FORUMS

[SOLVED][Q] Questions about GT-S5363

1,254 posts
Thanks Meter: 1,172
 
By prototype74, Senior Member on 28th May 2014, 11:21 AM
Post Reply Email Thread
Hey xda!,

I own a Galaxy Y (GT-S5363) with O2 Germany branded device. I am interesting to flash a Custom ROM on it but they are all for GT-S5360
Now my questions :

1. Can i simply flash a custom ROM (like CyanogenMod 7.2) on my GT-S5363 without getting problems?

2. Can i flash a GT-S5360 firmware over GT-S5363 via Odin3?

I didn't find anything in forums that can help me.

I hope you guys can help me with my questions and thanks in advance
28th May 2014, 12:32 PM |#2  
AbhiLP's Avatar
Senior Member
Flag Jammu
Thanks Meter: 68
 
More
Quote:
Originally Posted by xXPR0T0TYPEXx

Hey xda!,

I own a Galaxy Y (GT-S5363) with O2 Germany branded device. I am interesting to flash a Custom ROM on it but they are all for GT-S5360
Now my questions :

1. Can i simply flash a custom ROM (like CyanogenMod 7.2) on my GT-S5363 without getting problems?

2. Can i flash a GT-S5360 firmware over GT-S5363 via Odin3?

I didn't find anything in forums that can help me.

I hope you guys can help me with my questions and thanks in advance

I don't really know about custom roms for your device but see the 3rd comment in the thread in the below link :-
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1395282

Edit :- I think you can use s5360 roms on your device... however i cannot assure you that they will work.

source :- http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1575886
The Following User Says Thank You to AbhiLP For This Useful Post: [ View ] Gift AbhiLP Ad-Free
28th May 2014, 12:36 PM |#3  
TheFixItMan's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 3,927
 
More
from memory of reading other posts in the past the 5363 is just a regional varient and you can flash 5360 firmware on it but do it at your own risk - no one here will take any responsibility if you damage your phone
The Following User Says Thank You to TheFixItMan For This Useful Post: [ View ] Gift TheFixItMan Ad-Free
28th May 2014, 12:37 PM |#4  
prototype74's Avatar
OP Senior Member
Flag Stuttgart
Thanks Meter: 1,172
 
More
Quote:
Originally Posted by AbhiLP

I don't really know about custom roms for your device but see the 3rd comment in the thread in the below link :-
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1395282

Nice one and thanks for your answer but i am not interested to remove the simlook
Thanks anyway
28th May 2014, 12:47 PM |#5  
prototype74's Avatar
OP Senior Member
Flag Stuttgart
Thanks Meter: 1,172
 
More
Quote:
Originally Posted by marcussmith2626

from memory of reading other posts in the past the 5363 is just a regional varient and you can flash 5360 firmware on it but do it at your own risk - no one here will take any responsibility if you damage your phone

I just found a article in a forum and this guy flashed a GT-S5360 firmware on a GT-S5363. Link : http://www.android-hilfe.de/samsung-...llnummern.html i will later try it out
28th May 2014, 12:52 PM |#6  
AbhiLP's Avatar
Senior Member
Flag Jammu
Thanks Meter: 68
 
More
Quote:
Originally Posted by xXPR0T0TYPEXx

I just found a article in a forum and this guy flashed a GT-S5360 firmware on a GT-S5363. Link : http://www.android-hilfe.de/samsung-...llnummern.html i will later try it out

Yup, some older custom roms are also supposed to work on your device.
Read here :-
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1575886

and if you have got a backup of your stock rom or if u know how to flash stock rom with odin then you can even try some new custom roms and tell us about the results !
28th May 2014, 12:55 PM |#7  
TheFixItMan's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 3,927
 
More
Quote:
Originally Posted by xXPR0T0TYPEXx

I just found a article in a forum and this guy flashed a GT-S5360 firmware on a GT-S5363. Link : http://www.android-hilfe.de/samsung-...llnummern.html i will later try it out

you will find all the firmwares for 5360 on my firmware thread at the top of the 5360 dev section or link in my signature
28th May 2014, 01:39 PM |#8  
prototype74's Avatar
OP Senior Member
Flag Stuttgart
Thanks Meter: 1,172
 
More
I flashed successfully a GT-S5360 firmware on my GT-S5363 !!!! but baseband is still S5363XXLK1
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1401280659677.jpg
Views:	115
Size:	72.8 KB
ID:	2767392   Click image for larger version

Name:	1401280673766.jpg
Views:	117
Size:	114.0 KB
ID:	2767393   Click image for larger version

Name:	1401280692946.jpg
Views:	119
Size:	119.4 KB
ID:	2767394  
28th May 2014, 01:59 PM |#9  
AbhiLP's Avatar
Senior Member
Flag Jammu
Thanks Meter: 68
 
More
Quote:
Originally Posted by xXPR0T0TYPEXx

I flashed successfully a GT-S5360 firmware on my GT-S5363 !!!! but baseband is still S5363XXLK1

Great!! now you can start flashing custom roms !!
28th May 2014, 02:02 PM |#10  
prototype74's Avatar
OP Senior Member
Flag Stuttgart
Thanks Meter: 1,172
 
More
Quote:
Originally Posted by AbhiLP

Great!! now you can start flashing custom roms !!

Yep... i will try CyanogenMod 7.2

Thanks guys for your help
28th May 2014, 03:56 PM |#11  
TheFixItMan's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 3,927
 
More
Quote:
Originally Posted by xXPR0T0TYPEXx

I flashed successfully a GT-S5360 firmware on my GT-S5363 !!!! but baseband is still S5363XXLK1

if you want to change your baseband you need to split the firmware into pda csc and modem
I already gave you the link to my firmware thread with already split firmware so I dont know why you used the firmware in your screenshot
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes