FORUMS
Remove All Ads from XDA

TyTn II + Blackberry Connect + At&T = no working Internet Explorer

7 posts
Thanks Meter: 0
 
By xklipschx, Junior Member on 28th September 2007, 05:54 PM
Post Reply Email Thread
have BB Connect installed on my Kaiser. I am able to get emails successfully over Blackberry and gmail. However, I cannot use Internet explorer over MediaNet.

GoogleMaps, the weather plugin, QuickGPS, etc can all get the data they need when connected through MediaNET but IE will not load any webpages. Also, if I connect to a wireless lan, the same thing happens. IE can't browse, but other apps access data just fine.

Any thoughts on how to fix this? There are no options to config connections within IE and the connection within settings seems to be correct (how else would the other applications be able to use MediaNET?).

Are there some proxy settings I need to change or fix? I was able to browse the internet with IE via wireless lan or medianet perfectly fine before BB Connect was configured.




Note:
I can launch BIS for internet explorer and use the Blackberry connection instead of MediaNET. Obviously though this is not optimal as BIS has lmited sites, low res pictures, etc.
 
 
28th September 2007, 06:22 PM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I've noticed the same behavior. It happened when I opened the "email settings" icon. This opens pocket IE with an extra menu item. Since then, wifi works for all programs, but pocket IE just gives me a blank page...

Did a hard reset, and never used the 'email settings' thing again. Everything is fine now...
28th September 2007, 06:36 PM |#3  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
I've noticed the same issue. I've set my connection to medianet using the proxy, noproxy isp.cingular.com and wap.cingular.com. All other programs are able to get to the internet (google, live search, BBC internet explorer, etc.) except for the standard IE. I don't browse too often, so I use the BBC browser when I need one.
1st October 2007, 04:29 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
thanks all ... i know now not to click the email settings button ... did a hard reset and all is well ... MediaNet full web browsing kills BIS
16th October 2007, 09:46 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Internet Explorer inoperable
Help please! I am using the Kaiser and have the following issues.

1. There are 2 capital 'E's in the top. One that says Blackberry Edge and the smaller E says Tmobile Blackberry Edge when tapped

2. I can not simultaneously use the browser to access the internet at the same time that I am using the blackberry service to access emails. One of the 2 must be suspended.

In other words, I would have to literally suspend blackberry in settings to go surf the web.

Does anyone have this issue? Can anyone at all offer assistance to correct the settings so both can work together.

Any leads greatly appreciated!! Michael
16th October 2007, 10:18 PM |#6  
Chem E Sam's Avatar
Member
Flag Denver
Thanks Meter: 0
 
More
i am having the same problem. did not find a solution. started using xpress mail
ghost
26th January 2008, 08:31 PM |#7  
Guest
Thanks Meter: 0
 
More
Hi,

I have the same problem with my HTC Kaiser and T-Mobile Germany.
The funny thing is that T-Mobile doesn't support Blackberry on this device.
I just installed the BBConnect_WM6_Professional_BB_41.0.0.84.cab and restarted the device and was happy that all works fine. I got all my mails from company BES server, includes the security features which lock the device every 15 minutes.
If this will work with Blackberry mail for home users, I don't know. I tested the BBConnect only to our company server.

I have the same problem like users here has in this threat:
I can't use the Internet Explorer to browse in the Internet. That problem still exist on WLAN and on GPRS. I turned off the phone part and try to use WLAN, but I have the same problem.
I guess that the Blackberry Connect will modify the Internet Explorer (like other parts of the device) to enable security features.

If I use the Blackberry Browser I got the message that the service is not supported. I know that some colleague had the same problem with their Blackberry (Hardware device) and called T-Mobile to enable the service.

I can user Google Maps, IMAP-Mail profile, Weather software and other stuff from the Internet without problems (WLAN and GPRS), only the Internet Explorer and Media Player has problems to connect.

To solve the problem I will talk to the BES Admin or / and T-Mobile. If this will not solve my problems, I will install Opera Browser, which will hopefully work.....

Here are my versions:
Rom: 1.56.111.4 - 09/01/07
Radio: 1.27.12.32
Protocol: 22.45.99.07H

Erik
26th January 2008, 10:20 PM |#8  
Member
Thanks Meter: 10
 
More
You have to go to registry:
hkey_current_user->software->microsoft->windows->current version->internet settings
and delete enableautodetect entry

This solve the problem for me
27th January 2008, 10:17 AM |#9  
sancho1234's Avatar
Senior Member
Flag Budapest
Thanks Meter: 44
 
More
Quote:
Originally Posted by xklipschx

Are there some proxy settings I need to change or fix?

You can modify the registry key 'EnableAutoDetect' key found in the registry location:
[hkey_current_user\software\microsoft\windows\curre ntversion\internet settings']

The default setting (that uses the proxy) is:
"EnableAutoDetect"=dword:00000000

(To disable proxy) Change it to:
"EnableAutoDetect"=dword:00000001

The best option is to delete the registry key (which I did) since some posts indicate this registry option gets set to 0 after a reset.
ghost
27th January 2008, 02:07 PM |#10  
Guest
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by sancho1234

You can modify the registry key 'EnableAutoDetect' key found in the registry location:
[hkey_current_user\software\microsoft\windows\curre ntversion\internet settings']

The default setting (that uses the proxy) is:
"EnableAutoDetect"=dword:00000000

(To disable proxy) Change it to:
"EnableAutoDetect"=dword:00000001

Hi,

I changed the IE settings EnableAutoDetect from 0 to 1 and everything works fine.

I tested Opera Browser as well and it's fine, but I don't like the Bookmark synchonisation, this is better in IE....

Thanks a lot

Erik
3rd March 2008, 05:31 PM |#11  
bejito's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Heya,

I have the same pb

BB push mail OK
pocketie, gmap ... NOT OK

Enableautodetect is allready 1

what's yr network setting ? "My blackberry" and "my Blackberry" ?
Please can you list me all

Tks a lot,
Nicolas
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes