FORUMS
Remove All Ads from XDA

FLIRC + Fire TV

87 posts
Thanks Meter: 10
 
By div3rg3nt, Member on 26th April 2014, 04:30 AM
Post Reply Email Thread
Picked up a FLIRC IR receiver and it works great with the Fire TV. FLIRC will work with *any* IR remote - universal remote, Tivo, Dish, Comcast, etc. Use the media keys layout to setup play, FF, stop, etc. Use the full keyboard to setup the arrows and everything else the Fire TV remote does.

http://www.amazon.com/FLIRC-Dongle-M.../dp/B00BB0ETW8

XBMC Guide to help you set it up:
http://wiki.xbmc.org/index.php?title..._Fire_TV#Flirc

Software you will need to configure the FLIRC:
http://flirc.tv/downloads/

Upgrade it's firmware:
https://flirc.zendesk.com/hc/en-us/a...e-My-Firmware-
The Following 2 Users Say Thank You to div3rg3nt For This Useful Post: [ View ] Gift div3rg3nt Ad-Free
 
 
27th April 2014, 12:01 AM |#2  
Member
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by div3rg3nt

Picked up a FLIRC IR receiver and it works great with the Fire TV. FLIRC will work with *any* IR remote - universal remote, Tivo, Dish, Comcast, etc. Use the media keys layout to setup play, FF, stop, etc. Use the full keyboard to setup the arrows and everything else the Fire TV remote does.

http://www.amazon.com/FLIRC-Dongle-M.../dp/B00BB0ETW8

XBMC Guide to help you set it up:
http://wiki.xbmc.org/index.php?title..._Fire_TV#Flirc

Software you will need to configure the FLIRC:
http://flirc.tv/downloads/

Upgrade it's firmware:
https://flirc.zendesk.com/hc/en-us/a...e-My-Firmware-

1. Voice search too?

2. Can I pair the fire tv with my macbook so I can use my keyboard too? So this means I can also program a key on my macbook that will trigger voice search?

---------- Post added 27th April 2014 at 12:01 AM ---------- Previous post was 26th April 2014 at 11:59 PM ----------

Just realize for voice, wouldn't your remote need a mic like the fire tv remote?
20th May 2014, 08:53 AM |#3  
roligov's Avatar
Senior Member
Flag Durban
Thanks Meter: 96
 
More
@div3rg3nt Any chance you could please backup your Flirc config and post it?
31st May 2014, 07:36 AM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
More
Quote:
Originally Posted by roligov

@div3rg3nt Any chance you could please backup your Flirc config and post it?

I second this it would be really nice to have the config file
3rd June 2014, 07:26 AM |#5  
Recognized Developer
Thanks Meter: 2,331
 
Donate to Me
More
Sleep
So I was just playing around with Flirc and I noticed that the "wake/suspend" key in the "Media Keys" controller puts the Fire TV to sleep and can wake it up.
The Following 3 Users Say Thank You to rbox For This Useful Post: [ View ]
16th June 2014, 10:07 PM |#6  
Member
Thanks Meter: 4
 
More
Mine stopped working after enabling usb storage. I'll try reprogramming
17th June 2014, 01:11 AM |#7  
Member
Thanks Meter: 4
 
More
Got the flirc workin again by hooking it up to the PC and upgrading the firmware
19th June 2014, 04:52 PM |#8  
Senior Member
Flag Fullerton
Thanks Meter: 42
 
More
I am pondering about buying a FTV and wanted to link it with my Harmony One remote.

Is FLIRC still the best choice for my remote or is this option easier to link it?
19th June 2014, 08:26 PM |#9  
Recognized Developer
Thanks Meter: 2,331
 
Donate to Me
More
You have a lot more freedom with the FLIRC. I don't know if any is "easier" though. I have a netflix debug button on my harmony that does ctrl alt shift d that you can't do with the ortek, if that matters. I also have power off tied to a sleep button on my FLIRC. Not sure if the Ortek has that.
The Following 2 Users Say Thank You to rbox For This Useful Post: [ View ]
19th June 2014, 08:46 PM |#10  
Senior Member
Flag Fullerton
Thanks Meter: 42
 
More
Quote:
Originally Posted by rbox

You have a lot more freedom with the FLIRC. I don't know if any is "easier" though. I have a netflix debug button on my harmony that does ctrl alt shift d that you can't do with the ortek, if that matters. I also have power off tied to a sleep button on my FLIRC. Not sure if the Ortek has that.

Thanks!
24th June 2014, 11:19 PM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 273
 
More
I bought the ortek to start off with, and it's worked fine for the most part. Aside from having a couple issues (open netflix from xbmc and there's no way to get out of netflix without grabbing the ftv remote) seems there's either a key assignment missing on my harmony or it doesn't register the key press correctly when in netflix/ftv launcher. Just ordered the FLIRC so we'll see if i have similar issues or not once i get it setup.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes