblk0p31 of=/sdcard/radio_firmware.img

You will now have current Radio on SD as radio_firmware.img

Expected output:

PHP Code:
# dd if=/dev/block/mmcblk0p31 of=/sdcard/radio_firmware.img
dd if=/dev/block/mmcblk0p31 of=/sdcard/radio_firmware.img
153601
+0 records in
153601
+0 records out
78643712 bytes 
(75.0MBcopied11.826523 seconds5.4MB/
3. Now just flash the Radio update.zip as usual in recovery, reboot your device and enjoy latest Radio


In case you want / need to restore your current Radio backup:

Either you adjust updater script to radio_recovery.img or just do it via adb in recovery:

dd if=/sdcard/radio_firmware.img of=/dev/block/mmcblk0p31


Download latest Radio from 2.17 base - 4A.16.3250.24_10.38.1150.03L

http://www.androidfilehost.com/?fid=23011596498370919
md5: 608F69629421993278010F5AA1A0A628


Download Radio from 1.29.401.12 WWE OTA - 4A.14.3250.13_10.33.1150.01L

http://www.androidfilehost.com/?fid=22926241640218828
md5: DD6FE84F9FDBD1F33D16703F2712CA38
The Following 186 Users Say Thank You to he_stheone64 For This Useful Post: [ View ] Gift he_stheone64 Ad-Free
 
 
22nd April 2013, 01:05 PM |#2  
nobnut's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 2,705
 
More
5 starred
The Following 4 Users Say Thank You to nobnut For This Useful Post: [ View ] Gift nobnut Ad-Free
22nd April 2013, 01:05 PM |#3  
jlevy73's Avatar
Senior Member
Los Angeles
Thanks Meter: 1,319
 
More
Oh man, were was this yesterday.

Great job, this will make everyone's life a lot easier.
The Following User Says Thank You to jlevy73 For This Useful Post: [ View ] Gift jlevy73 Ad-Free
22nd April 2013, 01:16 PM |#4  
daleski75's Avatar
Senior Member
Flag Northampton
Thanks Meter: 6,530
 
More
Could someone do a dump of the stock 1.28.401.7 HTC_001 radio for me?

Scrap that saw it's for custom recovery only.
The Following User Says Thank You to daleski75 For This Useful Post: [ View ] Gift daleski75 Ad-Free
22nd April 2013, 01:21 PM |#5  
Tetsumi06's Avatar
Senior Member
Flag Bangor
Thanks Meter: 164
 
More
+1 (need to see if it's the new radio or just atmospheric conditions that have murdered my mobile net speed)

Sent from my HTC One using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to Tetsumi06 For This Useful Post: [ View ] Gift Tetsumi06 Ad-Free
22nd April 2013, 01:30 PM |#6  
poczynek's Avatar
Senior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 779
 
More
That's amazing work! Thanks so much. After flashing, is there a way to tell it's been changed in 'About'? I checked baseband and am unsure what the new radio is??
The Following 2 Users Say Thank You to poczynek For This Useful Post: [ View ] Gift poczynek Ad-Free
22nd April 2013, 01:35 PM |#7  
grafik2's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 20
 
More
Is this the latest radio for USA AT&T?
The Following User Says Thank You to grafik2 For This Useful Post: [ View ] Gift grafik2 Ad-Free
22nd April 2013, 01:41 PM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 75
 
More
Quote:
Originally Posted by poczynek

That's amazing work! Thanks so much. After flashing, is there a way to tell it's been changed in 'About'? I checked baseband and am unsure what the new radio is??

+1
The Following User Says Thank You to jsbutran For This Useful Post: [ View ] Gift jsbutran Ad-Free
22nd April 2013, 01:43 PM |#9  
Senior Member
Thanks Meter: 11
 
More
Quote:
Originally Posted by grafik2

Is this the latest radio for USA AT&T?

Unfortunately it doesnt seen to help the issue. I am still getting the 3g to H flash from the custom Rom.

Sent from my HTC One using xda premium
22nd April 2013, 01:44 PM |#10  
poczynek's Avatar
Senior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 779
 
More
Ok so i updated and tested but no LTE/4G. I then restored with nandroid and it's LTE/4G in the same exact area i am in now.
The Following User Says Thank You to poczynek For This Useful Post: [ View ] Gift poczynek Ad-Free
22nd April 2013, 01:44 PM |#11  
emx_o's Avatar
Senior Member
Flag Munich
Thanks Meter: 37
 
More
just to be sure, I can use this with my German HTC One?
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes