FORUMS
Remove All Ads from XDA

[FAQS] [LT26i][4.1.2]{LEAK} Sony JellyBean Firmware: 6.2.B.0.197 (WORKING!)

932 posts
Thanks Meter: 1,099
 
By -Harsh-, Senior Member on 28th April 2013, 06:24 AM
Post Reply Email Thread
Hey guys,

Here is the Thread of the original ROM : http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2252940

DooMLoRD ask to make a New Thread so that the original thread is not spammed.

I will try to answer as fast as I can and try to update this post frequently too.

So, here we go!!

Tutorial by maxgo1 :

1) Is This ROM work for Locked Bootloader?
No

2) Will work for Locked Bootloader?
No. This rom, and all others roms JB need a special Kernel to work.. so.. this need unlocked bootloader..

3) I got a bootloop after install this ROM..
On recovery, make sure that /System is unmounted.. (should be like this "mount /system")

4) I am on (XYZ) ROM.. What do i do before i flash this ROM ?

First of all make sure that you fulfill requirements :

-unlocked bootloader
-previously on stock .55 ICS ROM or roms based on that [since some components of THIS rom contain files from those firmwares]
-supplied ROM
-any existing kernel with recovery

-download the ROM and save it on SDCARD
-reboot device into recovery (make sure that the /system partition is unmounted, i have noticed that in some kernels the /system partition remains mounted)
-flash the ROMs update.zip (this will take some time)
-thats it now reboot device
-at first boot device will reboot once after bootanimation thats expected
-next boot will take a long time!!!
-it might happen that in after some reboots u get a "flashing firmware screen" thats ok.. let it complete... DO NOT DISTURB WHILE THAT PROCESS IS GOING ON!!!
-after a few reboots the ROM should stabilize!
enjoy!

So Yes you should be on a STOCK BASED ROM OR THE FIRMWARE ITSELF

5) Is the network now working ??
Yes

6) When will the official release be ??
Somewhere around end of MAY

7) Found a bug ?
Ok!! It will help a lot!! Post it on this threat and someone will help you with that.. Sometimes bugs are individual problems or general problems.. So, if was a General one, Developers will take care of it.. If it was a Individual problem.. try solving it..

Before You flash backup everything including sdcard..

8) I flashed successfully, how do i enter recovery ?
To enter recovery keep pressing VOLUME UP button AFTER u see the "PINK" LED at bootup (Sony logo)

9) Procedure :

Wipe data, cache, system and dalvik.. Then flash !!

10) Status 7 error ??
Read the OP carefully make sure that the /system partition is unmounted

11) Does the ROM include STAMINA mode?
Only Battery Management is included, but someone said that when you get to 15% it says that you can activate STAMINA to improve battery. We need to wait until final fw for that.

12) Does the ROM include Auto Superior mode?
No, it only has Superior Auto Scene Recognition mode, contrary to the last leaked fw.

13) After flashing this, will the root remain?
This is pre-rooted rom

14) Will Bravia-Engine work?
No, Bravia-Engine only works on locked bootloader

15) What about the kernel version?
Its 3.4

16) Since it is based on .55, will the leak work?
its not based on .55

17) Can i relock my bootloader after i flashed this leaked rom?
At the moment NO

18) Will I lose SDCARD data if I flash this firmware?
Only apps

19) So an overclock is possible?
No

20) Can not use 3g with data ?
Manually enter access points
The Following 10 Users Say Thank You to -Harsh- For This Useful Post: [ View ] Gift -Harsh- Ad-Free
 
 
28th April 2013, 07:54 AM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 11
 
More
I can confirm that when it goes down to 15% of battery it says it recommend to active stamina mode
28th April 2013, 09:09 AM |#3  
Senior Member
Thanks Meter: 40
 
More
Locating without GPS isn't possible with this Rom or does anyone have a fix for this issue?

Sent from my LT26i using xda app-developers app
28th April 2013, 09:26 AM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 41
 
More
can you please point me towards the stock .55 firmware, to downgrade from cm10 before flashing this. I was sure i had a copy on my PC, but no longer!
thanks
28th April 2013, 09:33 AM |#5  
oskarvlc's Avatar
Member
Flag Valencia
Thanks Meter: 17
 
More
Quote:
Originally Posted by masterv1

Locating without GPS isn't possible with this Rom or does anyone have a fix for this issue?

Sent from my LT26i using xda app-developers app

It's working for me without GPS
28th April 2013, 09:45 AM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
can i use it for SL
28th April 2013, 10:27 AM |#7  
-Harsh-'s Avatar
OP Senior Member
Flag Rajkot
Thanks Meter: 1,099
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ishamm

can you please point me towards the stock .55 firmware, to downgrade from cm10 before flashing this. I was sure i had a copy on my PC, but no longer!
thanks

Dude you can use any stock based rom as well.. So just flash over to a rom based ON .55
like xzx and then you can flash this..




Quote:
Originally Posted by khanh157

can i use it for SL

Yup some users have tried it successfully :thumbup:

Sent from The Beauty - Xperia S
The Following 2 Users Say Thank You to -Harsh- For This Useful Post: [ View ] Gift -Harsh- Ad-Free
28th April 2013, 11:00 AM |#8  
Akhil's Avatar
Senior Member
Flag 21.14°N 81.38°E
Thanks Meter: 990
 
Donate to Me
More
Your point no. 14 is not correct.
Bravia Engine is working on unlocked bootloader.
If want to see the proof check out the original thread, I guess page no.25.
And download music info is also working.

Sent from my LT26i using xda premium
28th April 2013, 11:55 AM |#9  
Account currently disabled
Flag Mumbai
Thanks Meter: 99
 
More
Quote:
Originally Posted by Akhil

Your point no. 14 is not correct.
Bravia Engine is working on unlocked bootloader.
If want to see the proof check out the original thread, I guess page no.25.
And download music info is also working.

Sent from my LT26i using xda premium

Download music info doesn't download all the music info. It gives a download error after sometime.
28th April 2013, 12:01 PM |#10  
Akhil's Avatar
Senior Member
Flag 21.14°N 81.38°E
Thanks Meter: 990
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by akkiannu

Download music info doesn't download all the music info. It gives a download error after sometime.

No it didn't gave any error to me.
Track information was also updated successfully.
You might have some internet problems.

Sent from my LT26i using xda premium
28th April 2013, 12:02 PM |#11  
Account currently disabled
Flag Mumbai
Thanks Meter: 99
 
More
Quote:
Originally Posted by Akhil

No it didn't gave any error to me.
Track information was also updated successfully.
You might have some internet problems.

Sent from my LT26i using xda premium

Nope there are many such reports in that thread also. I have about 689 songs and it only updates music info of 120 of them.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes