FORUMS
Remove All Ads from XDA

[ROM] Official Sony JB 6.2.B.0.211 ROM Pre-Rooted CWM

13,194 posts
Thanks Meter: 39,785
 
Post Reply Email Thread
---[ RELEASED! ]---


[ info ]

Hello friends,



so friends after numerous leaks here is the official Sony JB ROM firmware 6.2.B.0.211 for the Xperia S (LT26i)... this will also work on the Xperia SL (LT26ii)...

THIS ROM PACKAGE INCLUDES SIGNED STOCK KERNEL!

This can be flashed using ANY recovery!!! on BOTH LOCKED AND UNLOCKED BOOTLOADER supported!!!



here is the build.prop of this ROM: http://pastebin.com/MBvaqvjz







[ screenshots ]







[ WARNING ]

PLEASE DO NOT CROSSFLASH THIS ROM... this is ment only for LT26i/LT26ii (Xperia S/SL)... please do not flash it on LT26w/LT28/etc....



THE INSTALLER WILL DO A FACTORY RESET AND WILL WIPE THE DATA & CACHE PARTITIONS!!!

THOSE UPGRADING FROM .200 FW SHOULD TAKE BACKUP OF THE ROM BEFORE FLASHING! IF YOU WANT YOUR DATA BACK YOU CAN DO AN ADVANCED RESTORE IN RECOVERY!






[ features ]
  1. Easy to flash update.zip via recovery
  2. Prerooted (SuperSU v1.30) and busybox (1.20.2) installed
  3. working STOCK KERNEL



[ requirements ]
  • BOTH LOCKED & UNLOCKED bootloader!
  • previously on stock .45/.50/.55 ICS ROM or roms based on that [since baseband of the official JB ROM is same as ICS ] OR .200 JB FW
  • supplied ROM
  • any existing recovery!



[ how to install ]
  1. download the ROM and save it on SDCARD
  2. reboot device into recovery
  3. make sure that the /system partition is unmounted, i have noticed that in some kernels the /system partition remains mounted
  4. flash the ROMs update.zip (this will take some time)
  5. thats it now reboot device!!
  6. at first boot device will reboot once after bootanimation thats expected
  7. next boot will take a long time!!!
  8. it might happen that in after some reboots u get a "flashing firmware screen" thats ok.. let it complete... DO NOT DISTURB WHILE THAT PROCESS IS GOING ON!!!
  9. after a few reboots the ROM should stabilize!
  10. enjoy!


[ want a more powerful kernel with recovery? ]

For now this is only for unlocked bootloaders: DooMKernel



[ want stock kernel with recovery? ]


For unlocked bootloaders: Flash this kernel
NOTE PLEASE USE CWM 6.0.2.7 TO FLASH THIS ROM



For LOCKED bootloaders: Flash this recovery package




[ donations ]

if u feel that this work has helped u OR u think that the work i put into making this is worthy of donations, then click on the following link for buying me some coffee/beer/etc

PAYPAL DONATION LINK



[ download link ]

kindly DO NOT MIRROR MY FILES!!!

LT26-DooMLoRD-JB-211_prerooted.zip (MIRROR1) (MIRROR2)
MD5HASH: dc13c9cae9ce67a9a37cf8cee20d45ac ] { 490 MB / 51,38,49,077 bytes }



READ THE SECOND POST IF YOU ARE HAVING ANY ISSUES!




i understand that everyone is really happy about this but please dont flood this thread with "thank you" posts... there is a "Thanks" button, use that... and if u are overjoyed there is always an option to donate or buy one of my awesome apps from Google Play Store!


** NEW *** Xperia SDCARD Mounter App!



READ THE FULL THREAD BEFORE ASKING ANY QUERIES OR REPORTING ANY BUGS/ISSUES





ENJOY!!!
The Following 176 Users Say Thank You to DooMLoRD For This Useful Post: [ View ] Gift DooMLoRD Ad-Free
11th June 2013, 10:51 PM |#2  
DooMLoRD's Avatar
OP Inactive Recognized Developer
Flag Pune
Thanks Meter: 39,785
 
Donate to Me
More
[ troubleshooting ]


if you are getting this issue:
Quote:
Originally Posted by Schakel

I'm on Locked bootloader and .55 with cmw and root.
Checked de MD5 and it is matching.

But when i install the zip package, i got the error:
Symlink: Some symlinks failed
E: error in /sdcard/LT26-DooMLoRD-JB-211_prerooted.zip
(status 7)
Installation aborted.


What can i do to fix that?

try this:
Quote:
Originally Posted by DooMLoRD

while still in recovery go to "Mounts and Storage" -> unmount /system

now flash the ROM again




if you are having this issue:
Quote:
Originally Posted by Damoedge


Quote:
Originally Posted by DooMLoRD

which CWM are u using?

are u getting Error Status 7 Assert failed?

Im getting this error so what can ido??

try this:
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=117




useful post:
Quote:
Originally Posted by superjugy

For those getting error 7 try this:

Get into recovery and see. if /system is mounted, unmount it first!.
If it isn't mounted mount and unmount

The trick is that if it can't mount then it will fail with error 7. So if you can't mount and unmount don't flash DoomLord's Rom yet

You need the FIXED recovery that DoomLord uploaded.

Now we have to fix the script DoomLord uploaded. Download DoomLord's fixed recovery and right click the install.bat file and select edit.
Near the end of the file there is the line that says reboot. erase that line!!

It seems there are times the reboot is too fast and the recovery install is interrupted. So we will have to reboot the phone manually.

Now save the file and run it. As you can see in the script's last lines they begin with the word su. That means it is asking for root. If your phone has root there is a chance a dialog appears asking for permission. say yes!!! if it doesn't ask maybe a toast message will appear saying "shell has been granted root permissions"

Anyway you should be checking your phone's screen constantly

If you see either the toast or dialog then we are fine to reboot and it will automatically enter recovery. repeat step 1 to verify if you can mount and unmount /system.

If you didn't see any of those then you might not have root and need to root first!

If after all this you can mount and unmount /system then you shouldn't have trouble to flash just remember to unmount /system before flashing the room.

That's it good luck.

Click thanks if I helped you.

The Following 29 Users Say Thank You to DooMLoRD For This Useful Post: [ View ] Gift DooMLoRD Ad-Free
11th June 2013, 11:00 PM |#3  
SsneakersS's Avatar
Senior Member
Flag Żory
Thanks Meter: 27
 
More
Great

wyciachane z Ski
11th June 2013, 11:10 PM |#4  
cikoxda's Avatar
Senior Member
Flag Bari
Thanks Meter: 90
 
More
wooow great Doom...waiting for download an testing!!
what about 1080p recording?
11th June 2013, 11:10 PM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 479
 
Donate to Me
More
Which region, DoomLord?

Sent from the outer space, delivered by an android
11th June 2013, 11:15 PM |#6  
DooMLoRD's Avatar
OP Inactive Recognized Developer
Flag Pune
Thanks Meter: 39,785
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by cikoxda

wooow great Doom...waiting for download an testing!!
what about 1080p recording?

its still a bit jittery... but that could be because of a fresh install...


Quote:
Originally Posted by donjamal

Which region, DoomLord?

Sent from the outer space, delivered by an android

not really sure... here is the build.prop:
http://pastebin.com/MBvaqvjz





@ALL

i am uploading to 2-3 mirror sites... dont worry you will get good download speeds
The Following 9 Users Say Thank You to DooMLoRD For This Useful Post: [ View ] Gift DooMLoRD Ad-Free
11th June 2013, 11:17 PM |#7  
shad0wboss's Avatar
Senior Member
Flag Genève
Thanks Meter: 149
 
More
Quote:
Originally Posted by DooMLoRD

its still a bit jittery... but that could be because of a fresh install...




not really sure... here is the build.prop:
http://pastebin.com/MBvaqvjz





@ALL

i am uploading to 2-3 mirror sites... dont worry you will get good download speeds

- In CWM when it says mount /system, does it mean that system is unmounted?

EDIT: "ro.semc.version.fs=WORLD" Does it mean, it's world generic?
11th June 2013, 11:18 PM |#8  
Ben36's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 2,890
 
More
What have they noticeably fixed?

Sent from my 4.2.2 Xperia S via Tapatalk
11th June 2013, 11:19 PM |#9  
DooMLoRD's Avatar
OP Inactive Recognized Developer
Flag Pune
Thanks Meter: 39,785
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by shad0wboss

- In CWM when it says mount /system, does it mean that system is unmounted?

if it says "mount /system" then system is already unmounted...

if it says "unmount /system" then system is mounted and needs to be unmounted for this to flash properly...


Quote:
Originally Posted by Ben36

What have they noticeably fixed?

Sent from my 4.2.2 Xperia S via Tapatalk


i dont know... ask sony..
The Following 3 Users Say Thank You to DooMLoRD For This Useful Post: [ View ] Gift DooMLoRD Ad-Free
11th June 2013, 11:20 PM |#10  
Sirence's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 135
 
More
Quote:
Originally Posted by Ben36

What have they noticeably fixed?

Sent from my 4.2.2 Xperia S via Tapatalk

Is it worth flashing this? So far I heard there it's no change to. 200, is that true?

Sent from my LT26i using Tapatalk 2
11th June 2013, 11:29 PM |#11  
shad0wboss's Avatar
Senior Member
Flag Genève
Thanks Meter: 149
 
More
Doom, did you notice this:

ro.semc.version.fs=WORLD

Is this world generic then?

---------- Post added at 11:29 PM ---------- Previous post was at 11:21 PM ----------

Quote:
Originally Posted by Sirence

Is it worth flashing this? So far I heard there it's no change to. 200, is that true?

Sent from my LT26i using Tapatalk 2

There has to be a change. It is probably worth flashing as it is another official update...
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes