[NIGHTLY][ROM][4.3.1] CyanogenMod 10.2 for Acer A700

3,928 posts
Thanks Meter: 21,367
 
By pawitp, Inactive Recognized Developer on 19th October 2013, 03:02 AM
Post Reply Email Thread
CyanogenMod is a free, community built, aftermarket firmware distribution of Android 4.3 (Jelly Bean), which is designed to increase performance and reliability over stock Android for your device.

Code:
#include 
/*
 * Your warranty is now void.
 *
 * I am not responsible for bricked devices, dead SD cards,
 * thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please
 * do some research if you have any concerns about features included in this ROM
 * before flashing it! YOU are choosing to make these modifications, and if
 * you point the finger at me for messing up your device, I will laugh at you.
 */
CyanogenMod is based on the Android Open Source Project with extra contributions from many people within the Android community. It can be used without any need to have any Google application installed. Linked below is a package that has come from another Android project that restore the Google parts. CyanogenMod does still include various hardware-specific code, which is also slowly being open-sourced anyway.

All the source code for CyanogenMod is available in the CyanogenMod Github repo. And if you would like to contribute to CyanogenMod, please visit out Gerrit Code Review. You can also view the Changelog for a full list of changes & features.

Device-specific source code for the Acer A700 are available from https://github.com/CyanogenMod/android_device_acer_a700 and https://github.com/CyanogenMod/android_kernel_acer_t30

Do not submit bug on CyanogenMod issue tracker

Downloads
Latest Nightly: http://get.cm/?device=a700
Google Apps: http://goo.im/gapps

Installation
  1. Install CWM recovery from http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1791165 (note that the old touch version will not work because of incorrect default.prop from CWM builder)
  2. Do a Nandroid Backup!
  3. Install the ROM using ClockworkMod Recovery
  4. Optionally install the Google Addon
  5. Wipe data if coming from stock

Changelog
A rough changelog is (will be) available here:
http://changelog.bbqdroid.org/#/cm10.2/a700 or http://10.2.cmxlog.com/?device=a700

Reporting Bugs

You are allowed to report bugs only in this thread.
  • Grab a logcat right after the problem has occurred. (Please include at least a few pages of the log, not just the last few lines, unless you know what you're doing.)
  • If it is a random reboot, grab /proc/last_kmsg. (Do not bother getting a logcat unless you can get it just before the reboot. A logcat after a reboot is useless)
Remember to provide as much info as possible. The more info you provide, the more likely that the bug will be solved. The following is a useful format to follow.

Code:
What is your--
Tablet model:
Radio (baseband):
CM version:
CM Download url:
Gapps version:

Did you--
wipe:
 restore with titanium backup:
reboot after having the issue:

Are you using--
a task killer:
a non-stock kernel:
CMSettings/Performance settings (other than stock):
other modifications:

Provide any additional information (observations/frequency of problem/last version it worked on/etc) as needed:
The CyanogenMod team would like to thank everyone involved in helping with testing, coding, debugging & documenting! Enjoy!
The Following 22 Users Say Thank You to pawitp For This Useful Post: [ View ] Gift pawitp Ad-Free
19th October 2013, 12:56 PM |#2  
scoobyjenkins's Avatar
Senior Member
Flag Leeds
Thanks Meter: 4,858
 
More
Testing now after a fresh install and so far all seems to be working. Even though I can't find an option for screen sensitivity settings, the default seems to be the same as extra high in CM10.1 which I'm very pleased about as I couldn't abide using anything less! Thanks very much for porting this @pawitp :thumbup:
The Following User Says Thank You to scoobyjenkins For This Useful Post: [ View ] Gift scoobyjenkins Ad-Free
19th October 2013, 02:27 PM |#3  
OP Inactive Recognized Developer
Flag Bangkok
Thanks Meter: 21,367
 
More
Quote:
Originally Posted by scoobyjenkins

Testing now after a fresh install and so far all seems to be working. Even though I can't find an option for screen sensitivity settings, the default seems to be the same as extra high in CM10.1 which I'm very pleased about as I couldn't abide using anything less! Thanks very much for porting this @pawitp :thumbup:

Screen sensitivity setting is removed and defaulted to "very high". Power mode is moved to performance settings.
The Following 3 Users Say Thank You to pawitp For This Useful Post: [ View ] Gift pawitp Ad-Free
19th October 2013, 04:25 PM |#4  
herogjan's Avatar
Senior Member
Flag Uitgeest
Thanks Meter: 66
 
More
Thumbs up
Pawtip thanks, your awesome!

Downloading right now,
19th October 2013, 09:35 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Good work pawitp, just a quick question. Does USB OTG work on this?

I'm not sure if there's a problem with my usb connection. Thanks.
20th October 2013, 02:43 AM |#6  
OP Inactive Recognized Developer
Flag Bangkok
Thanks Meter: 21,367
 
More
Quote:
Originally Posted by boringest

Good work pawitp, just a quick question. Does USB OTG work on this?

I'm not sure if there's a problem with my usb connection. Thanks.

What are you trying to use? There are minor changes with the implementation, but I've tested it with my thumbdrive and it works.
20th October 2013, 05:15 AM |#7  
dadecamp's Avatar
Senior Member
casa grande
Thanks Meter: 21
 
More
I was able to use TWRP to flash without any problems.
Everything seems to be working great.
Thank you. :thumbup:

Sent from my A700 using Tapatalk 4
20th October 2013, 07:40 AM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by pawitp

What are you trying to use? There are minor changes with the implementation, but I've tested it with my thumbdrive and it works.

I've tried it with a usb2 and a usb3 thumb drive, both won't work. checked the cable too with my phone but it works there. Probably it's the port in my A700, seems a bit loose...thanks anyway
20th October 2013, 08:53 AM |#9  
OP Inactive Recognized Developer
Flag Bangkok
Thanks Meter: 21,367
 
More
Quote:
Originally Posted by boringest

I've tried it with a usb2 and a usb3 thumb drive, both won't work. checked the cable too with my phone but it works there. Probably it's the port in my A700, seems a bit loose...thanks anyway

If the usb port is working, usb-otg should work. Does the thumbdrive get powered (flashing LEDs) or not?
20th October 2013, 09:13 AM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by pawitp

If the usb port is working, usb-otg should work. Does the thumbdrive get powered (flashing LEDs) or not?

no, the thumbdrive doesn't get powered on my a700.
20th October 2013, 09:22 AM |#11  
OP Inactive Recognized Developer
Flag Bangkok
Thanks Meter: 21,367
 
More
Quote:
Originally Posted by boringest

no, the thumbdrive doesn't get powered on my a700.

Then that's beyond the scope of the changes in cm 10.1 and cm 10.2, and is probably a hardware issue.
The Following User Says Thank You to pawitp For This Useful Post: [ View ] Gift pawitp Ad-Free
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
development

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes