FORUMS
Remove All Ads from XDA

[MOD][GUIDE] How To Unlock The Status-Bar Notification Panel Hidden Toggles!

3,627 posts
Thanks Meter: 15,454
 
By jovy23, Senior Member on 19th December 2013, 07:22 AM
Post Reply Email Thread
★How To Unlock The Status-Bar Notification Panel Hidden Toggles★

WHAT DOES THIS MOD DO: This mod will let you unlock the status bar notification panel hidden toggles by default without the need to use any of those SQLite editor apps to add them back in.

★ Go into the system/csc folder on any rom using any root explorer or on a pc and open up "feature.xml"
★ If you don't have "feature.xml", then open up "others.xml" instead.

NOW LOOK FOR:

Code:
<!-- Settings -->


ALL THE WAY AT THE BOTTOM OF <!-- Settings --> ADD THESE TWO NEW LINES BELOW!

Code:
<CscFeature_Setting_DefNotificationPanelOrder>Wifi;MobileData;Location;SilentMode;AutoRotate;Bluetooth;Ebook;DormantMode;WiFiHotspot;Brightness;PowerSaving;AllShareCast;MultiWindow;SBeam;Nfc;AirView;AirGesture;SmartNetwork;ToddlerMode;DrivingMode;SmartStay;SmartScroll;SmartPause;Sync;AirplaneMode</CscFeature_Setting_DefNotificationPanelOrder>
<CscFeature_Setting_DefQuickPanelOrder>Wifi;MobileData;Location;SilentMode;AutoRotate;Bluetooth;Ebook;DormantMode;WiFiHotspot;Brightness;PowerSaving;AllShareCast;MultiWindow;SBeam;Nfc;AirView;AirGesture;SmartNetwork;ToddlerMode;DrivingMode;SmartStay;SmartScroll;SmartPause;Sync;AirplaneMode</CscFeature_Setting_DefQuickPanelOrder>
IF YOUR DOING THIS ON "others.xml" ADD THOSE TWO SAME LINES RIGHT ABOVE </FeatureSet> THAT'S TOWARDS AT THE BOTTOM OF THE XML FILE.

By doing this you should now have 25 toggles in your status bar notification panel. There are two more hidden toggles which are "PersonalMode" and also "DoNotDisturb". These two toggles seem to not do anything since PersonalMode is probably used for KNOX and DoNotDisturb once you press on the toggle to disable it, you cant enable/disable it again. If you want those other two toggles for any reason just to have 27 toggles instead of 25, then here are the two lines with them in it.

Code:
<CscFeature_Setting_DefNotificationPanelOrder>Wifi;MobileData;Location;SilentMode;AutoRotate;Bluetooth;Ebook;DormantMode;WiFiHotspot;Brightness;PowerSaving;AllShareCast;MultiWindow;SBeam;Nfc;AirView;AirGesture;SmartNetwork;ToddlerMode;PersonalMode;DrivingMode;SmartStay;SmartScroll;SmartPause;Sync;AirplaneMode;DoNotDisturb</CscFeature_Setting_DefNotificationPanelOrder>
<CscFeature_Setting_DefQuickPanelOrder>Wifi;MobileData;Location;SilentMode;AutoRotate;Bluetooth;Ebook;DormantMode;WiFiHotspot;Brightness;PowerSaving;AllShareCast;MultiWindow;SBeam;Nfc;AirView;AirGesture;SmartNetwork;ToddlerMode;PersonalMode;DrivingMode;SmartStay;SmartScroll;SmartPause;Sync;AirplaneMode;DoNotDisturb</CscFeature_Setting_DefQuickPanelOrder>
If you want, you can also change the order of the toggles in those two lines by re-arranging them around, just make sure that they are in the same order for both the <CscFeature_Setting_DefNotificationPanelOrder> and <CscFeature_Setting_DefQuickPanelOrder> lines.

Note: I kept the toggles the same order for both lines for best results in my opinion, I haven't re-arranged them both differently so who knows it will probably work that way also, just let me know.
The Following 17 Users Say Thank You to jovy23 For This Useful Post: [ View ] Gift jovy23 Ad-Free
 
 
19th December 2013, 09:14 AM |#2  
jjjjayd13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 36
 
More
Thanks much!

jjjjayd13
19th December 2013, 10:49 AM |#3  
Awesome post. Very helpfully. The only toggle missing there is flashlight!
19th December 2013, 12:39 PM |#4  
jjjjayd13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 36
 
More
Any other 'specific' instructions, ie additional spaces or spacing? The process I used was to copy your lines and paste them into file.

The toggles are not taking effect for me.

TIA,

jjjjayd13, ;(
19th December 2013, 12:44 PM |#5  
jovy23's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 15,454
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jjjjayd13

Any other 'specific' instructions. The process I used was to copy your lines and paste them into file.

The toggles are not taking effect for me.

TIA,

jjjjayd13, ;(

It has always worked for me after doing the mod try wiping dalvik/cache in aroma and see if that works. Also how did you implemented the mod have you used a root explorer or have you done it on your pc?

Sent from my SM-N900T using Tapatalk
19th December 2013, 01:07 PM |#6  
jjjjayd13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 36
 
More
Quote:
Originally Posted by jovy23

It has always worked for me after doing the mod try wiping dalvik/cache in aroma and see if that works. Also how did you implemented the mod have you used a root explorer or have you done it on your pc?

Sent from my SM-N900T using Tapatalk

I used root explorer and tried wiping dalvik/cache but no success.

Will try later using a different ROM.

jjjjayd13,
19th December 2013, 08:46 PM |#7  
mr pnut's Avatar
Senior Member
Flag Compton Ca.
Thanks Meter: 481
 
Donate to Me
More
K I'm lost.......sorry but wat two lines do I add?

Sent from my SM-N900T using XDA Premium 4 mobile app
19th December 2013, 08:59 PM |#8  
jovy23's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 15,454
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jjjjayd13

I used root explorer and tried wiping dalvik/cache but no success.

Will try later using a different ROM.

jjjjayd13,

It works its just that its a mod that has to do with the sqlite database meaning that when you add it, the mod will not show unless a developer adds it into their rom, perform a full wipe which resets the settings.db, and then it will then show. I will be working on a flashable.zip so the settings.db can reset itself.

Sent from my SM-N900T using Tapatalk
The Following 3 Users Say Thank You to jovy23 For This Useful Post: [ View ] Gift jovy23 Ad-Free
19th December 2013, 08:59 PM |#9  
jovy23's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 15,454
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mr pnut

K I'm lost.......sorry but wat two lines do I add?

Sent from my SM-N900T using XDA Premium 4 mobile app

The only two long lines in the code part of the mod.

Sent from my SM-N900T using Tapatalk
The Following User Says Thank You to jovy23 For This Useful Post: [ View ] Gift jovy23 Ad-Free
19th December 2013, 09:56 PM |#10  
mr pnut's Avatar
Senior Member
Flag Compton Ca.
Thanks Meter: 481
 
Donate to Me
More
K thx it's looks different on taptalk.

Sent from my SM-N900T using XDA Premium 4 mobile app
20th December 2013, 02:27 AM |#11  
dwitherell's Avatar
Retired Forum Moderator
Thanks Meter: 9,468
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jovy23

It works its just that its a mod that has to do with the sqlite database meaning that when you add it, the mod will not show unless a developer adds it into their rom, perform a full wipe which resets the settings.db, and then it will then show. I will be working on a flashable.zip so the settings.db can reset itself.

Sent from my SM-N900T using Tapatalk

You can also add in a setting that forces the new toggles into the same string the csc files are tapping into - just food for thought
The Following 3 Users Say Thank You to dwitherell For This Useful Post: [ View ] Gift dwitherell Ad-Free
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes