FORUMS
Remove All Ads from XDA

QuickGPS on the Kaiser (and other devices) *FIX*

1,227 posts
Thanks Meter: 19
 
By McHale, Senior Member on 29th September 2007, 11:58 PM
Post Reply Email Thread
EDIT: Use the attached .cab file to fix your QuickGPS. This restores it to hard reset state.

EDIT 2: WTF?!?!? The .cab was made the same way I always make them yet won't install. If anyone knows how to fix, lemme know...



-Mc

If I try to manually update QuickGPS, I get an error message of, "Connection Failed. Please try again later." I have never been able to get it to connect. Does anyone know how the registry settings work? Does it just try them all in order until it gets the settings it's looking for? With the exception of one link, all the rest try to connect to xtra1.gpsonextra.net.

According to this XDA thread, the settings in the registry should be:

HKLM\SOFTWARE\HTC\QuickGPS\0\0\IP -> htcscm13.htc.com.tw
HKLM\SOFTWARE\HTC\QuickGPS\0\1\IP -> htctsvr.htc.com.tw
HKLM\SOFTWARE\HTC\QuickGPS\1\0\IP -> www.htcusainc.com
HKLM\SOFTWARE\HTC\QuickGPS\2\0\IP -> service.htceurope.com
HKLM\SOFTWARE\HTC\QuickGPS\2\1\IP -> ftp.htceurope.com

But in the registry of the 4550, I have:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS]
"curIP"=dword:00000000
"curRegion"=dword:00000002
"remind"=dword:00000000
"RemindTime"="00000000000000"
"actSync"=dword:00000001
"auto"=dword:00000001
"pwd"="Vl39Cjsvkwf"
"authname"="KWFVlUIJSV"
"ExpiredTime"=dword:000010e0
"INIFile"="CLM_SITE_LIST_UPDATE.INI"
"path"="/clm/"
"EEFile"="packedEphemeris.ee"
"Bias"=dword:fffffed4
"folder"="\Windows\"
"region"="US"
"INIDate"="20060531"
"NotifyID"=dword:00001960
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\0]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\0\0]
"IP"="www.htcusainc.com"
"port"=dword:00000050
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\0\1]
"port"=dword:00000050
"IP"="xtra1.gpsonextra.net"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\SNTP]
"GettingTimeout"=dword:00001388
"Server3"="xtra3.gpsOneXTRA.net"
"Server2"="xtra2.gpsOneXTRA.net"
"Server1"="xtra1.gpsOneXTRA.net"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\2]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\2\1]
"port"=dword:00000050
"IP"="xtra1.gpsonextra.net"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\2\0]
"port"=dword:00000050
"IP"="xtra1.gpsonextra.net"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\1]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\1\1]
"port"=dword:00000050
"IP"="xtra1.gpsonextra.net"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\1\0]
"port"=dword:00000050
"IP"="xtra1.gpsonextra.net"
Attached Files
File Type: cab McHale QuickGPS FIX.cab - [Click for QR Code] (677 Bytes, 3434 views)
 
 
30th September 2007, 12:28 AM |#2  
Senior Member
Flag Duluth, GA
Thanks Meter: 36
 
More
Here are the reg settings from my Kaiser, on which QuickGPS worked earlier this week:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS]
"RemindTime"="02151005112042"
"Bias"=dword:FFFFFF10
"ExpiredTime"=dword:00002760
"folder"="\\Windows\\"
"region"="US"
"INIDate"="20060531"
"remind"=dword:00000001
"actSync"=dword:00000001
"auto"=dword:00000000
"NotifyID"=dword:00001960
"INIFile"=""
"path"=""
"EEFile"="xtra.bin"
"curRegion"=dword:00000000
"curIP"=dword:00000000
"pwd"="1"
"authname"="1"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\SNTP]
"GettingTimeout"=dword:00001388
"Server3"="xtra3.gpsOneXTRA.net"
"Server2"="xtra2.gpsOneXTRA.net"
"Server1"="xtra1.gpsOneXTRA.net"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\2]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\2\1]
"port"=dword:00000050
"IP"="xtra1.gpsonextra.net"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\2\0]
"port"=dword:00000050
"IP"="xtra1.gpsonextra.net"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\1]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\1\1]
"port"=dword:00000050
"IP"="xtra1.gpsonextra.net"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\1\0]
"port"=dword:00000050
"IP"="xtra1.gpsonextra.net"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\0]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\0\1]
"port"=dword:00000050
"IP"="xtra1.gpsonextra.net"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS\0\0]
"port"=dword:00000050
"IP"="xtra1.gpsonextra.net"
30th September 2007, 01:40 AM |#3  
McHale's Avatar
OP Senior Member
Flag B.F.E. Illinois
Thanks Meter: 19
 
More
looks the same exept for the options you have checked that I don't (remind when expired).

I'm curious why the old settings had various HTC sites and the new settings are all the same one (anyone ever heard of redundancy?)...

Thanks for the response. May have something to do with my connection settings. Everthing syncs and works on the web though...

hmmm.....
30th September 2007, 03:29 AM |#4  
McHale's Avatar
OP Senior Member
Flag B.F.E. Illinois
Thanks Meter: 19
 
More
UPDATE
When you manually update, it downloads two files to your temp folder:

CLM_SITE_LIST_UPDATE.INI
packedEphemeris.ee

but as soon as the meter hits 100%, you get the error message "Connection failed. Please try again later"

If you delete the 2 files and wait a little, you can download them again but it always fails immediately after.

So I still have for

Download time: Not yet downloaded
Valid time: Expired


Anybody have any ideas?

thanks,

-Mc
30th September 2007, 04:25 AM |#5  
Member
Thanks Meter: 1
 
More
The QuickGPS worked on my Kaiser earlier in the week as well and now it is showing that it has never been downloaded and expired.

Manual connection attempts also result in connection failed and try again later messages. I think something is wrong with the servers.......
30th September 2007, 04:33 AM |#6  
McHale's Avatar
OP Senior Member
Flag B.F.E. Illinois
Thanks Meter: 19
 
More
I don't think so. If you check your \Temp folder, you should see the two files I mentioned above. If you move those files to your \Windows folder, (make sure QuickGPS isn't open) you will then see it is current again.

It's getting the data but it's not putting it in the windows folder. It fails on that action thus returning an error message.

I've been working on this for a while now.

-Mc
30th September 2007, 05:14 AM |#7  
RemE's Avatar
Senior Member
Flag SoCal
Thanks Meter: 4
 
More
I hate to say this, but maybe it's time for the hard reset and test this before loading your restore? Knock on wood, I've tweaked the heck out of mine and QuickGPS is still doing it's thing without issue.
30th September 2007, 05:18 AM |#8  
McHale's Avatar
OP Senior Member
Flag B.F.E. Illinois
Thanks Meter: 19
 
More
It appears to be a pretty common problem. When you google the error message you get a lot of hits on various sites. My Kaiser is bone stock with only a couple apps installed. I haven't even customized it that much.

I think it's gotta be something simple once it's found. Finding it on the other hand...
30th September 2007, 04:14 PM |#9  
Member
Flag San Jose Ca.
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by RemE

I hate to say this, but maybe it's time for the hard reset and test this before loading your restore? Knock on wood, I've tweaked the heck out of mine and QuickGPS is still doing it's thing without issue.

I just tried QuickGPS on my Kaiser and it worked fine too.
30th September 2007, 04:53 PM |#10  
McHale's Avatar
OP Senior Member
Flag B.F.E. Illinois
Thanks Meter: 19
 
More
Quote:
Originally Posted by zachto

I just tried QuickGPS on my Kaiser and it worked fine too.

have you tried it a couple times? I think everyone's worked fine once.

-Mc
30th September 2007, 06:02 PM |#11  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Mine didn't work on wifi but no problems on Edge.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes