FORUMS
Remove All Ads from XDA

QuickGPS Connection Failed

114 posts
Thanks Meter: 0
 
By mskovrinskie, Senior Member on 13th October 2007, 11:49 AM
Post Reply Email Thread
Has anyone seen the QuickGPS stop working? When I click Download now I get an error "Connection failed. Please try again later".

It also says:
Download time: Not yet downloaded
Valid time: Expired

This happens if I'm connection over 3G, GPRS, or through USB/ActiveSync. All other data networking is fine.
 
 
13th October 2007, 11:53 AM |#2  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
I've experienced the same thing. I'm guessing it has to do with what connection profile that is being used...maybe the Cingular proxy is causing it?
14th October 2007, 01:11 AM |#3  
Senior Member
Flag Paris
Thanks Meter: 6
 
More
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=333275
14th October 2007, 03:52 AM |#4  
McHale's Avatar
Senior Member
Flag B.F.E. Illinois
Thanks Meter: 19
 
More
for some reason, my phone screws up the reg settings every so often. Change to this (all hex), soft reset, and you'll be back to normal:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS]
"RemindTime"="02151010034724"
"Bias"=dword:fffffed4
"ExpiredTime"=dword:00002760
"folder"="\Windows\"
"region"="US"
"INIDate"="20060531"
"remind"=dword:00000001
"actSync"=dword:00000001
"auto"=dword:00000000
"NotifyID"=dword:00001960
"INIFile"=""
"path"=""
"EEFile"="xtra.bin"
"curRegion"=dword:00000000
"curIP"=dword:00000000
"pwd"="1"
"authname"="1"

If it doesn't get added to the KaiserTweak app, I'll create a .cab file for it.

-Mc
14th October 2007, 12:35 PM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thanks - this definitely fixes it. I would love to see this packaged as a CAB or in KaiserTweak!
14th October 2007, 05:39 PM |#6  
McHale's Avatar
Senior Member
Flag B.F.E. Illinois
Thanks Meter: 19
 
More
I'm really hoping he adds it. I saw SO many posts about QuickGPS failing and there were no fixes available or no information on what the issue was. If not, shouldn't take too long to create the .cab. One way or another, I guarentee there will be an automated quick fix in a couple days.

-Mc
14th October 2007, 10:21 PM |#7  
chrisnash's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 7
 
More
I have had the same issue and had to hard reset yesterday.
Interestingly, about the same time that QuickGPS started to screw up I also noticed that the GPS wouldn't stop running after closing down any GPS apps. Also every time I got a reminder that the QuickGPS data was out of date and wouldnt updated, the GPS fired up and wouldnt stop until I powered down completely.
A lot of battery drain yesterday!
22nd December 2007, 02:13 AM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Cool How to fix the permanent "Connection failed" problem.
I couldn't find a working QuickGPS anywhere, so I've patched my QuickGPS.exe (1.00 Build 615.715) myself:

00000191: F2 04 00 D0 03 -> 00 00 00 00 00 // Disables the digital signature
00004EC3: 0A -> 00 // Disables the annoying .ee check

Now it happily downloads the latest file whatever it's called in the registry and moves it to \Windows\packedEphemeris.ee

No more "Connection failed" error every time after actually downloading everything successfully. You can now use any server that works. Windows will just bring up the digital signature warning once the very first time you run it.

I have no time to sign it and turn it into a .cab file. Can someone package it properly and save a lot of people whose QuickGPS doesn't work?
29th December 2007, 12:09 AM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Smile
I just reinstalled the QuickGPS.cab from HTC and it works again.
http://www.cinetsystems.com/xda/inde...b+Collections/
24th February 2008, 10:09 PM |#10  
Senior Member
Thanks Meter: 188
 
More
Quote:
Originally Posted by chrisnash

I have had the same issue and had to hard reset yesterday.
Interestingly, about the same time that QuickGPS started to screw up I also noticed that the GPS wouldn't stop running after closing down any GPS apps. Also every time I got a reminder that the QuickGPS data was out of date and wouldnt updated, the GPS fired up and wouldnt stop until I powered down completely.
A lot of battery drain yesterday!

Have you found any solution for this problem? The GPS on my new Polaris seem to fire up every time I run QuickGPS or TomTom. Even worse, when I close the programs the process "device.exe" continues to use 100% cpu until I soft reset
24th February 2008, 10:49 PM |#11  
SH4YD33's Avatar
Senior Member
Flag The Bay, CA
Thanks Meter: 71
 
More
Everyone try this.. a CAB that does the registry edits for you.
Attached Files
File Type: cab SH4Y's QuickGPS Fix.CAB - [Click for QR Code] (4.3 KB, 1499 views)
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes