FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Q] Odys Xelio 10PRO Tablet General Q&A

320 posts
Thanks Meter: 45
 
By SnowmanDK, Senior Member on 6th June 2013, 11:39 AM
Post Reply Email Thread
24th September 2013, 12:15 AM |#21  
Senior Member
Thanks Meter: 12
 
More
im thinking about buying this tablet. only 79$ from walmart. geez the prices of tablets are sooo cheap now a days.

what did you use/ how did you root this device? also would you say its worth the price given the bad lcd quality? im kidna iffy about it now reading this thread. to the OP i dont get how titanium backup messed everything up? what if you have your backup on external sd card, will that still cause the error?

thanks.
 
 
27th September 2013, 11:35 AM |#22  
SnowmanDK's Avatar
OP Senior Member
Flag Hammel
Thanks Meter: 45
 
More
Quote:
Originally Posted by zen_phones

im thinking about buying this tablet. only 79$ from walmart. geez the prices of tablets are sooo cheap now a days.

what did you use/ how did you root this device? also would you say its worth the price given the bad lcd quality? im kidna iffy about it now reading this thread. to the OP i dont get how titanium backup messed everything up? what if you have your backup on external sd card, will that still cause the error?

thanks.

Hi

I am sorry that I forgot to link to the root instructions I used.
http://www.slatedroid.com/topic/4692...the-right-way/
This SHOULD work with other RK-chipsets too, according to the author.


As answer to the Titanium Backup issues: I started out by using the external SD card.

Sent from my Xelio10Pro using xda app-developers app
6th October 2013, 05:09 AM |#23  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
A Wally World Buy...
Hey Folks,
First post here, so go easy on the nuB, OK?!

I jumped on the Walmart sale of the XELIO 10.1” Thursday night for $69, and Friday they went up to $99, so I am a happy camper so far. It will be here by next Thursday, & I can not wait!

I am also a nuB to tablets & Android, but not to computers & OS's, with Mint Linux 15 being my main OS this year. I have a question for all 2 of you 10.1” XELIO users...

Mine is listed as XELIO P1001A-BK, no Pro in the name, and no Odys in the name, but from what I have read over the last few weeks is that all 3 of these are basically the same thing spec wise, just slightly different names for different areas.

And all 3 have the same praise & the same grips against them...

I am wondering if the same flashing operation carries across all 3 models, or if each one can only be upgraded from it's own propriety OS....I know I have had NO luck finding out ANY real info on mine, with the main CPU being either a Rockchip or Allwinner according to who you ask.

Any way I can tell when I receive the unit, short of opening it up?

Anyway, I will be checking back in on the thread, and hoping to contribute some if I can.
7th October 2013, 02:02 PM |#24  
toddwilfreeman's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
I've read elsewhere on the web that the HKC X101 is the same as the ODYS XELIO 10PRO, can anyone confirm that?

OP: After rooting the tablet, what software did you use to flash the new ROM? I usually use TWRP to flash ROMS on my SG3...
7th October 2013, 08:50 PM |#25  
SnowmanDK's Avatar
OP Senior Member
Flag Hammel
Thanks Meter: 45
 
More
If you can find cpu z then you should be able to get information similar to what is shown in my two attached screenshot.


Sent from my Xelio10Pro using xda app-developers app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1381175397869.jpg
Views:	160
Size:	59.2 KB
ID:	2309183   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1381175411551.jpg
Views:	149
Size:	76.0 KB
ID:	2309185  
7th October 2013, 08:52 PM |#26  
SnowmanDK's Avatar
OP Senior Member
Flag Hammel
Thanks Meter: 45
 
More
Quote:
Originally Posted by toddwilfreeman

I've read elsewhere on the web that the HKC X101 is the same as the ODYS XELIO 10PRO, can anyone confirm that?

OP: After rooting the tablet, what software did you use to flash the new ROM? I usually use TWRP to flash ROMS on my SG3...

I just rooted the tablet, but are still using the stock rom. No custom roms exist for these as far as I know.

Sent from my Xelio10Pro using xda app-developers app
7th October 2013, 09:16 PM |#27  
toddwilfreeman's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
I'll try and get CPU-Z on there to see if the specs match up. From what I've read, these two tablets are also the same as the Orange TB1010.

I have 2 "free" HKC variants of this tablet, but they come with 4.0.4 installed, so that's why I'm interested in your stock ROM. I want to upgrade them as much as possible. Pretty "decent" tablets, even if just for eReading purposes. They crapped out as supplemental sales tools for daily use where my uncle works, but he offered them to me if I could make them run better. A major drawback of the current HKC ROM is that I haven't been able to install the Play Store, and the tablets will apparently cease to work after a certain amount of time. Haven't used them long enough to repeat this, but I'll take my uncle's word for it.

After seeing if I can flash these, I'm going to strengthen the charge port connections on the inside, as it tends to struggle to gain a reliable connection. Normally you have to tweak the plug to get it just right.

After I'm done, I'll come back and post my experiences with it.

Sent from my SPH-L710 using xda app-developers app


EDIT: Same specs as the ODYS. Also, I apparently have root access.

SnowmanDK, what are you using for recovery?
7th October 2013, 10:42 PM |#28  
toddwilfreeman's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by SnowmanDK

If you can find cpu z then you should be able to get information similar to what is shown in my two attached screenshot.


Sent from my Xelio10Pro using xda app-developers app

Quick question.. Under the Battery tab, what does your tablet report for Health?

Also, have you run into any issues with good connectivity with your charger? Darn thing wasn't designed well for the HKC's, as it's a bit long and spindly.. gives it too much torque.
8th October 2013, 06:25 AM |#29  
SnowmanDK's Avatar
OP Senior Member
Flag Hammel
Thanks Meter: 45
 
More
Quote:
Originally Posted by toddwilfreeman

Quick question.. Under the Battery tab, what does your tablet report for Health?

Also, have you run into any issues with good connectivity with your charger? Darn thing wasn't designed well for the HKC's, as it's a bit long and spindly.. gives it too much torque.

Health: Good
Regarding the charger connectivity: I had issues also, but it turned out to be caused by the plug not getting far enough into the tablet.
I fixed it by carefully cutting about 1 millimeter off the plastic on the plug. I hope you understand what I mean. English isn't my native language

Quote:
Originally Posted by toddwilfreeman

SnowmanDK, what are you using for recovery?

I just use stock recovery. I tried out the CWM recovery, but it didn't work on my tablet.

Sent from my Xelio10Pro using xda app-developers app
28th October 2013, 05:48 PM |#30  
YetAnotherForumUser's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,668
 
More
Quote:
Originally Posted by SnowmanDK

Let's try to keep all Q&A's for this tablet in one thread for now. Wonder if I should drop tips here too?

Autocreates junk files

ONE folder gets filled with junk files which renders the entire tablet almost unusable. I can't even delete the files.
All I can do is to shut down the tablet, connect the SD to a pc and backup all files, EXCEPT the backup folder as it's corrupted.
My tablet is running on Android 4.1.x (it DOES say "x" in the phone info) stock rom with root access.
It's ONLY folders called something with "Backup", like "Backups" and "TitaniumBackup" that have been affected so far.
It's also only the folder with that name on my EXTERNAL SD that's affected.
Several virus scans have been performed which came up clean.
I even wiped the entire unit including System/data/cache, also to no avail.

This issue happens MORE than once per day. The tablet gets very sluggish, and the files are there.
I found out that when I did NOT have a folder with "backup" in it, then it runs for days with no issues.

Note that I also have a phone (LG Optimus 2X) which have NO problems. The phone uses a rooted Android 4.2.2 custom rom.

I attached a dual screenshot showing a clean folder and one full of junk. Note dates for creation.

Anyone have any ideas as to what causes it?

This seems to be a common bug on Rockchip hardware: http://www.freaktab.com/showthread.p...ard-Corruption

Whether it is a hardware or software problem remains to be seen. I don't think the problem is caused by the FAT32 filesystem driver per se, it is more likely the result of something between the filesystem and the card - the mmc driver, possibly power management, etc. The fact that it only occurs with FAT32 is more likely to be caused by that filesystem being the only one accepted - and thus handled - by the sdcard subsystem. It would not surprise me if, after hacking ext4 support into the sdcard subsystem, the bug also occurred there.
28th October 2013, 10:59 PM |#31  
SnowmanDK's Avatar
OP Senior Member
Flag Hammel
Thanks Meter: 45
 
More
Quote:
Originally Posted by YetAnotherForumUser

This seems to be a common bug on Rockchip hardware: http://www.freaktab.com/showthread.p...ard-Corruption

Whether it is a hardware or software problem remains to be seen. I don't think the problem is caused by the FAT32 filesystem driver per se, it is more likely the result of something between the filesystem and the card - the mmc driver, possibly power management, etc. The fact that it only occurs with FAT32 is more likely to be caused by that filesystem being the only one accepted - and thus handled - by the sdcard subsystem. It would not surprise me if, after hacking ext4 support into the sdcard subsystem, the bug also occurred there.

Well, at the link you posted they point out that the internal SD card is NEVER affected by the corruption.
When I use Titanium Backup Pro WITHOUT any external SD card mounted then the internal gets corrupted.
This forced me to restore to factory default, as the internal SD card became read-only.
In my case this happens ONLY when using Titanium Backup Pro, and ONLY to the SD card I use for backup.
For the last few months I have used the tablet without Titanium Backup Pro installed, and I have had NO corruption issues.

Sent from my Xelio10Pro using xda app-developers app
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
odys, xelio 10pro

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes