FORUMS
Remove All Ads from XDA

can't access LAN shares

2,498 posts
Thanks Meter: 248
 
By mrmrmrmr, Senior Member on 7th February 2007, 12:49 AM
Post Reply Email Thread
I am trying to access my LAN shares from the Hermes.
My hermes has IP address 192.168.254.9 and my server has 192.168.254.3

So on my Hermes file manager (Total commander) I try to reach
\\192.168.254.3\d$

But it can't reach this.

What do I need to do on Hermes and/or server PC ?
7th February 2007, 03:42 AM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
More
Doesn't seem to work when using Active Sync but needs a WiFi connection.

I set up a VPN connection and whenever I try to access a network share it automatically starts up and I can browse the network. I just use the inbuilt file browser.

Actually it kinda works without the VPN but acts a bit strange... will go down the file structure but not up??
7th February 2007, 03:48 AM |#3  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
More
Doesnt work for me using active sync over bluetooth with resco file explorer at all.
Active sync gives you an ip address but if i remember its in the wrong subnet completely.
Using wifi and it works perfectly.
7th February 2007, 04:21 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by mrmrmrmr

\\192.168.254.3\d$

Isn't this a default share windows sets up for its own?
(these default shares are not available for use, I think they are there either for internal use, or to prevent one from sharing the rootfolder)

Could you try sharing a different folder on the PC?
Make a d:\test, and share this folder; there should be a blue hand under the icon of the folder.

It can help to switch off "Simple file sharing" (in Windows Explorer, Tools > Folder Options > View, bottom of the list, uncheck simple file sharing).


Jƶrg
7th February 2007, 09:14 PM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 248
 
More
it does not matter. I tried both a normal share and hidden shares like d$

Now I captured the traffic between my pocket pc and the server.
if I try to connect by \\192.168.254.3\ my pocket pc tries to resolve name of 192.168.254.3 , but in fact it does not need it.
As it couldn't resolve the name it never tries to connect.


edit:

I figured out that the problem occurs because my wifi connection is not connected to "work" but "internet"
if I change it to "work" I can connect to my shares.
But then, what do I lose ?
7th February 2007, 10:29 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by mrmrmrmr

if I try to connect by \\192.168.254.3\ my pocket pc tries to resolve name of 192.168.254.3 , but in fact it does not need it.
As it couldn't resolve the name it never tries to connect.

edit:

I figured out that the problem occurs because my wifi connection is not connected to "work" but "internet"
if I change it to "work" I can connect to my shares.
But then, what do I lose ?

Don't know - maybe a few apps won't like it. But I've got wifi in internet mode and can still do shares... with a little help from "Pocket Hosts" and "NetUse". Not entirely sure where I got them from... try searching on them ("netuse.cab" on the net use one). Set the name/ip up in pocket hosts and use the name in NetUse. I suspect you could use the name in Resco Explorer or any other app that way.
7th February 2007, 10:36 PM |#7  
uniqueboy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 5
 
More
Maybe I just don't understand the question, I always feel dumb after I speak. I installed An app called "pocket lan" and it just sorted it all out for me. Everything works, it was an older version too.
8th February 2007, 12:44 AM |#8  
Junior Member
Flag Harrogate
Thanks Meter: 0
 
More
now there's one strange thing I've encountered...
I can access all the files and folders on my pc via wifi, yet only those that i actually put on sharing. Now when I try to reach the default shares (c$, d$ etc) while logged in as an admin it just doesn't let me to do that ... is there a way to log in as an admin ?
btw I'm using Resco File explorer for that thing - it is quite useful and has never let me down but the admin log in just doesn't work
any ideas ?
8th February 2007, 11:45 PM |#9  
OP Senior Member
Thanks Meter: 248
 
More
thank you all...
I hope those apps will help (I couldn't try yet)

btw, I found the following page with FAQ
http://www.pocketpcfaq.com/faqs/networkutils.htm
9th February 2007, 12:41 AM |#10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 248
 
More
well, I installed "pocket hosts" and "netuse"
pocket hosts works (I tested with vxutil)
however, when I try to map a connection in "netuse" , netuse does not work.

it is still trying to connect with ost name and makes nbname query on the lan broadcast address.
my server responds with its other IP.
why does not "pocket hosts" work ?
9th February 2007, 11:48 PM |#11  
OP Senior Member
Thanks Meter: 248
 
More
no matter which software I try, I get a "error 53 connecting to resource" error.
When I search for this , I came to the following page:
http://support.microsoft.com/kb/242001

This problem seems to be related to my problem. However, I am not using Windows NT 4
My servers are Windows XP
So what is my "error 53" ?

any idea would help me... please...
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes