FORUMS
Remove All Ads from XDA

Xperia Z1 touch screen problem

297 posts
Thanks Meter: 86
 
By @ARC-S@, Senior Member on 24th November 2013, 02:14 PM
Post Reply Email Thread
My touchscreen is really bad right now it has problems sensing touch

Two video examples which are exactly like my problem

1. http://www.youtube.com/watch?v=oj1P0X12r_A ----- Start at 0:24
2. http://www.youtube.com/watch?v=h0sqwwUoEPc

I thinks it's a software problem since most Xperia Z1 users are having this problem?
Thanks for all your help!

Edit: Apparently many users are having this problem... Just found another vid : http://www.youtube.com/watch?v=wD_PS7EoQI8
The Following User Says Thank You to @ARC-S@ For This Useful Post: [ View ] Gift @ARC-S@ Ad-Free
 
 
24th November 2013, 11:17 PM |#2  
chitose_ndy's Avatar
Senior Member
Flag Jakarta
Thanks Meter: 189
 
More
In my opinion, its software problem related ..

I mean the sensor maybe need more tweaks and stuffs ..

Anyway, its just my opinion

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk
25th November 2013, 11:58 AM |#3  
@ARC-S@'s Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 86
 
More
Quote:
Originally Posted by chitose_ndy

In my opinion, its software problem related ..

I mean the sensor maybe need more tweaks and stuffs ..

Anyway, its just my opinion

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk

Alright, thanks for your opinion... I'll try to go back to older firmwares to test wether it is hardware or software related

If this is a hardware problem, Sony will have some BIGGGGGGG trouble

EDIT : Okay, I have just went back to 524 firmware to test and I can confirm that the problem still persists.
SweFox
25th November 2013, 02:20 PM |#4  
Guest
Thanks Meter: 0
 
More
As I wrote in the other thread my phone seems fine, tried 5 times. Someone said that it happened when you got in contact with the aluminium.
So I took the phone out of its case and tried, still fine.
28th November 2013, 04:06 AM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
More ajour the issue here
http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia...ue/td-p/434537
http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia...ms/td-p/410611
28th November 2013, 04:24 PM |#6  
dladz's Avatar
Senior Member
Flag Liverpool
Thanks Meter: 1,779
 
Donate to Me
More
I've noticed a loss of touch across the right edge of the screen, most noticable when playing candy crush and i want to switch on the far right, but in normal use it's absolutely fine, points to software in this case.

If you want to know if there are problems then download a multi touch app and move your finger across every inch of the screen, if you lose contact you'll know theres a problem and you'll have some tangible evidence when you take it back to the shop.
30th November 2013, 01:45 AM |#7  
snekkarn's Avatar
Member
Thanks Meter: 17
 
More
Im so pissed at this crappy thouch screen.. if i type to fast and not hard enough it wont register it.. aspesially annoying with the spacebar.. its like 50/50 chance its gonna work each time.. is this hardware or software?? Such an high en product and it really sucks.. gonna go back to my s3 if this isnt fixable..

Sent from my C6903 using XDA Premium 4 mobile app
30th November 2013, 02:27 PM |#8  
@ARC-S@'s Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 86
 
More
I'm starting to rather dislike Sony now . I can't believe so many problems can be found on a $5998 HKD, HIGH END smartphone . When I first saw an Xperia Z1, I immediately fell in love with it. I decided to save up all my money to get one, for a few months I only used 1/4 of my lunch money for lunch. And then you know what? I end up with a f*cked up touchscreen, bootloader unlocking problems and a yellow, ugly screen that don't want to see anymore. More then 6 of my friends are gonna buy an Xperia Z1 (cuz they saw mine) But I'm gonna make them change their minds and buy something else.
30th November 2013, 06:17 PM |#9  
eclyptos's Avatar
Senior Member
Planet Earth
Thanks Meter: 645
 
More
I thinking they assembling the product with different quality hardware for differen continent. I got mine all original and working fine. I just saying.
1st December 2013, 02:02 AM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
We are some people on the sonymobile forum with the issue.
I have a brand new Z1 on the Way from the store now.






Sent from my iPad using Tapatalk HD
1st December 2013, 04:09 AM |#11  
El.Guaje's Avatar
Senior Member
Flag Ho Chi Minh
Thanks Meter: 142
 
More
Mine is fine. Is on .257 now.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes