FORUMS

UPDATED!!! [[RELEASE]] Tornado Windows Mobile 6 ALPHA

229 posts
Thanks Meter: 2
 
By jm012a9749, Senior Member on 16th July 2007, 01:57 PM
Thread Deleted Email Thread
WM6 for Tornado

ALPHA RELEASE!

The link is now BROKEN as I have had to take down the ALPHA version to make way for the test BETA that I've made available to a few people for preliminary testing.

Note: This is in no way a finished product, some stuff still might not work, but as far as Tornado ROM's go in terms of speed and reliability, it runs like sh!t off a shovel

But we take no responsibility for any catastrophies that might occur eg. you brick your phone, your dog dies, your girlfriend gets pregnant etc. etc.

This ROM was developed entirely in our free time between college and university, there's no need to pay us for that, but a donation would be nice. If you wish to do so, then please click HERE

To Do:
MMS
HTC Camera App
Remove remaining HTC debug apps

Changed:
Fixed WiFi problems
Fixed Audio problems
Fixed GPRS issues (IPL 2.00, SPL 2.00.0008 and Radio 4.1.13.28_02.61.01 included in the NBF to sort this out)
Custom splash screen
Voice Command in ROM
xT9 cab (must install BEFORE the lanugage pack)
xT9 Language pack with 14 different languages
HTC Task Manager cab
HTC Comm Manager cab (unfortunately, bluetooth settings don't work yet)
HTC Clear storage cab
SP5 and SP5m button fixes as cabs

I will embed these cabs at a later date, however atm, I don't have time so I've just dumped the i-mate SP5 ROM and cab'd up a few apps you all wanted.

Phil
16th July 2007, 01:58 PM |#2  
jm012a9749's Avatar
OP Senior Member
Flag Birmingham
Thanks Meter: 2
 
More
Flashing instructions are as follows:

NOTE: This will work on vista providing you have followed the Vista RUU guide HERE or HERE

For those getting the "Not Allow Operation" error in TeraTermPro, or, even worse, getting stuck in bootloader after flashing. You MUST superCID your device using the SPV-Sevices client! This step is NOT optional and could result in your phone becoming a brick if anything goes wrong

1. Make sure you device is SuperCID, you can check using the SPV Services client, if on reading the CID it displays 3131313131313131 in a long string of numbers then it IS CID unlocked, if not, the click the CID = 11111111 button and reset your device

2. Download the ROM linked in the first post

3. Download the attached TeraTermPro.zip

4. Disable USB connections in ActiveSync (right click the icon in the systray, then select connection settings and untick the USB connections box), turn off your device, hold camera ad plug the device into the USB port to enter bootloader mode.

5. Extract TeraTermPro.zip and run ttermpro.exe, then select Serial and then USB in the drop down box. Then type:
Code:
info 2
You will then probably get the following output:

Code:
info 2
GetDeviceInfo=0x00000002
+ SD Controller init
- SD Controller init
+StorageInit
CMD55 failed
+ SD Controller init
- SD Controller init
+StorageInit
CMD55 failed
HTCSSuperCID        ' HTCE
Cmd>
If you don't see HTCSSuperCID ' HTCE above the Cmd> prompt then your device isn't SuperCID. You must use the SPV Services Client to make your device SuperCID as instructed in step 1

6. Type
Code:
format BINFS
This will then output:
Code:
Cmd>format BINFS
Format BinFS partition.
Format is completed!!

Cmd>
7. Now type:
Code:
ResetDevice
You device will then reboot, display the splash screen for around 2 seconds before running into the bootloader again. This is normal.

8. Extract WM6TornadoALPHA.zip then run ROMUpdateUtility.exe in the RUU folder.

9. Wait while it flashes your device

10. Install the extras you want in the 'extra stuff' folder, I recommend you install comm manager, task manager and xT9 as these solve most of the WiFi and T9 icon issues people are expericencing

11. Done

Phil
Attached Files
File Type: zip TeraTermPro.zip - [Click for QR Code] (205.2 KB, 1882 views)
16th July 2007, 01:59 PM |#3  
jm012a9749's Avatar
OP Senior Member
Flag Birmingham
Thanks Meter: 2
 
More
Thanks go to:

duke_stix
Faria
c4software
tadzio
anichillus
molski
bepe

Speacial thanks to pyrorob and bogdi1988 for their contributions since release


And last but certainly by no means the least, our anonymous sources, who, without their trust, we would have never got anything to cook
16th July 2007, 01:59 PM |#4  
jm012a9749's Avatar
OP Senior Member
Flag Birmingham
Thanks Meter: 2
 
More
Sick of reading?

DOWNLOAD ALREADY!

The link is now BROKEN as I have had to take down the ALPHA version to make way for the test BETA that I've made available to a few people for preliminary testing.

So far, my site has had around 74GB of traffic just from that one file!

This ROM was developed entirely in our free time between college and university, there's no need to pay us for that, but a donation would be nice. If you wish to do so, then please click HERE

Phil
16th July 2007, 02:02 PM |#5  
Senior Member
Flag Cleveland, OH
Thanks Meter: 6
 
More
And i am HERE!!

I'm sorry but how can I delete this reply...
16th July 2007, 02:05 PM |#6  
vlodeck's Avatar
Retired Moderator
Flag classified
Thanks Meter: 2
 
More
I'll sticky that thread for now. Congratz on that wm6 for tornado btw.
16th July 2007, 02:11 PM |#7  
bluehanson's Avatar
Member
Thanks Meter: 0
 
More
That will be the day.
16th July 2007, 02:22 PM |#8  
Senior Member
Flag Seattle, WA
Thanks Meter: 142
 
Donate to Me
More
vista help please...
i know u r very busy trying to release the alpha, but could you post any instructions for the people using Vista? how to flash and what do we need to be able to run WM6 with Vista

thanks again for all of the work
16th July 2007, 02:22 PM |#9  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I'll get started on 'apps' for WM6!
16th July 2007, 02:34 PM |#10  
jm012a9749's Avatar
OP Senior Member
Flag Birmingham
Thanks Meter: 2
 
More
@bogdi1988 - Updated second post

Phil
16th July 2007, 02:44 PM |#11  
Senior Member
Flag Seattle, WA
Thanks Meter: 142
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jm012a9749

@bogdi1988 - Updated second post

Phil

THANKS A BUNCH!!!

one more question what do i use to change the cid?
Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes